5 Μαΐ 2008

Το κατά Ευθυμίου του Ευαγγελιστού, Ρεσάλτο το ανάγνωσμα

5 Μαΐ 2008 , 7:50 π.μ.
«Ένα φάντασμα πλανιέται στην Ευρώπη: το φάντασμα του κομμουνισμού. Όλες οι δυνάμεις της γερασμένης Ευρώπης ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα: ο πάπας και ο τσάρος, ο Μέτερνιχ κι ο Γκιζό, γάλλοι ριζοσπάστες και γερμανοί αστυνομικοί.»
Από το «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος – K. Marx – F. Engels 1882»

«Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να υπογράψω μόνος μου τον πρόλογο αυτής της έκδοσης. Ο Μαρξ, ο άνθρωπος που η εργατική τάξη της Ευρώπης και της Αμερικής οφείλει πιο πολλά απ' ότι σε οποιονδήποτε άλλο, είναι νεκρός - ο Μαρξ αναπαύεται στο νεκροταφείο του Χαιγκέιτ- και πάνω στον τάφο του φυτρώνει κιόλας το πρώτο χορτάρι.»
Από το "Μανιφέστο του κομμουνιστικού Κόμματος" - πρόλογος στην έκδοση του 1890




Ένα φάντασμα πλανιέται στην Ευρώπη.... Ένα άλλο, αδελφό φάντασμα πλανιέται στην Ελλάδα. Το φάντασμα που γέννησε την «πατριωτική» -δήθεν αριστερά.

Εδώ και μερικά χρόνια, γεννήθηκε με καισαρική τομή ένα ρεύμα, σαν αντίδραση στον Σημιτικό «δήθεν εκσυγχρονισμό». Κυοφορήθηκε επί 6 χρόνια στην μήτρα της ελληνικής αριστεράς. Όχι της Αριστεράς που γεννήθηκε από τους λαϊκούς αγώνες, την Αντίσταση, τη διεκδίκηση. Η μήτρα ήταν της αριστεράς των ερμητικά κλειστών γραφείων που μη έχοντας παράθυρο στον κόσμο, περνούσε την ώρα της ομφαλοσκοπώντας και ανακαλύπτοντας «εχθρούς» που την κυνηγούσαν.

Έπρεπε και αυτή να έχει αντίπαλο δυνατό, όπως η Αριστερά των αγώνων, του πεζοδρομίου και της δράσης.

Τον βρήκε τον αντίπαλο, από το 1990, όταν άρχισαν οι τριγμοί στα βαλκάνια. Είδε έναν αντίπαλο –την παγκοσμιοποίηση- η οποία επιβουλευόταν τα σύνορα της μικρής και αδύναμης Ελλάδας. Είδε προδότες εγχώριους, είδε αλλοδαπά οικονομικά συμφέροντα, είδε ανίερες πλανητικές συμμαχίες που επιβουλεύονταν το ελληνικό πνεύμα και τη θρησκεία.

Στο ταραγμένο πνεύμα της δεκαετίας, αναζήτησε συμμάχους και τους βρήκε στην αντίπερα όχθη. Στην όχθη της αντίδρασης. Της εκκλησίας, της δεξιάς, της άκρας δεξιάς. Η συμμαχία αυτή ενεργοποίησε πρακτικές, όπως τα συλλαλητήρια, οι λαοσυνάξεις με πύρινους λόγους, για να αρχίσει να ποκτά λαϊκά ερείσματα. Δεν ήταν όμως αρκετά.

Μπήκε στο χώρο των ΜΜΕ όπου βρήκε έναν ακόμα ισχυρότατο σύμμαχο, ο οποίος βέβαια βλέποντας τον έντονο λαϊκισμό, διέβλεψε κέρδη σε ακροαματικότητες, τηλεθεάσεις, σε κυκλοφορίες. Μπήκε λοιπόν στον χορό, με το αζημίωτο.

Στο πνεύμα της εισόδου των ΜΜΕ, στην εκτρωματική αυτή συμπόρευση, άρχισαν να εκδίδονται και τα ευαγγέλια του «νέου» αυτού χώρου. Κυκλοφόρησε η «ΝΕΜΕCIS», επαναπροσδιορίστηκε το «Άρδην» και η «Ρήξη», κυκλοφόρησε το «Ρεσάλτο».

Ιδρύθηκε και «πολιτικό κόμμα» το οποίο εισέπραξε και ποσοστό μεταφρασμένο σε ψήφους, από τους πιστούς της «νέας θρησκείας», του νέου δόγματος. Ο Γ. Καρατζαφέρης, πρώτος διαπιστωσε πως «εδώ έχει ψωμί».


Photobucket


Στην προσπάθεια μας να εντοπίσουμε τον πυρήνα της αόριστης και σκοτεινής «νέας θρησκείας», 12 χρόνια μετά την ακατανόητη (με λογικούς όρους) εξάπλωση της, τον βρήκαμε σε δύο κείμενα «Ευαγγελικές Περικοπές» της νέας θρησκείας. Και τα δύο από το «Ρεσάλτο» που μονοπωλεί όπως φάινεται την ιδεολογική κατάρτιση των υποψηφίων πιστών, αλλά και το «αγκίστρωμα» των αναζητούντων ένα απάγγειο «ιδεολογικό λιμάνι» που να μην απαιτεί ιδιαίτερη σκέψη και ενδοσκόπηση.

Πρόκειται για τα άρθρα του Θ. Παπανικολάου

στοιχεία πήραμε και από το


και ανατριχιάσαμε και με το


Διαβάζοντας τα με προσοχή, όπως θα διάβαζε κανείς ένα δοκίμιο που του προτείνει το «φως το αληθινό» και παίρνοντας την πρώτη επιβεβαίωση πως «εδώ προτείνεται μία νέα θρησκεία, ένα νέο δόγμα, διαπιστώσαμς πως ο δοκιμιογράφος αναφέρεται στη διαίρεση της Αριστεράς σε Σέχτες, σα να πρόκειται για θρησκευτικές ομάδες. Βάζει δηλαδή τον αναγνώστη απ’ευθείας στο νόημα, πως το αντικείμενο είναι θέμα πίστης (και όχι λογικής επεξεργασίας για την εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων)

Έννοια – κλειδί, για την κατανόηση του κειμένου, είναι βέβαια η έννοια «έθνος». Όχι όπως αυτό ορίζεται από τα όσα η εγκαθίδρυση φαντασιακών κοινοτήτων απαιτεί, δηλαδή η κοινή βίωση εμπειριών και γεγονότων από ομάδες ανθρώπων, αλλά όπως αυτό ορίζεται και διαφοροποιείται από τα άλλα «έθνη» από τους κινδύνους που διατρέχει.

Κατ’ αρχάς το Ρεσάλτο και ο αρθρογράφος, για την αντιμετώπιση των εσωτερικών κινδύνων. προτείνει συγκρότηση ομάδων πολιτικής «αυτοάμυνας» λησμονώντας πως πρώτα πρέπει οι πολίτες να συγκροτήσουν ομάδες διακυβέρνησης της κοινωνίας αντιπροσωπεύτικές.

Αξιώνοντας απλή αναλογική και δίκαιο εκλογικό νόμο, θα το πετύχαινε απλούστατα και χωρίς να κατατρύχεται από εμφυτευμένες απειλές.

Χωρίς την ύπαρξη λαΙκών αντιπροσωπευτικών δομών στα σώματα που μετέχουν στην χάραξη πολιτικής μίας χώρας, οι «ομάδες αυτοοργάνωσης» δεν είναι τίποτα άλλο από απλοί τραμπούκοι. Η έμπνευση αυτή μάλλον προέρχεται από την συνύπαρξη με τους ακροδεξιούς κάτω από την κοινή στέγη της «πατριωτικής αριστεράς».

Αλλά ας πάμε την ανάγνωση του κειμένου λίγο πιο πέρα..

Η οσμή του σταλινικού μοντέλου για «σοσιαλισμό σε μία χώρα» είναι έντονη. Βέβαια έντεχνα ο Κος Παπανικολάου θολώνει τα νερά με αυτόν τον τρόπο (όπως έκανε και ο Στάλιν το 1923 και εγκρίθηκε στο 15ο συνέδριο το 1926) για να μη διαφανεί η πλήρης αντίθεση των θέσεων περί εθνομαρξισμού, με τον κλασσικό μαρξισμό, ο οποίος θέτει σαν βάση την ανάπτυξη του σε παγκόσμια κλίμακα (μήπως θα κατηγορήσετε τον Μαρξ σαν think tank της παγκοσμιοποίησης; Μη μπερδεύουμε άλλο τις έννοιες)

Όπως με τις θεωρίες του Στάλιν περί «σοσιαλισμού σε μία χώρα» ήτοι με εθνικό χρώμα, έτσι με τις θεωρίες περί του –ανεκδιήγητου- εθνομαρξισμού, ο σοσιαλισμός μπάινει σε μεγάλες περιπέτειες.

Προσπαθούν οι «πατριώτες μαρξιστές!!» να πετύχουν σαν επαναστάτες πολιτικοί αλλά αποτυγχάνουν σαν επαναστάτες μαρξιστές. Και θυμίζει πολλά οδυνηρά αυτή η προσπάθεια τους.


  • Το κείμενο και το συγκείμενο
Είναι πολύ εύκολο να στηρίξεις μία άποψη με τσιτάτα και αποσπάσματα λόγου που θα πάρεις από εδώ και από εκεί (βλ. Ρεσάλτο) αποσπώντας τα μέσα από το οργανικό πλαίσιο στο οποίο είναι ενταγμένα (ισχύει και για την περίφημη ομιλία του Pablo). Αποσπώντας τσιτάτα, τα χειρίζεσαι εύκολα μετατρέποντας τα σε σοφίσματα.

Φτιάχνεις αγαπητέ μαρξιστή Θύμιο ένα κείμενο (Text) χωρίς το συγκείμενο του (context). Έτσι του δίνεις το νόημα που εσύ θέλεις. Η διαφορά είναι πως κόβεις και ράβεις κείμενα όπως το κομμουνιστικό μανιφέστο, το οποίο όμως έχει από μόνο του τη δικιά του δυναμική και είναι και πολύ γνωστό σε όσους βρίσκονται στη μεγάλη πορεία κατανόησης του μαρξισμού, που ποτέ δεν τελειώνει.


Ο απόηχος του Σταλινισμού και της φαιδρής «εθνικιστικής» άποψης του φτάνει στις μέρες μας. Βλέπουμε τους σημερινούς «μαρξιστές» και δήθεν φορείς των ιδεών, που πηγάζουν από το μαρξισμό να μην είναι πλέον διεθνιστές αλλά εν πολλοίς να είναι και εθνικιστές!! Όπως δηλώνει και ο αείμνηστος «ρεβιζιονιστής» (για κάποιους) Ραφαηλίδης «Η σταλινικής καταγωγής σχιζοφρένεια συνεχίζεται, αλλά και πάλι δεν τη διαλέξαμε εμείς. Την επέβαλλε ο οικουμενισμός του πολυεθνικού Κεφαλαίου. Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος;

Οι σταλινικού ύφους εκφράσεις, όπως η ακόλουθη: «Μπράβο βρε φωστήρες! Ήρθε η παγκοσμιοποίηση να εξαφανίσει τις «εθνικές αντιθέσεις», ήρθε το κεφάλαιο να επιβάλει το «διεθνισμό», να καταργήσει τα σύνορα και να εξαλείψει τα Έθνη!!! Να δείξει δηλαδή το μέγα λάθος του Μαρξ, ο οποίος πίστευε τα εντελώς αντίθετα…» είναι ακόμα ένα σχιζοφρενικό χτύπημα στην ορθή λογική του μαρξιστή επαναστάτη (με την Τροτσκιστική χροιά της διαρκούς επανάστασης) και ένα ακόμα υποστήλωμα της σταλινικής θεωρίας.

Απορώ πως ένας πρώην Τροτσκιστής ασπάστηκε με θρησκευτική ευλάβεια τις σταλινικές θεωρίες.

Για να μιλήσουμε με αφορισμούς και τσιτάτα (πιστοί στο πνεύμα του κου Παπανικολάου και του περιοδικού του) ας φωνάξουμε «Εθνοκομουνιστές όλων των εθνών ενωθείτε κατά του διεθνούς Κεφαλαίου, μη λησμονώντας πως υπάρχει και το εθνικό.

Αγώνας και μέσα και έξω. Στάλιν και Τρότσκι μαζί, όπως θα τους ήθελε και δάσκαλος Μαρξ.


  • Κομουνιστής και εθνικιστής!
Ο Τρότσκι μετάτην εξορία του από τον Στάλιν, δήλωσε απερίφραστα: «είναι κωμικό να είναι κανείς και κομμουνιστής και εθνικιστής ταυτόχρονα»

Τι διέβλεπε και το είπε αυτό; Μα την άνοδο του Χίτλερ και της θανατηφόρας θεωρίας του περί «εθνικού σοσιαλισμού». Η πατέντα της θεωρίας αυτής όμως, δεν άνηκε στον Χίτλερ. Άνηκε στον Στάλιν. Ο Χίτλερ απλά τροποποίησε τη Σταλινική «εφεύρεση» επί το αστικότερο και θα ονομάσει το «σοσιαλισμό σε μία μόνο χώρα» με ένα όνομα που θα μείνει στην ιστορία. «Εθνικοσοσιαλισμός».

Ο Χίτλερ ένωσε τα άκρα μέσω του Στάλιν. Αυτό που επιχειρεί και ο Θύμιος με το Ρεσάλτο του στις ιδέες και στην πολιτική.

Ο σκελετός του όλου εγχειρήματος υπάρχει στο Mein Kampf, που ο συγγραφέας του δηλώνει πως διαμόρφωσε το «σωστό» το δικό του σοσιαλισμό σε αντίθεση με τον κίβδηλο των Μπολσεβίκων.


Ας τα βάλουμε όλα μαζί:

1919: ήττα των Σπαρτακιστών στη Γερμανία
1921: Ίδρυση του National-Sozialistische Deutsche Arbeits Partei (Nazi)
1923: ήττα του Γερμανικού κομουνισμού από τη σοσιαλδημοκρατία της Βαϊμάρης
1923: Σταλινική θεωρία του «σοσιαλισμού σε μία χώρα»
1925: κυκλοφορία του Mein Kampf
1926: 15ο συνέδριο του ΚΚΣΕ. Επικράτηση του Στάλιν και της θεωρίας του περί σοσιαλισμού σε μία χώρα.
1926: 2ος τόμος του Mein Kampf
1934: Ο Χίτλερ καγκελάριος.

Νομίζουμε πως κύριε Παπανικολάου –που σεβόμαστε τη μαρξιστική σας κατάρτιση που την εστιάζατε κάποτε στον Τρότσκι και τώρα πια στον Στάλιν, πράγμα που θεωρούμε ανακόλουθο- πως η ιστορία καταδικάζει τις ακροβασίες σταλινικού τύπου που επιχειρήτε τα τελευταία χρόνια.

Θεωρούμε τις θέσεις του περιοδικού σας ύποπτες και επικίνδυνες.

Όπως και το να βάζετε το Μάρξ, τον Λένιν και τον Τρότσκι να συμφωνούν μαζί σας στη θεωρία πως «Κάθε μεγάλη επανάσταση είναι λαϊκή ή εθνική με το νόημα ότι συγκεντρώνει γύρω στην επαναστατική τάξη όλες τις ζωντανές δυνάμεις του ΕΘΝΟΥΣ και τις ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΕΙ γύρω από ένα καινούριο άξονα…» (δικό σας το κείμενο, γιατί το παραθέτετε αποσπασματικά, αποσυνδεδεμένο από το συγκείμενο του, που θέλει τις επαναστατικές δυνάμεις ανασυγκροτημένες γύρω από τον άξονα της παγκόσμιας επανάστασης. Σας βολεύει ο υπερτονισμός του ΕΘΝΟΥΣ αλλά σταματάτε ύποπτα εκεί.

Είναι κακό πράγμα οι διαστρεβλώσεις κ. Παπανικολάου.


  • Στους θρησκόληπτους «εθνομαρξιστές»
1. Η Β Διεθνής διαλύθηκε από τους δημαγωγούς που στήριξαν την παραφροσύνη ενός ενδοκαπιταλιστικού πολέμου. Την στήριξαν δόλια πατώντας στον εθνικισμό των αφελών.

Ο εθνικισμός διέλυσε τη Β Διεθνή (τη Σοσιαλιστική) παρά τις μάταιες προσπάθειες του Ζωρές, του Λένιν και της Λούξεμπουργκ, να κρατήσουν τους σοσιαλιστές μακριά από τους δημαγωγούς πρέσβεις του εθνικισμού.

2. Ο Daniel Geren στη «φαιά πακούκλα» λέει πως «..όπου αποτυγχάνουν οι κομουνιστές, επιτυγχάνουν οι φασίστες» και ο φασισμός είναι η πιο αδυσώπητη μορφή του καπιταλισμού.

3. Αν έχετε καταλήξει πως ο εθνικισμός είναι αυτό που απαιτούν οι καιροί, σέβομαι την άποψη σας αλλά μη θολώνετε τα νερά προσπαθώντας δολίως να αλιεύσετε «οπαδούς» σαγηνεύοντας τους με μαρξιστικά δολώματα. Θυμίζει μεθόδους Χίτλερ.

Ας περπατήσουμε και στο Πνεύμα της παρακμής και πώς η «αριστερή» διανόηση έγινε Το «πνεύμα» της Νέας Εποχής

Σημειώνετε πως «Ένα από τα πιο κτυπητά χαρακτηριστικά της εποχής μας είναι ότι οι «οργανικοί διανοούμενοι» του καπιταλισμού στη σημερινή φάση της παγκοσμιοποίησης και του χρηματιστηριακού «διεθνισμού» είναι πρώην αριστεροί, καλλιτέχνες και γενικά πνευματικοί άνθρωποι.» Μα αυτό είναι το ειδοποιό γνώρισμα του περιοδικού σας.

Μικροαστική αριστερή διανόηση, είναι όρος μάλλον ασύμβατος αφού η έννοια της αριστεράς δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένες τάξεις αλλά καλύπτει όλη την κοινωνία.

Όταν η αστική τάξη επεξεργάστηκε την αριστερή σκέψη, γέννησε τη σοσιαλδημοκρατία, δηλαδή σοσιαλισμό δίχως μαρξισμό. Πράγμα αδύνατο, όπως και το προτεινόμενο από εσάς μίγμα «μαρξισμού και εθνικισμού». Αυτό είναι αυθάδεια και μάλιστα τερστίου μεγέθους.

Όπως είπαμε και πιο πάνω, η αστική κοινωνία εμβολιασμένη με τις σταλινικές σας θεωρίες περί σοσιαλισμού σε μία χώρα, εκκόλαψε και εξαπέλυσε πάνω στην υδρόγειο το «άνθος» του ναζισμού (του εθνικοσοσιαλισμού άν προτιμάτε ή εθνικοκοινωνισμού που λένε οι φίλοι σας «πατριώτες» του λάος)



Νομίζετε πως πολεμάτε τον καπιταλισμό, συσσωματωμένοι σε εθνικιστικά μορφώματα, εστιάζοντας στο πρόβλημα που εσείς μόνο ιεραρχείτε ως «πρώτη και επικινδυνέστερη απειλή για το λάο».

Η παγκοσμιοποίηση των οικονομιών δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμα στάδιο στην εξέλιξη των πολυεθνικών. Η αστική τάξη πάντα είχε τις ίδιες αξίες, τη φιλοπατρία, την εθνική κυριαρχία, τη θρησκεία, τον κοινοβουλετισμό. Δεν άλλαξε. Απλά ανοίχτηκε και σε πιο «σύγχρονες αντιλήψεις» όπως της επιτάσσει η κινητήρια δύναμη της, το κεφάλαιο. Δεν μπορεί να επιβιώσει η αστική κοινωνία χωρίς αυτά που την οριοθετούν. Δεν αυτοκτονεί έτσι εύκολα.

Αν θέλετε να είστε συνεπείς, στρέψτε τα πυρά σας πάνω στην αστική τάξη, η οποία είναι και η μήτρα της γέννησης της παγκοσμιοποίησης των οικονομιών.

Καταστρέψτε την και το νεογέννητο της παγκοσμιοποίησης δε θα έχει και πολύ χρόνο ζωής ακόμα.

Η διαρκής επανάσταση, για να διατηρηθεί ως τέτοια, στρέφει την πολεμική της εκεί ακριβώς που ερείζεται η αστική τάξη και εκεί που πάει να ανατείλλει η νέα τάξη του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου. Όχι όμως με κανόνες εθνικιστικούς και πατριδολάγνους. Δεν είναι επαναστατική πράξη η στροφή προς τα πίσω. Προς το ιδεολόγημα του έθνους και της πατρίδας.

Δε σας κάνει όμως και επινοήσατε την πατριωτική αριστερά, αποδυναμώνοντας (με πονηρό λόγο και κατακεραυνώνοντας κάθε διεθνιστική προσπάθεια της Αριστεράς) έτσι το αίτημα για λαϊκή διαρκή επανάσταση.

Ο επαναστατικότατος Ρήγας, οραματιζόταν ενωμένα Βαλκάνια, ανεξαρτητοποιημένα από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Με λαούς ελεύθερους και ενωμένους. Ή μήπως και εκείνος ήταν τσιράκι της πρώιμης παγκοσμιοποίησης του κεφαλαίου;


Η εκκλησία.

Δεν πολεμάς την παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου με σύμμαχο την εκκλησία και ιδεολογήματα τύπου πατρίδας. Στέκεσαι στην έννοια λαός. Στέκεσαι στη μοναδική ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ έννοια. Γιατί τι να κάνεις το «έθνος» αν το αποκόψεις από το λαό του; Είναι (για να μιλήσουμε και με μεταφυσικούς όρους) σα να έχεις ένα άψυχο σώμα στα χέρια σου. Μόνο για ταφή ή για κάψιμο κάνει.

Δεν είναι και τόσο δύσκολο να καταλάβεις πως η αριστερή διανόηση (η πραγματικά αριστερή διανόηση) στρέφει τα πυρά της τόσο στην παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου όσο και στην αητούμενη από εσάς περιχαράκωση σε έθνη. Η αριστερή διανόηση ζητάει και διεκδικεί, έναν πλανήτη των λαών και όχι των εταιριών. Των αδελφωμένων λαών που δεν τους χωρίζουν γραμμές στον χάρτη και ιστορίες για περασμένα «μεγαλεία». Ζητείται ενδοσκόπηση και όχι ομφαλοσκόπηση και εμμονή σε φαντασιακές έννοιες. Παραγωγικός ρεαλισμός και δράση και όχι Δογματισμός του καναπέ.

Ο Thomas More εξύψωσε στην Ουτοπία του τον σοσιαλισμό. Αυτόν που για εσάς δε λέει πια τίποτα. Γιατί σοσιαλισμός είναι η κυριαρχία του συλλογικού πάνω στο ατομικό. Η κυριαρχία της πλανητικής κοινωνίας των λαών, πάνω στα εθνικά μορφώματα, που μόνο διαχωρίζουν τους λαούς και καθορίζουν τις «εξωτερικές» τους τάξεις.


Η τέχνη και το λογικό

Διανύουμε μία περίοδο παρακμής, σίγουρα και αυτό μεταφέρεται διαμέσου της τέχνης. Της όχι και τόσο σκοτεινής και διόλου ερμητικής.

Διαπιστώνουμε πως η τέχνη πια βρίσκεται στους δρόμους και στα χέρια ανθρώπων που ουδέποτε δήλωσαν καλλιτέχνες. Η τέχνη βρίσκεται στην απλή έκφραση της καθημερινότητας. Μίας καθημερινότητας τόσο σύνθετης και τόσο δυσνόητης, που στην προσπάθεια μας να την κατανοήσουμε αγνοούμε το προφανές μήνυμα της. Πάντα σε περιόδους κρίσης, (ηθικής, πνευματικής) η τέχνη έβρισκε γόνιμο έδαφος στην πηγή της, δηλαδή στο λαό. Δεν πρέπει να το παραβλέπουμε αυτό και κυρίως να αφορίζουμε, μιλώντας για «..για πράγματα πολύ κοινά, μα ανάξια και επονείδιστα: για την ηθική και ιδεολογική γύμνια ενός κόσμου που η υπόστασή του προϋποθέτει την πιο βαθιά ανηθικότητα, την εκμετάλλευση». Το μεταφέρω αυτούσιο το κείμενο, για να συμπληρώσω πως όποιος βλέπει βαθιά ανηθικότητα στην κοινωνία που ζει, τότε δεν είναι σε θέση να προτείνει τίποτα το προοδευτικό, τίποτα το δημιουργικό.

Η «καταστροφή του λογικού» που διαπιστώνετε, ως ειδική μορφή και συστατικό τμήμα της γενικής κρίσης ενός κόσμου σε αποσύνθεση, είναι κάτι που πρεσβεύετε πρώτοι εσείς, οι «πατριώτες» οι πατριδολάγνοι και πατριδοκάπηλοι, με τις αντιφάσεις σας και την εμφανέστατη όπως έγραψα παραπάνω, διαστρέβλωση της ουσίας του Μαρξισμού. Της Διεθνούς και διαρκώς εξαπλούμενης επανάστασης.


Ο Διαφωτισμός πάντα επίκαιρος

Το υπερεθνικό κεφάλαιο, όπως και το ντόπιο δεν πολεμούνται με διαρκείς ομφαλοσκοπήσεις και απομόνωση στους εαυτούς μας. Πολεμούνται κυρίως με τη διακήρυξη και την εμπέδωση των αρχών του Διαφωτισμού στις παγκόσμιες κοινωνίες.

Δείτε την οπισθοδρόμηση της χώρας μας το 19ο αιώνα, όταν οι «πατριώτες» Φαναριώτες τύφλωσαν τον λαό, κάνοντας τον να αρνηθεί τον νεοελληνικό Διαφωτισμό του Κοραή ή του Πίκκολου, αλλά και τις αρχές του Ρήγα, που πήγαζαν από αυτόν.

Έχουμε την εντύπωση πως αυτός ο καιρός είναι πάλι εδώ και πρέπει να δοθεί αγώνας για να αποφευχθεί η περιχαράκωση μας στις στενές γεωγραικές γραμμές των συνόρων μας.

Η τύφλωση αυτή έρχεται μέσα από τη βορβορώδη σκέψη των «ανησυχούντων» για την μετατροπή της χώρας σε κιμά (ο σύμμαχος σας μακαρίτης Χριστόδουλος) από τις μηχανές της παγκοσμιοποίησης. Μα δεν το βλέπετε πως αυτό που προβάλλετε σαν Μπαμπούλα, ήδη έχει αρχίσει να οπισθοχωρεί αφού καμία πολυεθνική δεν είναι πρόθυμη να χάσει χρήμα για να «αλλοτριώσει την εθνική συνείδηση των Ελλήνων»;

Η Ελλάδα μεγεθυνόταν όσο δεν την περιόριζαν οι γεωγραφικές γραμμές των συνόρων της. Και αυτό πρέπει να καταλάβετε επιτέλους.

Ο Θύμιος Παπανικολάου ευαγγελίζεται μία "φαντασιακή επανάσταση"

Αν ο Θύμιος Παπανικολάου πρεσβεύει ένα "εθνικό σοσιαλισμό", απαρνείται τα κάθε λογής επαναστατικά κινήματα που ξεπήδησαν μετά το θάνατο του Στάλιν. Η Κούβα, η Λιβύη, η Νικαράγουα, η Αλγερία, το Βιετνάμ, η Αγκόλα, το Κονγκό, η Χιλή, η Βολιβία και τόσες άλλες χώρες δεν θα μπορούσαν ποτέ πριν να ξεσηκωθούν διότι ο σοσιαλισμός πρεσβεύει τον διεθνισμό, με άλλα λόγια, για να λειτουργήσει η κομμουνιστική θεωρία (αλλά και ο σοσιαλισμός ως γεγονός) πρέπει να απαλλαγεί από κάθε εθνικό προσδιορισμό και κυρίως κίνητρο από εσωτερική (εθνική) ιδιοτέλεια. Με άλλα λόγια, η σταλινική θεώρηση είναι ουσιαστικά εχθρός του σοσιαλισμού διότι είναι συγκεντρωτική και στηρίζεται σε ασφυκτικές γραφειοκρατικές δομές.

Το Κεφάλαιο που οραματιζόταν ο Μαρξ και ο Ένγκελς μπορεί να λειτουργήσει σωρρευτικά μέσω της διεθνούς επαφής, συνεργασίας και ανοιχτών συνόρων, ακριβώς αυτό που έλπιζαν τα απελευθερωτικά κινήματα σε όλη την υφήλιο, από το θάνατο του Στάλιν (1953) μέχρι το θάνατο της ΕΣΣΔ (1991)...

Ξεχνάει όμως και κάτι άλλο βασικό, η κινητήρια αιχμή μιας επανάστασης είναι η καταπίεση κι όχι η εθνική ιδεοληψία. Ο σοσιαλισμός δεν είναι ρωσικός, ελληνικός, κουβανικός, αλλά μια μια αντίστροφη φορά εξουσίας, αντί να εκπορεύεται από πάνω προς τα κάτω, κινείται από κάτω, από τη λαϊκή βάση, το προλεταριάτο. Γι αυτό το βασικό λόγο ο σοσιαλισμός είναι διεθνιστής διότι δεν υπαγορεύεται από εθνικά ιδεώδη. Αλλά οι κορώνες του Θύμιου υποδεικνύουν την επιδέξια μετάλλαξη του σοσιαλισμού στον εθνικοσοσιαλισμό μέσω μιας συγκεντρωτικής εξουσίας που βλέπει παντού εχθρούς. Ακριβώς όπως ρητόρευε ο Χίτλερ...

Και κλείνουμε θυμίζοντας ξανά τη φράση του Τρότσκι:
«είναι κωμικό να είναι κανείς και κομμουνιστής και εθνικιστής ταυτόχρονα»
_______________________________



Διαβάστε..
  • Μεταξύ άλλων, για αρθρογράφους του Ρεσάλτο που είναι παράλληλα συντάκτες και στη Χρυσή Αυγή, όπως και σε άλλα ακροδεξιά έντυπα. Εδώ: http://docs.google.com/Doc?id=dcj5p9fq_24ggh8gxcc
_______________________________
Από καταπληκτική σύμπτωση, ο Ιός την Κυριακή δημοσίευσε ένα "χρονικό" της δραστηριότητας του Κ. Αϊβαλιώτη - Κυδωνιάτη μέσα από τα ΜΜΕ, ειδικά το Νέμεcis και προβαλλε τις εξαιρετικά σκοτεινές πτυχές αυτής.

Το προτείνουμε για ανάγνωση, δεδομένου πως ρίχνει φως στα όσα κρύβονται στο καπέλο της "πατριωτικής αριστεράς".




ΣΧΟΛΙΑ(79)



Gravatar Τους βλέπω να αρχίζουν τις πρακτορολογίες και τις νεοταξολογίες πάλι..


Gravatar @Spy
Στο τέλος σημείωσα τη τρομερή σύμπτωση, του άρθρου του Ιού για το Νέμεcis και τη δίκη του φυγόστρατου πατριώτη Αϊβαλιώτη, για να δώσω και το ερέθισμα στους σεναριογράφους των πρακτορολογιών - νεοταξολογιών. Μου είπε ο George (Soros) να το προσθέσω. Επίσης μου είπε πως μίλησε με τον Rupert (Murdoch) και θέλει να του αγιογραφήσεις το παρεκκλήσιο γιατί αποφάσισε να γίνει Χ.Ο.


Gravatar Συγχαρητήρια για την ανάρτηση. Προσωπικά δεν πιστεύω πως αξίζει να ασχολείται κανείς με τέτοιες φυλλάδες, αλλά η απήχησή τους και η παραπλανητική οικειοποίηση της αριστερής ιδεολογίας δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.


Gravatar Εξαιρετική και επίκαιρη ανάρτηση. Συγχαρητήρια κε SKY.
Το μίσος εναντίον των άλλων, είναι ο συνδετικός κρίκος αυτού του χώρου, με την άκρα δεξιά. Δεν μπορώ να ξεχάσω το πως γελούσαν τα μάτια της Αλεκάρας, όταν έγινε εκείνο το κακό στη Νέα Υόρκη το 2001. Ακριβώς όπως και του κου Παρασκευαϊδη.
Η ανορθολογική σκέψη, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά αυτού του χώρου. Τα κριτήριά του, για το αν κάτι ισχύει ή όχι, είναι απλά το να καταφέρεται εναντίον των ΗΠΑ/ΕΕ/Ισραήλ.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί από τους τύπους του συγκεκριμένου χώρου (τουλάχιστον αυτοί που έχω συναντήσει εγώ), ασπάζονται και μπουρδολογήματα τύπου "Νέας Ακρόπολης", UFO, "Μυστήρια τριγώνου των Βερμούδων", Ατλαντίδες, New Age και συναφή.

Πιθανόν να αποτελούν τους καλύτερους πελάτες του ΕΛ-Λιακοπουλου.

+Σταλίνησον+


Gravatar "Το αποκορύφωμα ήρθε μετά τον βιασμό της Αμαρύνθου, όταν η σύνταξη του περιοδικού κατήγγειλε τη «θηριώδη και υποκριτική αντιρατσιστική καθεστωτική προπαγάνδα» (τχ. 12), ενώ συντάκτες του περιοδικού προχώρησαν σε πιο γλαφυρές διαπιστώσεις: «Αυτοί είναι οι ηγέτες μας, αυτοί και οι Ταγοί μας: από τη μια μεριά γεμίζουν τα σχολεία μας μ' αλλοδαπές σειρήνες, που ξέρουνε να παίζουνε άριστα μέσα στις τουαλέτες τις "πίπιζες" και τα "σουραύλια", κι από την άλλη απαιτούν από τους μαθητές να βουλώνουν με κερί τ' αυτιά τους. Αλήθεια, από πού αρχίζει ο βιασμός κι από πού η ομαδική αποπλάνηση ανηλίκων;»"
ok edw pragmatika anatrixiasa.....


Gravatar Εύθυμος μνεία στον Ιωάννη Κολοβό, "ειδικό" σε θέματα μετανάστευσης και Δόκτωρα Κοπτοραπτικής και αρχικά στέλεχος του Βοριδά και μεταπηδήσασας στο ΛΑ.Ο.Σ. . Το λαγωνικό της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του ΛΑ.Ο.Σ. υπήρξε αρθρογράθος του Ρεσάλτου και του Ελεύθερου Κόσμου (βέβαια ο ίδιος λέει ότι είναι δημοκράτης συγγραφέας όπου τον αφήνουν γράφει) [η σαβουρογαμίαση ως δημοσιογραφία] και μόλις προχτές το φόρυμ του ρεσάλτο μαζί με διάφορα άλλα πατριωτικά blogs διαφήμιζαν την παρουσίαση του νέου του βιβλίου.


Gravatar Ένα ακόμα εξαιρετικό άρθρο. Τι άλλο να πω; Συγχαρητήρια.

Μπράβο και στον Soros, που τα λεφτά του πιάνουν τόπο


Gravatar СЛАВА СTAЛИΗ!
СЛАВА ΚΠCC!
СЛАВА ΠΡΑΒΟДΟΚCИЯ! (Ελπίζω να γράφεται έτσι η ορθοδοξία στη γλώσσα του ξανθού γένους)

Υπέροχη ανάρτησις.

Μετα τον σχιζοειδή Ελληνοχριστιανισμό, ήρθε η ώρα του ψυχωσικού Εθνικορθοδοξομαρξισμού.

+Αμάν+


Gravatar @τουκιθεμπλομ
χρέος κάθε ενεργού πολίτη είναι να βρίσκεται εκεί που ο ανορθολογισμός στήνει τα δικά του οχυρά. Κάτι θα ξέρεις κι εσύ...

@dmast
όχι μόνο αυτοί που έχεις συναντήσει εσύ. Αλλά και αυτοί που -δυστυχώς- έχω συναντήσει κι εγώ ασπάζονται τα ίδια μπουρδολογήματα. Ο ορισμός της θλίψης...

@Professor Upham
Το έγκλημα στην Αμάρυνθο καταγράφηκε στην καθημερινότητα ως "περιστατικό" με τη συνδρομή όχι μόνο των ρεσαλταρισμένων, αλλά και του ελληνικού όχλου που ενημερώνεται ενδελεχώς, από την TV. Η καταγραφή και η ταξινόμηση αυτή, αρκούν για να μας πείσουν όλους για την ενοχή μας, ήτοι την ΕΝΟΧΗ ΜΑΣ

@Servitoros
ο Κολοβός είναι μόνο ένας. Δεν θα είχαν καμία απήχηση οι "θέσεις του" αν στη χώρα αυτή δε φοβόμασταν τα γεγονότα τα ίδια, αν όχι την εκφορά και μόνο του ονόματος τους. Η ρίζα του κακού πάλι βρίσκεται σε εμάς τους ίδιους.

@Να(-tional) Σος(-ialist)
Ο George είναι καλοπληρωτής οπότε κι εμείς δίνουμε τα πάντα για να τον ικανοποιήσουμε

@Sty
Μετα τον σχιζοειδή Ελληνοχριστιανισμό, ήρθε η ώρα του ψυχωσικού Εθνικορθοδοξομαρξισμού.
μα είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος... άσχετα αν "δεν θα μπούν στον κόπο να σχολιάσουν...." (πάσα στον Spy)

+Αμάν+;;;;


Gravatar Καιροσκοπισμός, συνομωσιολογίες, ο φυγόστρατος ψευτοπατριώτης του ΛΑΟΣ (τί έκπληξη...) Αϊβαλιώτης μπλεγμένος με το Νέμεσις...Αδώνιδες να διαφημίζουν ψευτο-κομμουνιστικές φυλλάδες, διαστρεβλώσεις, προπαγάνδα... το μόνο που μένει είναι να μπούμε στην κρεβατοκάμαρα του γερο-ναζί-άρη Πλεύρη και να δούμε αφίσα του Τσε.

Τελικά η βλακεία υπάρχει παντού γύρω μας. Αλλά, όπως δείχνει και ο SKY, με αυτό το post, μόνο ανίκητη δεν είναι.


Gravatar @Professor Upham (διόρθωση)
εννούσα ..."ήτοι την ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ". Ελπίζω να το καταλάβατε. Δάκτυλο παραπαίον σφάλλει κατά το δέον.


Gravatar @FrapDigo
αγαπητέ face control - door man. Όσο μέρος της κοινωνίας μας πιστεύει ακόμα στον ορθό λόγο και στον ΑΝΘΡΩΠΟ, η βλακεία θα είναι περισσότερο ανίσχυρη απ' ότι θέλουν οι φορείς της να πιστεύουμε.


Gravatar kamia sxesi stalin kai anodos twn nazi stin exousia stin germania . kai fisika kamia sxesi marxismou leninismou ( gt o stalin apla ayto efarmose dn efarmose kapia 'nea' ideologia )me ton ethnikososialismo . i nazistiki germania itan apla ena astiko kratos . eixe provleytei apo ton idio ton lenin i epithesi apo to pio aneptigmeno astiko kratos stin eyrwpi meta tin ita tis leykis ekstrateias . stin pragmatikotita aytos p pragmatika ithele tin anodo twn nazi stin exousia itan aytos p kalouse se adepanastasi ton sovietiko lao ligo prin ton eperxomeno polemo . a kai mn berdeyete ton ethnismo me ton ethnikismo .


Gravatar Αγαπητοί φίλοι Χριστός Ανέστη (δε σας βρίζω χαχαχα) και χαίρομαι που σας ξαναβλέπω.

Μία απορία έχω μόνο από το κείμενο.

Ο πατριωτισμός είναι κακό πράγμα?
Και κάτι άλλο.
Είστε σίγουροι οτι στην αριστερά δεν μπορεί να συνυπάρχει ο σοσιαλισμός, κομμουνισμός, προοδευτισμός κλπ με τον πατριωτισμό? Οι Γλέζος και Σάντας που κατέβασαν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη και ανήρτησαν στη θέση της την Ελληνική, είναι λιγότερο προοδευτικοί και αριστεροί από τα τσογλάνια που την καίνε?


Gravatar Εξαιρετικό ποστ,απλό και λογικό,όπως πρέπει να σκέφτεται κάθε φυσιολογικός άνθρωπος


Gravatar @periperi
Η απάντηση είναι στο κείμενο. Μάλλον σου διέφυγε

Τι διέβλεπε και το είπε αυτό; Μα την άνοδο του Χίτλερ και της θανατηφόρας θεωρίας του περί «εθνικού σοσιαλισμού». Η πατέντα της θεωρίας αυτής όμως, δεν άνηκε στον Χίτλερ. Άνηκε στον Στάλιν. Ο Χίτλερ απλά τροποποίησε τη Σταλινική «εφεύρεση» επί το αστικότερο και θα ονομάσει το «σοσιαλισμό σε μία μόνο χώρα» με ένα όνομα που θα μείνει στην ιστορία. «Εθνικοσοσιαλισμός».

Ο Χίτλερ ένωσε τα άκρα μέσω του Στάλιν. Αυτό που επιχειρεί και ο Θύμιος με το Ρεσάλτο του στις ιδέες και στην πολιτική.

Ο σκελετός του όλου εγχειρήματος υπάρχει στο Mein Kampf, που ο συγγραφέας του δηλώνει πως διαμόρφωσε το «σωστό» το δικό του σοσιαλισμό σε αντίθεση με τον κίβδηλο των Μπολσεβίκων.


Σε παρακαλώ, διάβαζε το κείμενο πριν σχολιάσεις. Γλιτώνουμε και χρόνο και χώρο στα σχόλια.

@imaginos
ομοίως οι απαντήσεις εντός του κειμένου

Έννοια – κλειδί, για την κατανόηση του κειμένου, είναι βέβαια η έννοια «έθνος». Όχι όπως αυτό ορίζεται από τα όσα η εγκαθίδρυση φαντασιακών κοινοτήτων απαιτεί, δηλαδή η κοινή βίωση εμπειριών και γεγονότων από ομάδες ανθρώπων, αλλά όπως αυτό ορίζεται και διαφοροποιείται από τα άλλα «έθνη» από τους κινδύνους που διατρέχει.

«είναι κωμικό να είναι κανείς και κομμουνιστής και εθνικιστής ταυτόχρονα» (δις)

Όπως με τις θεωρίες του Στάλιν περί «σοσιαλισμού σε μία χώρα» ήτοι με εθνικό χρώμα, έτσι με τις θεωρίες περί του –ανεκδιήγητου- εθνομαρξισμού, ο σοσιαλισμός μπάινει σε μεγάλες περιπέτειες.

Προσπαθούν οι «πατριώτες μαρξιστές!!» να πετύχουν σαν επαναστάτες πολιτικοί αλλά αποτυγχάνουν σαν επαναστάτες μαρξιστές. Και θυμίζει πολλά οδυνηρά αυτή η προσπάθεια το�


Gravatar Συνέχεια

...προσπάθεια τους

η παράκληση για ανάγνωση του κειμένου προ του σχολιασμού του, ισχύει και εδώ. Για τους ίδιους λόγους οικονομίας χώρου και χρόνου.


Gravatar @SKY
Το κείμενο το διάβασα αγαπητέ SKY μετά προσοχής αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσω κιόλας για να κάνω σχολιασμό. Τα περί έθνους - πατριωτισμού - κομμουνισμού κλπ δεν τα πολυκατάλαβα. Προσωπικά πιστεύω οτι πατριωτισμός - έθνος κλπ πάνε πακέτο με όλα τα πολιτικά συστήματα είτε της δεξιάς είτε της αριστεράς. Ακόμα δεν έχουν πέσει τα σύνορα όσο και αν προσπαθούν κάποιοι και ούτε πρόκειται ποτέ να πέσουν. Εκ φύσεως ορμώμενος ο άνθρωπος ανήκει και θέλει να ανήκει σε ξεχωριστές ομάδες που τις θεωρεί οικείες και δικές του. Ρωτήστε και τα ζώα που ακριβώς έτσι λειτουργούν επίσης γιατί απλά και ο άνθρωπος ζώον είναι και μάλιστα πολιτικό κατά τον Αριστοτέλη που τα έλεγε όμορφα τα πράγματα. Ο λύκος, η λεοπάρδαλη, ο ρινόκερος και όλα τα ζώα οριοθετούν το χώρο τους κατουρώντας τα σύνορα του. Οι ΕΛέφαντες επίσης πάνε και θαύουν τους νεκρούς της ομάδας τους σε ειδικούς χώρους που τους έχουν για νεκροταφείο. Τι διάλο ζούγκλα είστε δε τα ξέρετε αυτά τα πράγματα? Δε θα μας έλθει τώρα ο διεθνισμός και η ισοπέδωση σαν άγριο θηρίο να διώξει τα ήμερα. Έτσι έχουν τα πράγματα έστω κατά τη γνώμη μου.


Gravatar το " θάβουν" πως μου βγήκε έτσι καλέ?


Gravatar @Imaginos
Επιμένω πως δεν έχεις διαβάσει το κείμενο γιατί δεν εξέφρασες διαφωνία, αλλά απορία η οποία ήδη είχε απαντηθεί από το κείμενο.

Τώρα όσον αφορά την αναφορά στα ζώα και την αγελαία συμπεριφορά τους, έχεις πέσει μέσα. Έχω βαρεθεί να το λέω χρόνια τώρα πως το ορόσημο της εξέλιξης του ανθρώπου, είναι πως έχει αφήσει τις αγέλες και τις ομάδες θηρευτών πίσω του πολλές χιλιάδες χρόνια και έχει δομήσει οργανωμένες ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. Ο διεθνιστής το γνωρίζει. Ο εθνικιστής απ' ότι φαίνεται μιλάει ακόμα με αγελαίους όρους.

Άρα το παράδειγμα με τα ζώα είναι μάλλον ατυχές. Δε νομίζεις; Τα ζώα έμειναν στην αγέλη. Οι άνθρωποι εξελιχθήκαμε. Ελπίζω να μη μείνουμε εδώ.


Gravatar sky kamia sxesi ethnikososialismou me sosialismo se mia mono xwra . i ethnikososialistiki ideologia einai ena parakladi tis astikis ideologias . epidi to egrapse o xitler sto 'o agwn m ' dn simenei oti exei kamia ideologiki vasi me ton marxismo leninismo . episis o sosialismos se mia mono xwra sigkedronotan stin prooptiki ( sigkekrimena oikonomiki kai koinwniki )tou sosialismou se ena kratos . safws dn anaferetai se ethniko epipedo .


Gravatar @Ιμάτζινος

Ο νατουραλισμός εκτός από κατταριπτώμενη θεωρία είναι και ακόμα πιο ανόητη όταν προσπαθεί να υπεραπλουστεύσει την επιστήμη της οικολογίας, ο άνθρωπος μήπως εκτός από τον λύκο την λεοπάρδαλη και τον ελέφαντα μοίαζει και με την πάπια. http://education.guardian.co.uk/ ...1432991,00.html
Όσο για τα περί πατριωτισμού, ο όρος είναι ανοικτός για ερμηνείες, πατριώτη μπορεί να θεωρεί τον ευατό του ο Στρατηγός Παττακός, ο Πλεύρης και ο δωσίλογος Τσολάκογλου, μέχρι η επιστήμονες να φτίαξουν το πατριωτρώμετρο η οποιαδήποτε προσπάθεια μέτρησης του πατριωτισμού και ακόμα περισσότερο σύγκρισης μεταξύ ατόμων (π.χ. εγώ είμαι περισσότερο από σένα, ως ο πατριωτισμός να είναι ο νοητικός φαλλός του ελληνάρα) προκαλεί μόνο γέλιο.


Gravatar Αγαπητό JR
ορθά όσα γράφετε για το ρεσάλτο αλλά εκεί που πάτε να κάνετε αναγωγή στη σταλινική περίοδο έχετε μπλέξει τα μπούτια σας μιας και:
1. Ο σοσιαλισμός σε μια χώρα είναι λενινιστική θεωρία και όχι σταλινική.
2. Δεν έχει καμιά σχέση με εθνικισμό
3. Βγαίνετε έξω απ' τα νερά σας παίρνοντας θέση στην αντιπαράθεση Τρότσκυ-Στάλιν, δίνοντας σαφώς το χρίσμα του μαρξιστή στον 1ο και δυστυχώς δεν το κατέχετε και τόσο το θέμα..


Gravatar @periperi
Ξανασκέψου το. Ξαναπές το. Δεν το έχεις καταλάβει. Σοσιαλισμός σε μία χώρα διαφορετικός από εκείνον σε ένα κράτος.....
Να επιχειρηματολογείς λογικά και όχι "αεράτα"


Gravatar SKY ποιος το λέει οτι ο άνθρωπος εξελίχθηκε έναντι των ζώων καλέ? Επειδή αποκτήσαμε κινητά 3G, επειδή λέμε την κάθε μαλακία που κατεβάζει η γκλάβα μας on line πίσω από εντυπωσιακά παράθυρα και καταφέραμε να συμπυκνώσουμε το χρόνο της φύσης και να κατασκευάσουμε πετρέλαιο από καλαμπόκια και ρίζι στερώντας στο αναξιοπαθές είδος μας την τροφή για να λέμε κιόλας ως ψευτοκουλτουριάριδες οτι χρησιμοποιούμε οικολογικό καύσιμο στις πανάκριβες SAAB μας, όλα αυτά είναι εξέλιξη έναντι των ζώων η μήπως το ακριβώς αντίθετο? Τα ζώα σκοτώνουν μόνο το αναγκαίο θήραμα για να επιβιώσουν κανένα ζώο δε σκοτώνει ειδικά το είδος του και αβέρτα για να κυκλοφορεί με χλιδάτα αυτοκίνητα και να κάνει το κομμάτι του. Για ποια εξέλιξη λοιπόν μιλάμε? Σε λίγο δε θα υπάρχει τίποτα πάνω στον πλανήτη και γι αυτό θα φταίει αποκλειστικά και μόνο το "εξελιγμένο" ζώο ο άνθρωπος. Αμφιβάλει κανείς σας οτι ο πλανήτης γη θα ήταν εκατομμύρια φορές καλύτερος και ομορφότερος εάν δεν υπήρχε ο άνθρωπος η έστω δεν ήταν τόσο "εξελιγμένος"?


Gravatar sky me sigxwreis . apo ekektimeni taxitita egrapsa kratos . logika epixerilimatologw . i dikia sas i taytisi einai avasimi kai asxeti me to sosialismo se mia xwra . o stalin anaferotan se epanastatiko kai oikonomiko epipedo oxi se ethniko . etc kai alios i marxistiki-leninistiki ideologia periexei ton diethnismo . episis kai i diarkis epanastasi tou trotski ( pisteyw tha tin exeis diavasei gia na tin anafereis ) anaferetai se epanastatiko epipedo oxi ethniko .


Gravatar Για όνομα του καλού θεούλη, άμα ξαναδιαβάσω γενικά ότι ο σοσιαλισμός σε μια χώρα είναι θεωρία του Λένιν, θα βγουν αφροί από τα αυτιά μου.

Καλή ανάρτηση γενικά, αλλά στα σημεία όπου συγκρίνει Χίτλερ και Στάλιν το χάνει, έτοιμοι είναι οι κκέδες να χιμήξουν και θα 'χουν και δίκιο. Άλλο ο ρεφορμισμός και οι παραχωρήσεις/ θεωρητικά τρικ, προϊόντα του αισθήματος αυτοσυντήρησης του Ιωσήφ, κι αλλό τα κτηνώδη σοφίσματα των εθνικο"σοσιαλιστών".


Gravatar @imaginos

Τελικά η "εξέλιξη" είναι ακόμα μια άχρηστη λέξη ενός λεξικού ε;


Gravatar Αα..επίσης " πατριωτισμός" είναι να κάνεις κάτι καλό για τον τόπο που αισθάνεσαι (αν) πατρίδα σου.Αναλογίσου αν αυτά που πιστεύεις και πράττεις εσύ της κάνουν καλό.


Gravatar @τροπικέ φυσικά και αυτά που πιστεύω και πράττω εγώ κάνουν καλό στην πατρίδα μου. Ποια κάνουν καλό, αυτά που πιστεύεις και πράττεις εσύ?

Μανία ρε σεις να το παίζετε και υπεράνω...


Gravatar @Nechayev

Άλλο ο ρεφορμισμός και οι παραχωρήσεις/ θεωρητικά τρικ, προϊόντα του αισθήματος αυτοσυντήρησης του Ιωσήφ, κι αλλό τα κτηνώδη σοφίσματα των εθνικο"σοσιαλιστών"

κ. Νετσάγιεφ, αυτό που αναφέρεται στο κείμενο, είναι ότι το "μαρξιστικό" μοντέλο του Στάλιν χρησιμοποιήθηκε ως εφαλτήριο από τον Χίτλερ για να φτιάξει αυτός το δικό του "σοσιαλιστικό" κοκτέιλ.
Δεν είπε κανείς ότι ήταν ίδια τα δύο μοντέλα. Απλά μόνο ότι είχαν, ας πούμε, κοινή αφετηρία.

Στα εγκλήματα όμως δεν διέφεραν και πάρα πολύ οι 2 τους.
Αυτό το 'αίσθημα αυτοσυντήρησης' του Ιωσήφ παρα-ήταν έντονο και θέρισε κόσμο και κοσμάκη..

Gravatar @imaginos

Για πες μου και μερικά παράδειγμα για να δω που κάνουν και καλό.Να δούμε ποιος είναι πραγματικά "πατριώτης" μιας και συμφωνούμε στον ορισμό.


Gravatar @προβοκάτωρ
κ. Προβοκάτoρα, μάλλον εσείς δεν είστε και τόσο καλά ενημερωμένος.
Ο "σοσιαλισμός σε μία χώρα" είναι δόγμα-αποκλειστικότητα του Στάλιν.
Το εφάρμοσε το 1928.

Όσο για το 'στίγμα του μαρξιστή', δεν ξέρω αν υπονοείτε ότι αυτό θα το άξιζε ο Στάλιν (ειδικά με τον "σοσιαλισμό σε μία χώρα")


Gravatar Αγαπητοί μου,

Σας αφιερώνω 2 ιστορικές προτάσεις:

...." Η Επανάστασή μας είναι ένα υπέροχο φαινόμενο που μερικοί θέλησαν να δουν σ΄ αυτή, μια αντίφαση με μια από τις αρχές του ορθόδοξου επαναστατικού κινήματος, όπως το εκφράζει ο Λένιν: «Δεν υπάρχει επαναστατικό κίνημα χωρίς επαναστατική θεωρία». Θα ΄πρεπε να πούμε πως η επαναστατική θεωρία, σαν έκφραση μιας κοινωνικής αλήθειας, είναι πάνω από κάθε τύπο (φόρμουλα).
Μια επανάσταση δηλαδή μπορεί να γίνει αν ερμηνευτεί επακριβώς η ιστορική αλήθεια και αν χρησιμοποιηθούν σωστά οι δυνάμεις που εμφανίζονται ακόμη κι αν η θεωρία είναι άγνωστη"

...." Αλλά οι μεγάλοι άνδρες που ανακαλύπτουν φωτεινές αλήθειες μένουν ζωντανοί, παρά τα μικρά τους λάθη, που δεν χρησιμεύουν παρά να μας δείξουν πως είναι ανθρώπινοι, γι΄ αυτό και μπορεί να υποπέσουν σε σφάλματα, παρόλο που έχουμε απόλυτη συνείδηση για τις κορυφές που κατακτήσαν αυτοί οι γίγαντες της σκέψης.(ΣΗΜ. Μιλά για τους Μαρξ -Ενγκελς)

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

- Εγώ πάντως αγαπητοί δεν θεωρώ όπως εσείς ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΥΣ τους θεωρητικούς που αναφέρετε και που όντως σημάδεψαν τη ζωή μας. Οποτε σας συμφέρει δογματίζετε... Λοιπόν ακούστε και τη μικροθεωρία μου: Ο ιμπεριαλισμός αποδείχθηκε πανίσχυρος και όταν θα καταρρεύσει θα καταρρεύσει όχι από το διαλυμένο (από τις ορδές των φτωχομεταναστών και σε ημικωματώδη κατάσταση) εργατικό κίνημα, αλλά από μια "πυρηνική" έκρηξη βίας ενός εξαθλιωμένου (αλλά εξαγριωμένου λούμπεν-μεταλλαγμένου) προλεταριάτου που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί. ΝΑΙ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ. Εσείς και οι ...εργοδότες σας (γιατί δεν πιστεύω ότι είστε τόσο αφελείς!) κάνετε τα πάντα γι αυτό.

Η λύση είναι ο αγνός ΑΝΘΡΩΠΙΝ


Gravatar @SKINIOUS

" Εσείς και οι ...εργοδότες σας ( γιατί δεν πιστεύω ότι είστε τόσο αφελείς!) κάνετε τα πάντα γι αυτό."

Άντε επιτέλους! Και είχα αρχίσει να ανησυχώ βλέποντας να μην αρχίζουν οι συνωμοσιολογίες.

Αλλά.. κ. Σκίνιους, έτσι για να μπω και γω στο κλίμα της "λογικής" που επικρατεί στο ρεσαλτοχώρο σας:

Μήπως θα είχαμε εμείς ένα λόγο παραπάνω να κάνουμε αναφορές για δικούς σας εργοδότες, μιας και διαφημίζετε από το μπλογκ σας τις νέες κυκλοφορίες του Ρεσάλτο;
http://skinious.blogspot.com/200...04/28- 2008.html
Τι είδους οικονομικά συμφέροντα εξυπηρετείτε κ. Σκίνιους;;

Gravatar **ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ**

Ανέβηκε UPDATE με νέα πράματα και θάματα στο άρθρο με τη δίκη της Α1: http://jungle-report.blogspot.co...og- post_22.html


Gravatar @Imaginos
KY ποιος το λέει οτι ο άνθρωπος εξελίχθηκε έναντι των ζώων καλέ? Επειδή αποκτήσαμε κινητά 3G, επειδή λέμε την κάθε μαλακία που κατεβάζει η γκλάβα μας on line πίσω από εντυπωσιακά παράθυρα και καταφέραμε να συμπυκνώσουμε το χρόνο της φύσης....

ούτε το σχόλιο δε διάβασες. Εξελιχθήκαμε γιατί δημιουργήσαμε οργανωμένες κοινωνίες λέω.... και όχι 3G κινητά και τα λοιπά που αναφέρεις.

Και για να μη "...Σε λίγο δε θα υπάρχει τίποτα πάνω στον πλανήτη και γι αυτό θα φταίει αποκλειστικά και μόνο το "εξελιγμένο" ζώο ο άνθρωπος.. πρέπει να δούμε κατάματα την αλήθεια και να θεσπίσουμε νέους κανόνες στις κοινωνίες μας βασισμένους πάνω στην αειφορία της ανάπτυξης.

Είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό γιατί πολύ απλά δεν είμαστε ζωα.

Επιπλέον πατριώτης είναι αυτός που αγαπά την πατρίδα του και φροντίζει για το καλό της. Δεν είναι αυτός που μισεί όλους τους άλλους. Όταν αγαπάς την πετρίδα σου προσπαθείς για τη βελτίωση της , βλέποντας και καταδεικνύοντας τα κακώς κείμενα. Δεν την αναβαθμίζεις με μυθεύματα.

@Nechayev
κύριε Τρομοκράτη (!!!)
ο Στάλιν είναι τόσο υπεύθυνος για την έγερση του Εθνικοσοσιαλισμού, όσο και ο Einstein για την κατασκευή της ατομικής βόμβας. Αλλο σκοπό ήθελε να εξυπηρετήσει ο "πατερούλης". Ο Χίτλερ απλά πήρε την ιδέα, την έβαλε στο μπλέντερ με μπόλικο εθνικισμό και "αγάπη προς την πατρίδα" και "εγένετο Εθνικοσοσιαλισμός!"

@Skinious
Μια επανάσταση δηλαδή μπορεί να γίνει αν ερμηνευτεί επακριβώς η ιστορική αλήθεια και αν χρησιμοποιηθούν σωστά οι δυνάμεις που εμφανίζονται ακόμη κι αν η θεωρία είναι άγνωστη

Έτσι είναι και όχι με τα μυθεύματα και τις επινοήσεις τύπου "πατριωτική αριστερά" που πλασάρονται με άφθον


Gravatar ...Συνέχεια...

άφθονες δόσεις πατριδολαγνείας και θαυμασμού της υποτιθέμενης ανωτερότητας της φυλής και του έθνους.
Τελικά μήπως το nickname σας δηλώνει έμμεσα την επιδερμική σας αντιμετώπιση για τα πράγματα όπως, τη φορμαλιστική λατρεία για τις λέξεις και τους αφορισμούς, δίχως να μπαίνετε στην προσπάθεια κατανόησης των νοημάτων που περιέχονται σε αυτά;


Gravatar Ο δαίμων του blog, άφησε μισό το σχόλιό μου. ΑΛΛΑ: οφείλω να απαντήσω στην τελευταία "σημειολογική κακεντρέχεια" του Sky για το ψευδώνυμο. Να σου πω την αλήθεια, Sky, το σκέφτηκα κι εγώ ότι το skinious θα παραπέμπει σε ... skinhead. Αν έχεις όμως φαντασία, αλλού παραπέμπει. Μακράν εμού οι ρατσιστικές DNAολογικές "ανωτερότητες" των φυλών κλπ. Κρίμα πάντως που το σχόλιό μου εμφανίστηκε μισό. Και βέβαια, καμμιά λατρεία σε αφορισμούς, απλως επεσήμανα ότι ΟΛΟΙ είναι "υπό κρίσιν" και όλα οφείλουν να ερμηνεύονται στο ιστορικό πλαίσιο που εξελίσσονται. Πάντως δογματικός δεν είμαι. Και βέβαια τον κ. Παπανικολάου δεν τον έχω δεί ποτέ..


Gravatar Αγαπητέ SPY για να μην το παίζω εξυπνάκιας παραθέτω ένα λινκ από κείμενο του ιντιμίντια αρκετά αναλυτικό επί του θέματος.

Κύριε Nechayev πρωτού βγάλετε αφρούς από τα αυτιά κάντε κι εσείς έναν κόπο να διαβάσετε το συγκεκριμένο.

http://athens.indymedia.org/ fron...ticle_id=797031


Gravatar κ. Σκίνιους, αν όντως δεν είστε δογματικός, πολύ καλά πράττετε. Οι δογματισμοί υποδηλώνουν ανασφάλεια, φοβία και μειωμένη αντίληψη (ιδίως αν πρόκειται για θρησκευτικούς δογματισμούς).
Το να χρησιμοποιεί όμως κάποιος ένα δόγμα, διαστρεβλώνοντάς το εν γνώσει του, για να προσελκύσει προσκείμενούς του και να τους οδηγήσει στην αντίθετη κατεύθυνση, τότε αυτό είναι το λιγότερο απατεωνιά.

Από την άλλη, όσον αφορά το μαρξισμό, δεν πρόκειται για δόγμα αλλά για ολόκληρη επιστήμη. Αλλά και πάλι, αυτό που κάνει το Ρεσάλτο και τα συναφή περιόδικά με τον μαρξισμό, είναι σαν να χρησιμοποιούν άκυρους νόμους της φυσικής για να αποδείξουν ότι η Γή είναι επίπεδη.


Gravatar Το άλλο που ήθελα να επισημάνω, είναι ότι καλό θα ήταν κάποτε να ωριμάσετε, εσείς και οι αναλόγως σκεπτόμενοι και να καταλάβετε ότι όποιοι διαφωνούνε με τα σκεπτικά σας και τις θεωρίες σας δεν είναι κατ' ανάγκη πληρωμένοι.
Έχετε τέτοια εμπάθεια με τα "σοφίσματά" σας που τα θεωρείτε ως τη 'μία και μοναδική αλήθεια' και πιστεύετε πραγματικά ότι μόνο κάποιος πληρωμένος θα μπορούσε να ισχυριστεί κάτι αντίθετο (εδώ θα έπρεπε να ξαναεξετάσετε για το αν είστε ή όχι δογματικός). Δηλαδή "ή είναι μαζί μας, ή τον πληρώνουν για να είναι εναντίον μας"
Αυτός ο τρόπος σκέψης κ. Σκίνιους, αυτή η "λογική", είναι αποκλειστικότητα των άνοων, των φοβικών μικρόνοων και των ξεροκέφαλων παρωπιδοφόρων.
Και αυτός ο τρόπος σκέψης δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι συναντάται μόνο -μα ΜΟΝΟ- στους χώρους της ακροδεξίας και της "πατριωτικής" δήθεν αριστεράς, δηλαδή στους χώρους από όπου πηγάζουν και όλες οι βλακώδεις συνωμοσιολογίες.
Αυτό το κρυφό σχολειό της βλακείας, να είστε σίγουρος ότι δε θα σταματήσουμε να το κράζουμε.


****

Περί του τελευταίου σας σχολίου που δεν δημοσιεύθηκε ολόκληρο:
Αν υπερβεί ένα σχόλιο τα 3000 σύμβολα τότε το κόβει αυτόματα το commenting software.
Την επόμενη φορά κάντε καλύτερα 2 σχόλια.


Gravatar Α, και η αντιπαράθεση επί του θέματος "σοσιαλισμός σε μια χώρα" ή όχι έγινε το 1924-25 δηλαδή αμέσως μετά το θάνατο του Λένιν και όχι το 1928 και κατέληξε με την ήττα-συντριβή του Τρότσκι και λοιπών της ενωμένης τότε αντιπολίτευσης στο "εσωκομματικό δημοψήφισμα" του 1927.

Κατά τα άλλα -επί του θέματος- κακώς πιστεύω ασχολείστε με το ρεσάλτο, οι τύποι πρέπει να έχουν λιγότερους αναγνώστες και από την Αυγή.


Gravatar Spy said:" ... σαν να χρησιμοποιούν άκυρους νόμους της φυσικής για να αποδείξουν ότι η Γή είναι επίπεδη."
Agapite mou sas paratheto to epakoloutho link...kai vevea i gi einai epipedi...
http://www.alaska.net/~clund/ e_d...arthsociety.htm

ps. sorry gia to off topic alla etixe na diavazo mia ipothesi tous gia to didaktoriko mou opotes kai tous thimithika :P


Gravatar @προβοκάτωρ
Ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρον το λινκ κ. Προβοκάτωρα.
Έχω όμως μερικές ενστάσεις με το πως ερμηνεύει ο συγγραφέας ορισμένα αποσπάσματα από αυτά που παραθέτει.
Αυτό που θέλει, το βγάζει κατά κάποιο τρόπο με το τσιγκέλι και χωρίς να το εξετάζει πολύπλευρα.
Θα έγραφα λεπτομέρειες, αλλά θα μπούμε σε μεγάλες αναλύσεις επί αναλύσεων και θα γίνουν τα comments ..Ριζοσπάστης.

Αλλά έχω κι εγώ ένα λινκ: http://tovima.dolnet.gr/print_ar...4142&m=Y06& aa=1


Gravatar @Professor Upham
κ. Προφέσσορα μη το ξανακάνετε αυτό με μένα... Ειδικά με τη Φυσική..

Εδώ τα είδα όλα:
http://www.alaska.net/~clund/ e_d...arthsociety.htm


Μόνο μη βγεί πάντως και το "Koufia Earth Society" και έχουμε για καμιά δεκαετία το Λιάκουρα να ουρλιάζει "ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ!" (κατά το "ΕΥΡΗΚΑ")


Gravatar spy , sky , shy και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις , μπορεί να έχουμε ανταλλαξεί βαρείς και ίσως αδικαιολόγητους χαρακτηρισμούς με αφορμή εκείνη την ανεκδιήγητη πρωταπριλιάτικη φάρσα για το δήθεν χάκεμα του NEOS - FORUM , μπορεί να με χρήσατε εχθρό σας για το ακραίο ύφος το σχολίων μου αλλά , για τούτη εδώ την ανάρτηση δεν μπορώ να πω παρά μονο: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !

Υ.Γ. :η φώτο με τον Άγιο - Ιωσήφ Στάλιν είναι... γαμάουα...


Gravatar Θα χάσετε τις επιδοτήσεις από το Σόρος με τέτοια διαφήμιση που κάνετε στο ΡΕΣΑΛΤΟ.
Συγχαρητήρια παιδιά.
Γράψτε κι άλλα.


Gravatar Ζουγκλάδες τα όσα αναφέρετε εσείς οι ΔΗθΕΝ-blogger είναι ψευδή, συκοφαντικά, φασιστικά.

Ενάντια στο φασιστικό Jungle-report.
Keep it antifa.


Gravatar Γεώργιος Καρατζαfuhrer είναι το nick μου. Ποιος ξέρει όμως πότε προλάβατε και ήρθατε σε συνεννόηση με τους εβραίους του Blogger και μου το μπλοκάρανε.


Gravatar @Spy: Αφεντικό, είναι κάποιος Gortynios εδώ που νομίζει ότι το κείμενο γράφτηκε για να κατακρίνει τον κομμουνισμό, ένας ανώνυμος λίγο σουρωμένος και κάποιος Γιώργης Καρατζ.

Δεν έχουν κάνει κράτηση, αλλά νομίζω υπάρχουν κανα-δυό σκαμπό στο bar, να τους βάλω μέσα;



Gravatar @Gortynios
κ. Γορτύνιε, ουδείς είναι εχθρός.

@Anonymous |06.05.08 - 5:17 pm|
κ. Ανώνυμε έχετε μαύρα μεσάνυχτα.. Για Θύμιο δουλεύουμε τώρα. Μας έταξε περισσότερα.

@FrapDigo
κ. Φραπεδίνγκο, ακριβό μας φέις κοντρόλ (τύφλα να 'χει ο Κέβιν Κόστνερ), φυσικά και θα τους βάλετε μέσα.
Τί είμεθα; ΝΕ.Ο.Σ.-φόρουμ είμεθα;


Gravatar Ok Boss! Παιδιά, μπείτε μέσα, έχει θέσεις στο bar. Σήμερα είναι hawaiian shirt day, μπορείτε να πάρετε από μέσα το πουκαμισάκι σας.

Γιώργη, το nick σου μάλλον μπλοκαρίστηκε γιατί ήταν πιο μεγάλο και από την κοιλιά του Καρατζάφ. Μικρότερο όμως από τον λαϊκισμό του. Αυτοί του Blogger δεν είναι Εβραίοι, απλά αφήνουν ράστα και είναι σε εκείνη την χαζή ενδιάμεση μπουκλομαλλο-φάση.

@Jungle Report Barman: Κέρασε ένα ποτό τον Γιώργη!


Gravatar @Skinious
το ότι σου απάντησα για την επιδερμική στάση σου απέναντι στα πράγματα, δήλωνε απλά πως δεν εμβαθύνεις. Βέβαια εσύ το εξέλαβες ως υπονοούμενο για ρατσιστικό τρόπο σκέψης. Καλώς. Συ είπας...

@Spy και Προβοκάτωρ
Ωραίο το link αλλά εξαντλημένο ως θέμα αφού είναι τόσο εξώφθαλμα τραβηγμένο

@Professor Upham και Spy
Η επίπεδη γη είναι ο τόπος αναπαραγωγής των Νεφελίμ. Κάτι σαν τη θάλασσα των σαργασσών για τα χέλια.

@Γ. Καρατζαfuhrer
Καλώς τον κι ας άργησε. Το μαγαζί πάντως έχει σκληρή πόρτα

@πόρτα
Με έβαλαν οι άλλοι να μοιράζω τα hawaian t-shirts. Έχω ένα σε XXL. Του Καρατζαfuhrer είναι; Τους ανώνυμους άφηνε τους να μπούνε αλλά ποτάκι δεν τους δίνουμε.


Gravatar @FrapDigo
σόρρυ αλλά αυτό το συμπέρασμα που το έβγαλες;


Gravatar @Sky: Σκληρή πόρτα, αλλά δίκαιη, και κατά βάθος ευαίσθητη και καλόψυχη! :P Δε μου λες, ποιός σε έβαλε, ολόκληρο μέτοχο, να μοιράζεις πουκάμισα; Νομίζω πάντως ναι, γι'αυτόν ήρθε αυτό το πουκάμισο, ειδική παραγγελία.

@Gortynios: Ώπα, προφανώς έχουμε να κάνουμε με ένα λάθος. Την ειλικρινή συγγνώμη μου, εδώ στην πόρτα καμιά φορά μπερδεύουμε τις φάτσες, λόγω χαμηλού φωτισμού. Σιγά το ακραίο ύφος πάντως, από προηγούμενα σχόλιά σου το μόνο που είδα είναι ότι υπερβάλλεις λίγο. Πρόσεξε, η δαιμονοποίηση του ΛΑΟΣ το βγάζει κερδισμένο. Κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται ψύχραιμη και σοβαρή αντιμετώπιση, όχι να κατηγορείς το jungle report ότι "συνεργάζεται με φασίστες", εξαιτίας μιας φάρσας! Μεγάλη κουβέντα όμως, και off-topic. Ίσως να την κάνουμε κάποια στιγμή.

@Jungle Barman: Κέρασε ένα από ό,τι πίνει στον Gortynios από 'μένα, που τον αδίκησα!


Gravatar Λοιπόν,ανεβαίνω λίγο στα καμαρίνια με την κοπέλα και γυρνάω σε κανά μισάωρο μη μ απολύσετε κιόλας,μουσκή όσο λείπω θα παίζει ο imaginos!


Gravatar tropikosss που να πάρει


Gravatar @ FrapDigo
Μέτοχος είναι άνας. Ο George (Soros) και μοιράζει κι αυτός πουκαμισάκια μαζί μου


Gravatar Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Κολοβού (αρθρογράφου του Ρεσαλτο) στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
http://elkosmos.gr/site/index.ph...d=1335& Itemid=1

Παρόντες: Βορίδης, Ζαφειρόπουλος, Γουδής, Καρατζαφέρης.

Καρατζαφέρης:
"..έκανε την δική του παρέμβαση, αναφερόμενος στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της πολυπολιτισμικότητας, «χώνοντάς» τα στους Αμερικανούς, αλλά και αναφερόμενος στα «Πρωτόκολλα» τα οποία είχαν προβλέψει το τι θα γινόταν."

Τι έχεις Γιώργη; Τι είχα πάντα...

Άντε και εις ανώτερα Πρόεδρε. Την επόμενη φορά κάνε αναφορά και στον Καζαμία.

*******

Πλάκα όμως έχει και η "αντικειμενική" δημοσιογραφία του "Ελεύθερου (υπο)Κόσμου":

"Παρόντες βουλευτές, καθηγητές Πανεπιστημίου, αρχηγός πολιτικού κόμματος και πλήθος κόσμου."

Βουλευτές: ο Μάκης Βορίδης
Καθηγητές Πανεπιστημίου: ο Χρήστος Γουδής
Αρχηγός πολιτικού κόμματος: εδώ δεν είπαν "αρχηγοί πολιτικών κομμάτων" διότι όλοι τους είναι γνωστοί και η εφημερίδα θα γινόταν ακόμα περισσότερο ρόμπα

..και το καλύτερο: "πλήθος κόσμου"
Ενώ στις φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι ήταν 3 κι ο κούκος..


Gravatar http://bp2.blogger.com/_LR-hG6AG...0-h/ masons7.jpg

http://bp0.blogger.com/_LR-hG6AG...0-h/ masons8.jpg

http://bp3.blogger.com/_LR-hG6AG...0-h/ masonia.jpg

http://bp3.blogger.com/_LR-hG6AG...-h/ masonia5.jpg

http://bp1.blogger.com/_LR-hG6AG...-h/ masonia4.jpg

http://bp1.blogger.com/_LR-hG6AG...-h/ masonia3.jpg

http://bp0.blogger.com/_LR-hG6AG...-h/ masonia2.jpg

http://bp3.blogger.com/_LR- hG6AG...rtholomaios.jpg

http://bp3.blogger.com/_LR-hG6AG...-h/ masonia6.jpg

http://bp0.blogger.com/_LR-hG6AG...0-h/ masons9.jpg

http://neataksi.blogspot.com/


Gravatar @greek
κ. Γκρικ, πολύ ψωμί έχει επίσης και εδώ:

http://www.666dna.com/

http://minimata.50webs.com/


Gravatar Oxouuu piasame tora kai tin masonia...thimithika prin xronia pou sto likio o kathigitis thriskeftikon mas mas ixe kanei seminario/plisi eggefalou pou katelige oti ston ipsilotero vathmo tis masonias apokaliptontan ston masono oti o megas arxitektonas einai o Bafometh(traganthropi theotita ton kelton,ton opoio me ligo psaksimo anakaliptis oti itan theos tis gonimotitas lol)...athanati eliniki ekpedefsi...


Gravatar Άλλο που ουσιαστικά η μασονία δεν έχει καμία σχέση με τα παραμυθάκια που πιστεύουν οι θρησκόληπτοι και γενικότερα η πλειοψηφία


Gravatar don't stop the music junglers!

μιστερ μαξ


Gravatar @tropikos...
Kita oti exei katantisi na einai ena club gnorimion gia na dini dania o efoplisistis ston politiko einai treli katantia opos diafora kinimata kai mistikes eteries ktl(vlepe px tis protoxristianikes komounes kai pos exei katantisi i xristianiki eklisia simera)allos itan o skopos tous kai alios katelikse (px otan oi diaforoi germanofonoi evgeneis theorisan tin masonia ena oreo tropo na pinoun ti mpira tous, na pezoun me spathia kai na kanoun ta vromika sxedia me tin tote protoemfanizomeni astiki taksi...kanenas den rotise tous xtistes veveos...)

+eretikonsxolionevlogison+


Gravatar Σορρυ, ασχετο με το αντικείμενο του ποστίου:

Με τον κ. Ιμάμ Αχμέτ ασχοληθήκατε αγαπητοί εν ζούγκλα αδελφοί?

Ο τυπάς αυτός είναι υποψήφιος του λάος στη Ξάνθη.
Εχει προσφύγει στο ΕΔΑΔ κατά της Ελλάδας γιατί δεν αναγνώριζαν τα δικαιώματά του ως Τούρκου


Gravatar Αφιέρωση με πολύ αγάπη...

http://skinious.blogspot.com/200...- post_5912.html


Gravatar @Anonymous
Είχαμε ασχοληθεί και με αυτό. Όχι όμως στο μπλογκ, αλλά στο φόρουμ τους:
http://www.neos-forum.com/viewto...&st=0&sk=t& sd=a

@Skinious
Η αφιέρωσή σας (ποστ) είναι ήδη απαντημένη κ. Σκίνιους.

Εδώ: http://jungle-report.blogspot.co.../blog- post.html
και εδώ: http://docs.google.com/View? doci...p9fq_24ggh8gxcc
( και ακόμα δεν αξιώθηκε κανείς να διακόψει το τουμπεκί του -συνήθως είναι πάντα λαλίστατοι)

Αλλά εκεί που με διασκεδάσατε και ειλικρινά έσκασα στα γέλια, ήταν στην προσωπική αφιέρωση που μου κάνατε:

"η περί «φαντασιακού» φιρφιρικολογία (ΣΗΜ. ΣΤΟΝ SPY του JUNGLE αφιερώνεται με ..αγάπη!)"


κ. Σκίνιους, στο σπίτι των σεναριογράφων συνωμοσιολογίας και πρακτορολογίας (Ρεσάλτο&Σια), ΔΕΝ κάνουν λόγο για φιρφιρικολογίες περί φαντασιακού.

Γι αυτό, την αφιέρωση αυτή, αν θέλετε να εμπνέετε κάποια σοβαρότητα, καλό θα ήταν να την κάνετε σε κάτι τέτοιους: http://www.resaltomag.gr/forum/v...der=asc& start=0 και σε κάτι τέτοιους: http://skinious.blogspot.com/200...og- post_01.html και τέτοιους: http://skinious.blogspot.com/200...- post_6410.html

Για να ξέρουμε και τι λέμε, έτσι κ. Σκίνιους;

Να 'στε καλά.


Gravatar Πάντα με αγάπη. Ετσι μας διδάσκει η Ορθοδοξία. Κανένα μίσος. After all είμαστε όλοι αδέρφια. Για την πρακτορολογία, δώσατε λαβές.


Gravatar Πάντα με αγάπη. Ετσι μας διδάσκει η Ορθοδοξία.
@Skinious

Ε, βέβαια, όλοι οι ρεσαλταρισμένοι είστε σαν ταω αρκουδάκια της αγάπης. Αγάπη πρός τους αριστερούς, αγάπη προς τους εβραίους, αγάπη προς τους μετανάστες. Πως μπορείτε να δίνετε τόση αγάπη δεν μπορώ να το απαντήσω. Και μια που το ανέφερ ο Προφέσσορ, ποια είναι η γνώμη σου για το παρακάτω αγαπησιαρή Skinious:«Αυτοί είναι οι ηγέτες μας, αυτοί και οι Ταγοί μας: από τη μια μεριά γεμίζουν τα σχολεία μας μ' αλλοδαπές σειρήνες, που ξέρουνε να παίζουνε άριστα μέσα στις τουαλέτες τις "πίπιζες" και τα "σουραύλια", κι από την άλλη απαιτούν από τους μαθητές να βουλώνουν με κερί τ' αυτιά τους. Αλήθεια, από πού αρχίζει ο βιασμός κι από πού η ομαδική αποπλάνηση ανηλίκων;»"


Gravatar Ε ναι η γνωστή αγάπη του χριστιανισμού..τον Carlin μου θύμησες τώρα!

http://youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o


Gravatar Επίσης έχω μάθει και να συγχωρώ, όσο και να σας φαίνεται περίεργο.


Gravatar Από την αναφορά σας στις "φαντασιακές κοινώτητες" διακρίνω μια υιοθέτηση των θέσεων των μετα-μοντερνιστών σαν τον Χομπσμπαουμ. Απλώς να εχετε υπ'οψιν οτι η επιστημονικη κοινωτητα εχει αρκετες αποψεις πανω στο θεμα και δεν ειναι αποδεκτη η αποψη του Χομπσμπαουμ απο την πλειοψηφια των επιστημονων.

Το εθνος εχει προ-νεωτερικες ριζες και η επιρροη του εθνικισμου σε τοσο κοσμο και με τοση ενταση δεν μπορει να εξηγηθει ικανοποιητικα αν τις αγνοήσει κανεις. Η ποδηγεσία μιας ελιτ δεν επαρκει δηλαδη για να φερει το παρατηρουμενο αποτελεσμα.

Απο εκει και περα η ταυτιση εθνους και κρατους ναι φυσικα ειναι προσφατη εξελιξη οπως προσφατη ειναι και η κεντρικη θεση που κατελαβε η εθνικη ή πολιτιστικη εταιρότητα στο πλεγμα αξιων και ταυτοτητων του ανθρωπου. Τελος το οτι μια κοινωτητα ειναι φαντασιακη (τι αλλο δηλαδη θα μπορουσε να ειναι; δεν υπαρχει μοριο Ελληνισμο, ατομο Ινδουισμου ή κύταρρο Αριστερισμου) δεν μειώνει την επιρροη που αυτη δυνητικα εξασκει στα μελη της και στη συμπεριφορα τους. Μια καλη αναλυση των παραπανω θα βρειτε στο Σμιθ (καθηγητης του LSE), ολα ειναι καλα απο το Chosen People μεχρι το Antiquity of Nations.


Gravatar Μπράβο ρε παιδιά συγχαρητήρια για την αρθράρα σας. Ας ξεθαφτεί ο μαρξισμός να τον ξαναθυμηθεί ή ξαναμάθει ο κόσμος μπας και δεί ασπρη μέρα αυτός ο πλανήτης.

Μπράβο και πάλι!!


Gravatar Αυτοι του Ρεσαλτο εχουν ξεθαρεψει και προσπαθουν να περασουν την προπαγανδα τους τεχνηεντως στο Facebook. Δεν θα εκανα λογο για αυτο αν δεν κινητοποιουσαν τοσο ευκολα τοσο μεγαλο πλυθησμο. Αυτοι και οι φασιστες του Λαος μαζευουν στα γκρουπς τους πολυ ευκολα 10.000 ατομα που ολοι πεφτουν θυματα της νοσσηρης προπαγανδας του. Μερικα απο το γκρουπς ειναι:

ΑΠΟ ΡΕΣΑΛΤΟ
http://www.facebook.com/group.ph...70512& ref=share
http://www.facebook.com/group.ph...70195& ref=share
http://www.facebook.com/group.ph...32913& ref=share

ΑΠΟ ΛΑΟΣ
http://www.facebook.com/ group.ph...gid=47815626050
http://www.facebook.com/l.php? u=...5b562ed1e5e18c5
http://www.facebook.com/group.ph...50172& ref=share

και ενα γκρουπ που εκανα εγω ως εναντιωση

http://www.facebook.com/ group.ph...gid=48793392690


Gravatar Εξαιρετικό ποστ.
Μου είχε διαφύγει (παρόλο που σας διαβάζω γενικάτ). Στο μεταξύ έκανα κριτική στο Ρεσάλτο σε παρόμοια βάση. Τους θεωρώ φαιοκόκκινους, εθνικο-τροτσκιστές και (γι' αυτό το λόγο) σχεδόν το ίδιο απορριπτέους όπως οι νεοναζί. Ισως μάλιστα να είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνοι, γιατί μολύνουν όλη την κοινωνία με ελκυστικές ιδέες, φαινομενικά αριστερές, κλπ.
Η αγγλική βικιπαίδεια έχει κάποια λήμματα για παρόμοια κινήματα, μόνο που εκείνοι _παραδέχονται_ ότι είναι μέρος του φασιστικού διεθνούς κινήματος "Third Position" (ψάχτε τη φράση, έχει... ψωμί -χεχε).
ΕΠΕΙΓΟΝ:
- Σκαναρισμένο χρειάζομαι το ΔΕΥΤΕΡΟ άρθρο, του Ιάσονος Αναγνώστου, Ρεσάλτο Ιαν. 2007, τίτλος “ο μπαμπούλας του Εθνικισμού”. Αν μπορεί κανείς να βοηθήσει θα ήμουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ευγνώμω.ν Γράψτε στο
omadeon ΠΑΠΑΚΙ gmail.com

Ακροδεξιοί και ναζιστές αναφέρθηκαν σε αυτό το άρθρο ξανά και ξανά. Πιστεύω ότι ήταν _θεμελιώδες_, για την “προσέγγιση” μεταξύ ακροδεξιάς και Ρεσάλτου (με κοινούς αρθρογράφους, με τον Αδωνι Γεωργιάδη να διαφημίζει το περιοδικό όπως δείκατε, κ.ο.κ.).


Gravatar Σορυ, είπα "ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ " αναφερόμενος στα εξής (που εσβησα προηγουμένως φοβούμενος το... όριο πολυλογίας)

Παραθέτω αποσπάσματα 2 παλιών “αριστερών” άρθρων, που όχι μόνο ΑΘΩΩΣΑΝ και επο-ενοχοποίησαν την ακροδεξιά, αλλά την καθαγίασαν και την πρόβαλλαν κιόλας, σαν ΜΟΝΑΔΙΚΗ (ή κύρια) ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ των λαών / εθνών του κόσμου κατά της “Νέας Τάξης”.
ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ και ΑΔΙΑΒΛΗΤΗ γνώμη για τα αποσπάσματα εξέφρασε ΗΔΗ κάποιος του “Πόντος-&-Αριστερά, πρόσωπο "ΥΠΕΡΑΝΩ ΥΠΟΨΙΑΣ", όταν είπε πως του φάνηκαν “νεοναζιστικά” (χωρίς να ξέρει από ΠΟΥ πάρθηκαν)…

1) ( από άρθρο του θύμιου Παπανικολάου)
“Οι «ακροδεξιές» ομάδες κάτω από το μαστίγιο της πραγματικότητας μεταλλάσσονται σε όλα τα επίπεδα. Η σκέψη τους έχει γίνει διαλεκτική, αγωνιούν για τα προβλήματα της κοινωνίας και ο λόγος τους απομακρύνεται από τα ιδεολογικά κλισέ του παρελθόντος και από τον προφητικό και αφοριστικό λόγο των φασιστικών καθεστώτων….”

2) ( άρθρο Ιάσονος Αναγνώστου “ο μπαμπούλας του Εθνικισμού”)
«…Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι στην εποχή της κατάργησης των εθνικών συνόρων, ο Εθνικισμός προβάλλει υπό την φυσιολογική του μορφή ως η μοναδική μορφή Αντίστασης στο κοσμοπολιτισμό της παγκοσμιοποίησης γι’ αυτό και σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο των υποτακτικών της. Εκείνο, ωστόσο, που είναι άδικο, είναι να «χρεώνουμε» στον Εθνικισμό τις συνέπειες των πράξεων του καπιταλιστικού Ιμπεριαλισμού (που στην ουσία και στις διακηρύξεις του είναι αντεθνικός). Όλα τα δεινά της ιστορίας προέρχονται, όχι από τον Εθνικισμό, αλλά από την προσβολή του. Όταν υπάρχει σεβασμός στην εθνική ιδιαιτερότητα και στην γη κάθε λαού, τότε ο Εθνικισμός γίνεται πηγή πνευματικών αξιών.


Gravatar σόρυ, εννοούσα το 2ο αρθρο ανάμεσα σε 2 πιο κάτω.
Παραθέτω αποσπάσματα, που ΑΘΩΩΣΑΝ και επο-ενοχοποίησαν την ακροδεξιά, την καθαγίασαν και την πρόβαλλαν σαν ΜΟΝΑΔΙΚΗ (ή κύρια) ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ των εθνών/λαών κατά της “Νέας Τάξης”.

1) (θ. Παπανικολάου)
“Οι «ακροδεξιές» ομάδες κάτω από το μαστίγιο της πραγματικότητας μεταλλάσσονται σε όλα τα επίπεδα. Η σκέψη τους έχει γίνει διαλεκτική, αγωνιούν για τα προβλήματα της κοινωνίας και ο λόγος τους απομακρύνεται από τα ιδεολογικά κλισέ του παρελθόντος και από τον προφητικό και αφοριστικό λόγο των φασιστικών καθεστώτων….”

2) ( Ιάσων Αναγνώστου “ο μπαμπούλας του Εθνικισμού”)
«…Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι στην εποχή της κατάργησης των εθνικών συνόρων, ο Εθνικισμός προβάλλει υπό την φυσιολογική του μορφή ως η μοναδική μορφή Αντίστασης στο κοσμοπολιτισμό της παγκοσμιοποίησης γι’ αυτό και σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο των υποτακτικών της.
[...]
Όλα τα δεινά της ιστορίας προέρχονται, όχι από τον Εθνικισμό, αλλά από την προσβολή του. Όταν υπάρχει σεβασμός στην εθνική ιδιαιτερότητα και στην γη κάθε λαού, τότε ο Εθνικισμός γίνεται πηγή πνευματικών αξιών. Όσο δεν υπάρχει Ιμπεριαλισμός, ο Εθνικισμός δεν υποχρεώνεται σε αναμέτρηση. Κι όσο δεν υπάρχει εθνική αλλοτρίωση από εισροές ξένων, ο Εθνικισμός δεν αμύνεται»

Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή