18 Ιουν 2009

Η εξωτερική πολιτική του Ελληναρά

18 Ιουν 2009 , 7:03 μ.μ.
Το είδαμε και αυτό.

ΥπερΠατριωτικές φωνές (υστερικές θα ταίριαζε καλύτερα) ωρύονται για το αεροσκάφος που θα φέρει τον κ. Μιλόσοσκι στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Κέρκυρα για τη διάσκεψη του ΟΑΣΕ (του οποίου προεδρέύει η Ντόρα η Μητσοτάκη - Μπακογιάννη - Κούβελου)

Σίγουρα ο ΟΑΣΕ σαν διεθνής οργανισμός, δεν μπορούμε να πούμε πως τιμά εκπληρώνοντας, ή έστω επιδιώκοντας ειλικρινά, τις έννοιες που περιλαμβάνονται στο αρκτικόλεξο του ονόματος του. Ούτε ασφάλεια αλλά ούτε και συνεργασία βλέπουμε στην Ευρώπη της κρίσης, των τρομονόμων, των νομοθεσιών κατοχύρωσης μεθόδων Big Brother, πόσο δε μάλλον στην Ευρώπη που έχει απωλέσει μία από τις βασικότερες αξίες του ανθρωπισμού. Την ανθρώπινη αλληλεγγύη.

Από την άλλη, ο ΟΑΣΕ λειτουγεί και ως "κρυφός" υπερατλαντικός καθοδηγητής πολιτικών, πράγμα που υπονοείται (αν εξαιρέσουμε το πεδίο των διεθνών σχέσεων φιλίας, από την παρουσία της αμερκανίδας ΥΠ.ΕΞ Hillary Clinton και την "προετοιμασία" της συνόδου από Ντόρα και Σπέκχαρτ (η πρεσβεία κανονίζει).

Ο μεγάλος φόβος των ελληναράδων του τόπου δεν είναι το τι θα ειπωθεί στη διάσκεψη για τα βασικά θέματα της ατζέντας (αλλά και στην άτυπη σύνοδο των

ΥΠΕΞ) όπως η μετανάστευση και η "νέου τύπου" τρομοκρατία (αδόκιμος όρος μάλλον) αλλά τα σήματα που θα φέρει το αεροπλάνο που θα φέρει τον Μιλόσοσκι.

Βέβαια υπάρχει και το παράδοξο, της μη δυνατότητας να εισέλθει στη χώρα αεροπλάνο που θα προέρχεται από χώρα ονομαζόμενη "Μακεδονία", οπότε τα σήματα του, ούτως ή άλλως έρχονται σε επόμενη μοίρα.

Άλλη μία φορά οι "πατριώτες" μες το πνιγμένο στην τεστοστερόνη μυαλό τους και στις ασφυκτιούσες από -μία παράξενη και γραφική- Ελλάδα ψυχές τους, θα κάνουν τη χώρα να μοιάζει με εξωτικό πουλί.

Η πρόκληση που βλέπουν θα γίνει αφορμή να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι επιτυγχάνοντας μία τεράστια προβολή των αιτημάτων της γείτονος (και ουδόλως απειλητικής) χώρας. Δηλαδή θα καταφέρουν ότι καταφέρνουν πάντα. Να τα κάνουν θάλασσα (και εν προκειμένω Ιόνιο Πέλαγος)

Συλλαλητήρια και αντιδράσεις στη σύνοδο προετοιμάζονται. Με τη διαφορά πως οι διαμαρτυρίες σχετίζονται με αποφάσεις του ΟΑΣΕ (αναγνώριση Κοσσόβου, αποχή του ΟΑΣΕ από την αιματοχυσία στη Γάζα) και όχι τα φαντάσματα των "Σκοπιανών προκλήσεων" και τη "μία, μόνη και ελληνική" Μακεδονία.

Και ενώ στα συλλαλητήρια που οργανώνονται ο διεθνης αντίκτυπος -τουλάχιστον στην Ευρώπη - θα είναι θετικός και θα αναδεικνύει πως τα φιλειρηνικά κινήματα υπάρχουν ακόμα εδώ, ακόμα και αν φυλλορροούν ο αντίκτυπος από τις υστερικές των υπερπατριωτών φωνές θα είναι αρνητικότατος.

Ήδη με τις αντιδράσεις των φανατικών έχει ξεκινήσει ένας σχολιασμός του τύπου "οι γραφικοί έλληνες". Ας μείνει εδώ και μη περαιτέρω.

Η εξωτερική πολιτική της χώρας δεν αντέχει χτυπήματα από το εσωτερικό. Αρκετά έχει δοκιμαστεί με γκάφες των ίδιων των θεραπόντων της.




_____________________________

Παλιά σχόλια (107)
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή