26 Σεπ 2008

Α ρε μια χούντα που μας χρειάζεται

26 Σεπ 2008 , 4:28 π.μ.
Η αυγουστιάτικη ραστώνη, σε συνδυασμό με φθινοπωρινές υποχρεώσεις, οδήγησε το Jungle Report σε μια χαλαρή περίοδο αναρτήσεων, την ύπαρξή του τίμησε θυελλωδώς όλο τον Αύγουστο ο SKY και το τελευταίο ποστ του SRY. Αλλά τώρα συνεχίζουμε δυνατά κι ανθελληνικά με καινούριες ειδησεογραφικές βόμβες και εξελίξεις στη μορφή του μπλογκ με νέες συνεργασίες και... δεν σας λέμε, δεν σας λέμε! Σας αφήνουμε να νιώσετε στο μεδούλι το χιτσκοκικό σασπένς για τις ριζικές αλλαγές που έρχονται. Γιατί, μεταξύ άλλων των μελλούμενων που έρχονται, εξασφαλίσαμε μοναδικά ντοκουμέντα αγάπης κι έρωτα! Τι περιέχουν αυτά; Υπομονή, γιατί σε λίγο θα έρθουν τα πάνω κάτω, και τα κάτω πιο κάτω!

***

Είδαμε ένα βίντεο το οποίο μόνο τραγέλαφος μπορεί να χαρακτηριστεί, ταιριαστό για τον έλληνα φιλοσκοπιανό, τον έλληνα εθνικιστή, τον αριστερό και τον δεξιό, τον ρεπουσικό και τον αντιρεπουσικό, τον δημοσιογράφο, την οικογένεια, τον μαθητή. Πρόκειται για ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων, ανάλογο με αυτό που παρουσίαζε πέρισυ το καλοκαίρι του 2007 στο Mega ο συμπαθής ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, από το βρετανικό κανάλι Challenge το Take It Or Leave It. Το παραθέτουμε προς ενημέρωση σε όλες τις πολιτικές αποχρώσεις για την αφορμή σε διάλογο.



Πως να αντιδράσει κανείς, να μείνει κόκκαλο από την ξεδιάντροπη προπαγάνδα ή να ξεκοιλιαστεί στα γέλια. Προσωπικά, έπραξα το δεύτερο γιατί το "θέαμα" είναι απίστευτα γελοίο, δεν νομίζω πως χρειάζεται να κινητοποιηθεί η ελληνική κρατική διπλωματική μηχανή και να πάρει στα σοβαρά ένα τόσο ανόητο κι ασήμαντο παιχνίδι μερικών χιλιάδων τηλεθεατών. Ίσως χρειάζεται το άλλο εδώ, να υπενθυμίσει κάποιος στους δημιουργούς του παιχνιδιού πως η ιστορική ακρίβεια μπορεί να βρεθεί σε αναζήτηση ακόμα και στην αμφισβητούμενη Wikipedia. Πάντως, είναι λίγο περίεργη η σπουδή των δημιουργών του παιχνιδιού να υιοθετήσουν μια άνοστη προπαγάνδα που χωρίζει έθνη και λαούς αλατίζοντας άχρηστες, όσο κι επιβλαβείς ψυχολογικά, διαμάχες. Γιατί άραγε;

***

Λέει συχνά ο μέσος μικροαστός "α ρε μια χούντα που μας χρειάζεται σήμερα", γιατί; Μετά την Κύπρο, να χαθεί και η Θράκη, πάλι από δική μας προδοσία; Αυτή τη σκέψη έκανα διαβάζοντας το ποστ του Jim_Hellas αναφορικά με τον συνήθη ανθέλληνα Παναγιώτη Δημητρά. Εν ολίγοις, οι νοσταλγοί των προδοτών της Κύπρου, βλέπε Πλεύρης και ΛΑ.Ο.Σ., κατηγορούν τον Παναγιώτη Δημητρά επικαλούμενοι, με αχαρακτήριστη αυθάδεια, το νόμο περί εσχάτης προδοσίας. Όπως γράφει ο Jim_Hellas:

Ο κ. Πλεύρης στηριζόμενος από την γενικότερη πολιτική του ΛΑ.Ο.Σ. έκανε αίτημα για δίωξη εναντίον του κ. Δημητρά επειδή λέει με το να έχει επαφές με τον πολιτικό σχηματισμό “Ουράνιο Τόξο” παραβιάζει έναν νόμο σχετικά με την εσχάτη προδοσία η οποία τιμωρείται με… θάνατο (αλλά το νομικό σύστημα έχει αλλάξει, και η ποινή του θανάτου έχει γίνει ισόβια)!

Φαίνεται ότι το Ουράνιο Τόξο διαθέτει μια πανστρατιά από μοχθηρά και αηδιαστικά Ορκς, υπό τις διαταγές ενός αόρατου Σάρουμαν/Δημητρά/Soros, που επιβουλεύονται την εδαφική ακεραιότητα της Αρίας Ελλάδας. Πως αλλιώς να χαρακτηρίσουμε τον Πλεύρη και τον Γεωργιάδη, ο αγαθός Φρόντο και ο ακέραιος φίλος του Σαμ αντίστοιχα; Φανταστείτε τους σε κυβέρνηση, θα ήταν τόσο γκαφατζήδες σαν Χόμπιτ, που μέσα σε μια μέρα η Μακεδονία και η Θράκη θα χάνονταν από τα άρια ελληνικά εδάφη.

Την επόμενη βδομάδα όμως, τα δύσκολα αρχίζουν. Γιατί εξασφαλίσαμε μοναδικά ντοκουμέντα αγάπης κι έρωτα! Τι περιέχουν αυτά; Υπομονή, γιατί σε λίγο θα έρθουν τα πάνω κάτω, και τα κάτω πιο κάτω!

***

Για να μην λέμε μόνο κακά λόγια για το ΛΑ.Ο.Σ. Μισά συγχαρητήρια θα δώσω για το πρόσφατο αποτελεσματικό αντιπολιτευτικό σθένος στις υποθέσεις του real estate Βατοπέδιου και της κοινοβουλευτικής νοθείας. Είναι μισά τα συγχαρητήρια μου, επειδή τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις σαν το Βέγγο, δανείζονται από τις αποκαλύψεις άλλων για να μας εμπεδώσουν τελικά το αυτονόητο: η διαφθορά και η σήψη είναι παντού προχωρημένη σε όλες τις πολιτικές πλευρές, μηδενός εξαιρουμένου και του κόμματός τους. Κι αυτό το λέω γιατί ποτέ δεν έχουν κάνει μια πραγματική αποκάλυψη, βλέπουν τι βγάζουν οι άλλοι και ψάχνονται γιατί δεν το πήραν χαμπάρι τόσο καιρό. Τρανό παράδειγμα ο Θανασάκης Πλεύρης, ο κακόμοιρος δεν έβλεπε τη νοθεία που γινόταν μπροστά στα μεγαλόπευκα μάτια του, όχι κι άδικα με τέτοιο μπουρδέλο που γινόταν την ώρα της ψηφοφορίας, αλλά κατάφερε και πρόσθεσε ένα λιθαράκι ακόμα στο τσίρκο.

Αλλά ολόκληρα συγχαρητήρια θα δώσουμε για τα όγδοα γενέθλια του κόμματος, το κόμμα που τα σπάει όλα. Μα ναι! Το ΛΑ.Ο.Σ. σβήνει οκτώ κεράκια κομματικής και ένα χρόνο κυνοβουλευτικής παρουσίας! Να τα τρισεκατομμυριάσουν τα γαβγίσματά τους!

Αλλά τα ματάκια μας, τα αυτάκια μας και όλο το κορμί μας, γελούν με τον ένα και μοναδικό, απίθανο και καταπληκτικό Ζορό της Θεσσαλονίκης, κι οσονούπω Sibel Tüzun Superstar σε σαπουνόπερα, τον νομάρχη Ψωμιάδη. Τι υπονοούμενο άφησε ο αθεόφοβος, ότι θα μπορούσε να προσχωρήσει στο ΛΑ.Ο.Σ! Να το δούμε κι αυτό και να μην μας λένε Jungle Report, αλλά Zorro Report! Αλλά με μεγάλο σκεπτικισμό θα αντιμετωπίσουμε το φλερτ του μεγάλου αρχηγού με τον Πέτρο Τατούλη, όσο να 'ναι, τα πολιτικά μεγέθη και τα μεγάλα λόγια είναι κάπως...

Μα ούτε και τώρα θα σας αφήσουμε ήσυχους, εξασφαλίσαμε μοναδικά ντοκουμέντα αγάπης κι έρωτα! Τι περιέχουν αυτά; Υπομονή, γιατί σε λίγο θα έρθουν τα πάνω κάτω, και κάτω τα πιο κάτω!

***

Ένα βιβλίο που έλειπε! Απολαύστε την περιγραφή:

"Των εχθρών τα φουσάτα περνούσαν/σαν το λίβα που καίει τα σπαρτά", υπενθυμίζει ένα παλιό στρατιωτικό εμβατήριο, πριν μας διαβεβαιώσει πως "η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει". Όμως και τα δικά μας φουσάτα διέπραξαν ουκ ολίγα στο πέρασμά τους, σε πόλεις και χωριά με "εθνολογική σύσταση" πολύ διαφορετική απ' ό,τι υποστήριζαν οι κήρυκες της Μεγάλης Ιδέας. Από τα Γιαννιτσά και το Κιλκίς του 1912-13 μέχρι τη Βόρειο Ήπειρο του 1914 και την ενδοχώρα της Μικρασίας το 1919-22, η δράση του ελληνικού στρατού και των παραστρατιωτικών ομάδων που τον συνόδευαν (ή τον υποκαθιστούσαν) σημαδεύτηκε από αγριότητες, ελάχιστα διαφορετικές απ' όσα διέπραξαν το ίδιο διάστημα οι αντίπαλοί του.

Η καταγραφή αυτής της σκοτεινής πλευράς των πολέμων της "ένδοξης δεκαετίας" αποτελεί το αντικείμενο του παρόντος βιβλίου. Για τη συγγραφή του χρησιμοποιήθηκαν κυρίως ημερολόγια κι απομνημονεύματα ελλήνων στρατιωτικών, σε συνδυασμό με αδημοσίευτο ή δημοσιευμένο αρχειακό υλικό. Σε ειδικά παραρτήματα σκιαγραφούνται, τέλος, ζητήματα όπως η τραγωδία του Πόντου, οι σφαγές των Τουρκοκρητικών το 1897 ή τα θύματα της βουλγαρικής κατοχής της Ανατολικής Μακεδονίας στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Τάσος Κωστόπουλος
Πόλεμος και εθνοκάθαρση
Η ξεχασμένη πλευρά μιας δεκαετούς εθνικής εξόρμησης (1912-1922)

Διαβάστε και την εμβριθή παρουσίαση του Δημοσθένη Κούρτοβικ στα ΝΕΑ.

Και ναι, πληρωθήκαμε από τον ΙΟ για να διαφημίσουμε το βιβλίο επειδή ο Τάσος Κωστόπουλος είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του ανθελληνικού ΙΟΥ της Ελευθεροτυπίας. Κι αν ψάξετε καλά, όλο και κάποια σχέση θα βρείτε μεταξύ του εκδότη και του ανθέλληνα Soros. Περαστικά σας!

Και σας ξαναλέμε, εξασφαλίσαμε μοναδικά ντοκουμέντα αγάπης κι έρωτα! Τι περιέχουν αυτά; Υπομονή, γιατί σε λίγο θα έρθουν τα πάνω κάτω, και τα κάτω πιο κάτω!

***

Μια πολύ σοβαρή ανακοίνωση τώρα: ο πιο μισητός άνθρωπος στο YouTube, ο ανεπανάληπτος Urfurslaag, εγκαινίασε ένα φόρουμ για τον έλληνα φιλοσκοπιανό, τον έλληνα εθνικιστή, τον αριστερό και τον δεξιό, τον ρεπουσικό και τον αντιρεπουσικό, τον δημοσιογράφο, την οικογένεια, τον μαθητή. Και το όνομα αυτού:


Γραφτείτε άμεσα, όλοι οι καλοί χωράνε, ακόμα και τα ΝΕΟΣόπουλα του ΛΑ.Ο.Σ.!

Με ανθελληνική αγάπη κι επανερχόμαστε περισσότερο ζουμεροί από ποτέ!

Κουραστήκαμε να το λέμε, εξασφαλίσαμε μοναδικά ντοκουμέντα αγάπης κι έρωτα! Τι περιέχουν αυτά; Υπομονή, γιατί σε λίγο θα έρθουν τα πάνω κάτω, και τα κάτω πιο κάτω!













αερίστε μας, αερίστε μας τα απαυτά μας
.




_____________________________

Παλιά σχόλια (27)
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή