26 Ιουν 2009

Η αλήθεια ως κουκούλωμα

26 Ιουν 2009 , 9:06 π.μ.
... το επίμαχο έγγραφο που "κακοποιήθηκε" ήταν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ εκτός από το ΙΕΡΟ ΚΟΡΑΝΙ.
Και ΤΩΡΑ; ΤΙ ΕΧΟΥΝ να πουν οι "ψευτοπροοδευτικοί" και"Αντιρατσιστές";






και η αλήθεια αυτή, καλύπτει πράξεις και σκέψεις. Καλύπτει τα πραγματικά γεγονότα. Είναι αλήθεια πως δεν επρόκειτο για το Κοράνι άρα δε συνέβη τίποτα απολύτως και τα επεισόδια ήταν αναιτιολόγητα και ακόμα ήταν μία έκφραση του πρωτογονισμού των λαθρομεταναστών, στον τόπο που τους δίνει ψωμί.

Η αντίληψη του να αποδεικνύεις την ορθότητα των ισχυρισμών σου, αποσπώντας ένα μόνο στιγμιότυπο από μία σειρά γεγονότων ήταν και είναι μία προσφιλής μέθοδος "αυτοδικαίωσης" του μαθητή του νηπιαγωγείου και του δημοτικού.

Παύει στα γυμνασιακά χρόνια που αρχίζει ο νους του ανθρώπου και ωριμάζει ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα γεγονότα. Εξαίρεση αποτελούν βέβαια τα πολιτικά νήπια (ή οι απολίτικοι παλίμπαιδες) που με απλοϊκές (λέγε με λαϊκισμό) θέσεις και προτάσεις, προσπαθούν να παγιώσουν την ξενοφοβία είτε δια της "εθνικής μας ανωτερότητας" είτε δια του φόβου των αγριοτήτων προς εμάς, τους πολιτισμένους, φιλήσυχους και φιλειρηνικούς Έλληνες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η διασπορά ψευδών ειδήσεων (πως επρόκειτο για σκίσιμο Κορανίου) προκάλεσε κύμα αγανάκτησης στους μουσουλμάνους μετανάστες με αποτέλεσμα τα έκτροπα του προηγούμενου μήνα στην Αθήνα.

Όμως έφταιγε η διασπορά ψευδών ειδήσεων μόνο;

Ευχολόγιο ή Κοράνι, δεν παύει να είναι προσωπική ιδιοκτησία του κατόχου, άρα προστατεύεται από το Σύνταγμα της χώρας μας, άρα ο αστυνομικός που το έσκισε, ούτως ή άλλως παρανόμησε (εκτός του ότι επέδειξε απάνθρωπη συμπεριφορά).

Η συσσωρευμένη οργή των μεταναστών για την επί χρόνια εκμετάλλευση τους τόσο από ιδιώτες, όσο και από το ίδιο το ελληνικό κράτος, δε θα μετριαζόταν, αν από την αρχή "αποκαλυπτόταν" πως επρόκειτο για ευχολόγιο, σύνοψη ή ότι άλλο.

Η αφορμή για τα βίαια επεισόδια, προσδιορίζεται ποικιλοτρόπως. Είναι βέβαια η βίαιη συμπεριφορά του αστυνομικού που έσκισε και ποδοπάτησε ένα έγγραφο με ευχές, ενός μουσουλμάνου πρόσφυγα - μετανάστη - λαθρομετανάστη, αλλά απόκτησε ιδιαίτερο βάρος για τη μουσουλμανική κοινότητα, όταν διαδόθηκε πως επρόκειτο για αντίτυπο του Κορανίου.

Αλλά....

Οι αιτίες είναι άλλες και ξεκινώντας από αυτές, ουδεμία δικαίωση προκύπτει για τους "αδικημένους πατριώτες". Αντίθετα το όνειδος της κακής συμπεριφοράς μίας κοινωνίας έναντι αυτών των ανθρώπων, όλο και τονίζεται. Προστίθεται σ' αυτό το όνειδος και η πλαστή (ή έστω βιαστική) απόδοση ευθυνών για τα επεισόδια του περασμένου μήνα, με το αιτιολογικό πως επίτηδες, διέδωσαν πως "καταστρέψανε το Κοράνι" ενώ γνώριζαν πως επρόκειτο για ένα ...ευχολόγιο.

Αντίθετα παραβλέπεται το γεγονός της αχρείας συμπεριφοράς του αστυνομικού και της ακόμα αχρειότερης των υπερασπιστών της πράξης

Η αλήθεια για το ...ευχολόγιο "δικαιώνει" συμπεριφορές και πρακτικές χρόνων. "Δικαιώνει" αντιλήψεις. "Δικαιώνει" πολιτικές.

Αλήθεια, πότε θα μάθουμε να βλέπουμε και το δέντρο και το δασος; Ή μήπως βλέπουμε ότι βολεύει κατά περίπτωση;




_____________________________

Παλιά σχόλια (83)
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή