22 Μαρ 2007

"Το Μίσος" του Αμπντί Ιπεκτσί

22 Μαρ 2007 , 6:10 μ.μ.
«Το Μίσος»

«Όσο υπάρχει ο πρόστυχος ο Έλληνας σ' αυτό το κόσμο δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου. Σαν στέκομαι και τον κοιτάζω τον σκύλο δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Εκδίκηση να πάρω είναι ο μοναδικός μου στόχος
σαν αναμετρηθώ στης μάχης το πεδίο χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια να κλαδέψω σε μια μέρα δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Τα κεφάλια τριάντα χιλιάδων να πολτοποιούσα
Τα δόντια δέκα χιλιάδων με την τανάλια να έβγαζα εκατό χιλιάδων τα πτώματα να σκορπούσα στις ρεματιές δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.
Ο κόσμος όλος ξέρει πόσο ανώτερος είναι ο Τούρκος και πόση κακοήθεια φωλιάζει στο μυαλό του Έλληνα πέντε χιλιάδων τα πτώματα να έκαιγα στους κλιβάνους δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.
Σαράντα χιλιάδες τους να σούβλιζα με την λόγχη μου, ογδόντα χιλιάδες τους να έστελνα στη κόλαση εκατό χιλιάδες τους να κρεμούσα στο σκοινί δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος!



Οι περισσότεροι σαφώς θα γνωρίζουν το γνωστό ανθελληνικό ποίημα "Το Μίσος", το οποίο κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια στο ελληνικό διαδίκτυο.

Κατά τον μέσο ελληνα χρήστη του διαδικτύου, το όμορφο και ρομαντικό αυτό ποίημα έχει γραφτεί από τον παγκοσμίου φήμης τουρκο ποιητή και δημοσιογράφο Αμπντί Ιπεκτσί.

Στην πραγματικότητα όμως, ο συγγραφέας του ποιήματος αυτού, ήταν ο μικρής εμβέλειας εθνικιστής ποιητής Behcet Kemal Caglar. Το ποίημα αυτό μεταδιδόταν κάθε μέρα υποχρεωτικά από τοντούρκικό ραδιοφωνικό σταθμό Bayrak κατά τη διάρκεια των γεγονότων στην Κύπρο στην περίοδο 1963-67.



Ο Αμπντί Ιπεκτσί σκοπίμως χρεώθηκε αυτό το ποίημα από κάποιους ενός συγκεκριμένου χώρου, οι οποίοι το διέδωσαν σε χρόνο dt σε κάθε γωνιά του ελληνικού διαδικτύου.



Ο λόγος για τον οποίο έγινε αυτό, είναι διότι ο Ιπεκτσί ήταν ειρηνιστής, φιλέλληνας και είχε τιμηθεί με το Βραβείο Ελληνοτουρκικής Φιλίας. Οπότε οι ελληνικοί εθνικιστικοί κύκλοι του καταλόγισαν με προπαγανδιστικό τρόπο το ποίημα αυτό για να περάσουν με τη γνωστή λαϊκίστικη κουτοπόνηρη λογική, το μήνυμα "κοιτάξτε πόσο φιλέλληνας είναι ένας τουρκος φιλέλληνας".

Έτσι η φήμη, ότι το εν λόγω ποίημα γράφτηκε από τον Ιπεκτσί αποτέλεσε τροφή για τις ελληνικές ακροδεξιες παραταξεις και για τις εθνικιστικές ιστοσελίδες, διότι κάτι τέτοιο θα μπορουσε να εξυπηρετήσει και να δικαιώσει περισσότερο τους σκοπούς και τις θέσεις τους αντίστοιχα.


(...)


Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Ιπεκτσί είχε δολοφονηθεί ως "προδότης" το 1979 λίγα μέτρα πιο πέρα από το σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη, από την τούρκική εθνικιστική οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι, επειδή αμμεσα και εμμεσα (μέσω της εφημερίδας του "Μιλιέτ") δήλωνε την κάθετη αντίθεσή του στον τουρκικό πολεμικό εθνικισμό.

Η δολοφονία του έγινε λίγες ημέρες μετά από ταξίδι που είχε κάνει στην Αθήνα με στόχο μια καλύτερη επικοινωνία ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας...
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή