6 Οκτ 2013

Η διεθνής ναζιστική δικτύωση της Χρυσής Αυγής

6 Οκτ 2013 , 5:05 μ.μ.

"Στις αρχές του Φεβρουαρίου προβλήθηκε στα ΜΜΕ το θέμα της επίσκεψης δύο Γερμανών νεοναζί στην ελληνική Βουλή, συνοδεία βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η όλη αντιμετώπιση και ο σχολιασμός του εν λόγω γεγονότος δεν αποκάλυψε τόσο την ύπαρξη των δικτυώσεων της Χρυσής Αυγής με ξένες νεοναζιστικές οργανώσεις, όσο την ελλιπή ενημέρωση έως και πλήρη άγνοια των ΜΜΕ για τα πεπραγμένα της Χρυσής Αυγής στο παρελθόν."

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 

Έπρεπε να φτάσουμε στη δολοφονία ενός ακόμη συνανθρώπου μας ώστε να ξεκινήσει η αντίστροφη πορεία για τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου για τα επί 30ετία αμαρτωλά πεπραγμένα της. Και ενώ κάποιοι έφταναν να μιλούν ακόμη και για συγκυβέρνηση με το εγκληματικό μόρφωμα, ξαφνικά όλοι μετατράπηκαν εν μια νυκτί σε αντιφασίστες, ο καθένας για τις δικές του σκοπιμότητες και για τις δικές του επιδιώξεις.

Κάποιοι θυμήθηκαν μέχρι και τις διεθνείς ναζιστικές επαφές της Χρυσής Αυγής, στις πολυετείς προσπάθειές της να μετάσχει στην οικοδόμηση ενός διεθνούς δικτύου εθνικοσοσιαλιστών και φυλετιστών από διάφορες γωνιές του πλανήτη. Για ορισμένους τηλεοπτικούς σταθμούς, μάλιστα, η "αποκάλυψη" αυτή ισοδυναμούσε με κάτι πρωτοφανές, σαν την ανακάλυψη της Αμερικής! Όμως οι σχέσεις της Χρυσής Αυγής με ξένες ναζιστικές οργανώσεις ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του '80 είναι πολύ γνωστές σε όσους ασχολούνται συστηματικά με την ιστορία της.

Ελάχιστα είναι τα έντυπα που στις αρχές του χρόνου δημοσίευσαν εκτενή ρεπορτάζ για τις διεθνείς σχέσεις της Χρυσής Αυγής. Μεταξύ αυτών ήταν και το περιοδικό Unfollow, που στο τεύχος 15 (Μάρτιος 2013) φιλοξένησε έρευνα του Jungle-Report για τη διεθνή ναζιστική δικτύωση της οργάνωσης. 

Κρίναμε ότι η έρευνα αυτή έχει αρκετό ενδιαφέρον για την συγκυρία που διανύουμε, όπου πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής και αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο η αποκρουστική γύμνια του "ελληνικού πατριωτικού κόμματος". Το άρθρο αναδημοσιεύεται συνοδευόμενο από φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν τις... εκλεκτές φιλίες της εγκληματικής συμμορίας.

_______________________________________________________________________________



Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ "ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ", ΕΝΩ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ "ΞΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ", ΠΛΗΘΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΤΥΩΜΕΝΗ ΜΕ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ Ν. ΑΦΡΙΚΗ ΩΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ.

Του SPY - Jungle Report



Στις αρχές του Φεβρουαρίου, επί 2-3 ημέρες, προβαλλόταν από τα ελληνικά ΜΜΕ το θέμα της επίσκεψης δύο γερμανών νεοναζί στην ελληνική Βουλή, συνοδεία βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Το θέμα έγινε γνωστό λόγω ενός άρθρου που αναρτήθηκε σε γερμανική νεοναζιστική σελίδα, η οποία περιείχε και τις δύο επίμαχες φωτογραφίες. Η μία απεικόνιζε τους γερμανούς νεοναζί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και η άλλη με τους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη, Νίκο Μίχο και Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Όπως θα δούμε παρακάτω, η όλη αντιμετώπιση και ο σχολιασμός του εν λόγω γεγονότος δεν αποκάλυψε τόσο την ύπαρξη των δικτυώσεων της Χρυσής Αυγής με ξένες νεοναζιστικές οργανώσεις, όσο την ελλιπή ενημέρωση έως και πλήρη άγνοια των ελληνικών ΜΜΕ για τα πεπραγμένα της Χρυσής Αυγής στο παρελθόν.


Οι υψηλοί αγκυλωτοί επισκέπτες

Οι δύο γερμανοί επισκέπτες είναι ηγετικά στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης "Freies Netz Süd" (μτφ.: Ελεύθερο Δίκτυο του Νότου) που δρα κυρίως στα κρατίδια της Βαυαρίας και της Φρανκονίας. Πρόκειται για μια οργάνωση-παρακλάδι του πανγερμανικού ναζιστικού κόμματος NPD (Εθνικοδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας), η οποία όμως αντιπολιτεύεται το NPD ασκώντας του κριτική από τα ακροδεξιά. Πρόκειται δηλαδή για μια οργάνωση με πιο σκληρές ναζιστικές θέσεις, που κάθε λίγο εκφράζει τη δυσαρέσκιά της για τη "μαλακή" γραμμή του NPD, το οποίο έχει αναγκαστεί να στρογγυλέψει τον κεκαλυμμένο εθνικοσοσιαλιστικό του λόγο μιας και διατρέχει τον κίνδυνο να απαγορευτεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Το κλίμα όμως μεταξύ των μελών των δύο αυτών οργανώσεων είναι εξόχως συντροφικό. Άλλωστε, σχεδόν όλοι οι ανήκοντες στο «Freies Netz Süd» ήταν μέχρι πρότινος στις τάξεις του NPD.

Το ίδιο ισχύει και για τους δύο γερμανούς επισκέπτες στην ελληνική Βουλή, Ματίας Φίσερ και τον Σεμπάστιαν Σμάους, οι οποίοι υπήρξαν υψηλόβαθμα μέλη του NPD και είναι πασίγνωστοι στους νεοναζιστικούς κύκλους της Γερμανίας για τη δράση τους. Πασίγνωστοι όμως και στις γερμανικές αρχές. Ο πρώτος, μεταξύ άλλων, είχε καταδικαστεί και εξέτισε  20 μήνες στη φυλακή για προτροπή σε εγκληματικές πράξεις και ο δεύτερος, επίσης μεταξύ άλλων, είχε καταδικαστεί σε καταβολή αποζημίωσης 2.400€ για ξυλοδαρμό.


Οι «Γερμανοί δημοσιογράφοι» που έβγαλαν ψεύτη τον Κασιδιάρη

Εξαιτίας του ντόρου που προκλήθηκε για τους φιλοξενούμενους της Χρυσής Αυγής, το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου απάντησε μέσω του Η. Κασιδιάρη, κάνοντας λόγο για «γελοιότητες περί διασυνδέσεων με νεοναζί» και για «μία ακόμη άθλια επίθεση λάσπης κατά της Χρυσής Αυγής από το ξεφτιλισμένο σύστημα». Συγκεκριμένα ανέφερε πως οι δύο αυτοί Γερμανοί ήταν απλά δημοσιογράφοι που τηλεφώνησαν ζητώντας συνέντευξη από κάποιον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής και ότι μετά τη συνέντευξη ακολούθησε συζήτηση και οι γνωστές φωτογραφίες. Ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι στο ερώτημα του πώς βλέπουν τους Έλληνες που ζουν στη Γερμανία, εκείνοι απάντησαν  ότι τους θεωρούν ισότιμους με αυτούς πολίτες. Αν όντως έγινε αυτό το ερώτημα και δόθηκε αυτή η απάντηση από τους Γερμανούς, αν όλο αυτό δεν ήταν ένα εφεύρημα του Κασιδιάρη για να αντιστρέψει την κακή γνώμη που έχει ο μέσος Έλληνας για τους νεοναζί στη Γερμανία, τότε οι Γερμανοί προφανώς ξέχασαν να αναφέρουν πως οι «ισότιμοι Έλληνες» στη Γερμανία μπορεί καμιά φορά να ξυλοκοπηθούν, να μαχαιρωθούν ή και να δολοφονηθούν με πυροβολισμό στο πρόσωπο από τους εγχώριους νεοναζί, όπως έγινε πριν μερικά χρόνια στο Μόναχο, την πόλη όπου δραστηριοποιείται το 
«Freies Netz Süd», με θύμα τον 45χρονο κλειδαρά Θοδωρή Βουλγαρίδη.

Τα λεγόμενα του Η. Κασιδιάρη παίχτηκαν σε πολλά ΜΜΕ και, λόγω άγνοιας προφανώς, παρουσιάστηκαν ως επί το πλείστον χωρίς αντίλογο, δίνοντας την εντύπωση της πληρωμένης απάντησης της Χρυσής Αυγής σε όλους αυτούς τους ισχυρισμούς. Στην εκπομπή του δημοσιογράφου Άκη Παυλόπουλου μάλιστα, παρενέβη έξαλλος τηλεφωνικώς ο ίδιος ο Κασιδιάρης λέγοντας το ίδιο ποίημα, για να συμπεράνει στο τέλος ο δημοσιογράφος πως αυτή η εξήγηση «δίνει άλλη διάσταση» στην υπόθεση.

Για κακή τύχη όμως του Η. Κασιδιάρη, οι Γερμανοί ομοϊδεάτες του, προφανώς ανυποψίαστοι για το σάλο που θα μπορούσε να προκληθεί, ανήρτησαν ενθουσιασμένοι στην ιστοσελίδα τους όλο το χρονικό και το παρασκήνιο της επίσκεψής τους στην Ελλάδα, το οποίο δεν είχε καμία απολύτως σχέση με όλα όσα  ψευδώς διατυμπάνιζε ο Η. Κασιδιάρης στα ΜΜΕ. Έγραψαν πως το Νοέμβριο του 2012 η οργάνωσή τους «Freies Netz Süd» υποδέχτηκε στη Νυρεμβέργη μέλη της Χρυσής Αυγής από την Ελλάδα και στελέχη του NPD, με σκοπό να ξεναγηθούν στα ιστορικά μνημεία της πόλης και να συζητήσουν για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλαδα, τη Γερμανία και την Ευρώπη. Στο τέλος αυτής της φιλικής συνάντησης, γράφουν οι Γερμανοί, δόθηκε ραντεβού 
το Φεβρουάριο στην Αθήνα για την εκδήλωση των Ιμίων, σαν ανταπόδοση της επίσκεψης των χρυσαυγιτών, ώστε να δουν κι αυτοί «σαν αγωνιστές της εθνικής τους αντίστασης» την εξέλιξη και την επιτυχία της Χρυσής Αυγής. Όπως γράφουν, η πρόσκληση για να παραβρεθούν στην Αθήνα, ήρθε από τον ίδιο το Νίκο Μιχαλολιάκο.


Οι διεθνείς διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής

Αυτό που η πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ αγνοεί είναι ότι εδώ και δεκαετίες, σχεδόν από την αρχή της ύπαρξής της, η Χρυσή Αυγή διατηρεί στενές επαφές με νεοναζιστικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Η δικτύωσή της ξεκινά από τη Νότια Αφρική, με το τρομοκρατικό και ακραία ρατσιστικό κίνημα AWB, κατηγορούμενο για βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες, του οποίου ο αρχηγός είχε μάλιστα φιλοξενήσει τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο (εικ.1), τον διαβόητο "Περίανδρο", καταδικασθέντα για την απόπειρα δολοφονίας του Δ. Κουσουρή, όταν ο Ανδρουτσόπουλος ήταν ακόμα στη Χρυσή Αυγή, και φτάνουν μέχρι τη Ρωσία, με τη ναζιστική και γνωστή για τη βιαιότητά της οργάνωση DPNI, σε συνέδριο της οποίας στη Μόσχα παρευρέθη ο εκπρόσωπος  εξωτερικών επαφών της Χρυσής Αυγής Γιώργος Δημητρούλιας (εικ.2). Η Χρυσή Αυγή είναι επίσης μέλος και του πανευρωπαϊκού δικτύου «European National Front»,


το οποίο περιλαμβάνει ναζιστικά και φασιστικά κόμματα από τη Γερμανία (NPD), Ισπανία (La Falange), τη Ρουμανία (ND), την Ιταλία (Forza Nouva), την Πολωνία (NOP) και τη Γαλλία (RF). Το δίκτυο αυτό διοργανώνει κάθε χρόνο συνέδρια στις χώρες των μελών του, όπου παρευρίσκονται εκπρόσωποι από όλα τα υπόλοιπα μέλη. Τη Χρυσή Αυγή συνήθως εκπροσωπεί ο Γ. Δημητρούλιας. Παλαιότερα την εκπροσώπηση αναλάμβανε και ο Νίκος Γιοχάλας, μέλος του ναζιστικού συγκροτήματος Der Stürmer ή και ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, τέως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής και πρόσφατα υποψήφιος με το ΛΑ.Ο.Σ.


Ελληνογερμανικές φυλετικές αγάπες

Ειδικά με τους γερμανούς νεοναζί υπήρχε πάντα μια ιδιαίτερη συμπάθεια -αν εξαιρέσουμε βέβαια το ατυχές γεγονός των αρχών της δεκαετίας του '90 στο Μόναχο, όταν γερμανοί νεοναζί πέρασαν τους χρυσαυγίτες επισκέπτες τους για μετανάστες και τους πήραν στο κυνήγι.

Εδώ και πολύ καιρό, σχεδόν κάθε χρόνο και με αφορμή διάφορες σημαντικές για αυτούς επετείους, όπως π.χ. τα Ίμια, ή την «πένθιμη» επέτειο της ήττας του Χίτλερ, εκπρόσωποι του ενός κόμματος επισκέπτονται συχνά τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το άλλο. Το 2006 μάλιστα επισκέφθηκε την καθιερωμένη χρυσαυγίτικη εκδήλωση των Ιμίων ο ίδιος ο αρχηγός του ναζιστικού NPD, Ούντο Φόιγκτ, και όχι μόνο διαδήλωσε χέρι-χέρι με το Ν. Μιχαλολιάκο, κρατώντας μαζί το ίδιο πανό (εικ.3), άλλα απηύθυνε και "πύρινο λόγο" στους συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες (εικ. 4). Στα δεξιά, ο κύριος με την τραγιάσκα που κρατάει τη σημαία του Γερμανικού Ράιχ, είναι ο υπαρχηγός του NPD, Τόμας Βουλφ -που πρόσφατα καταδικάστηκε για ξυλοδαρμό και που όλως τυχαίως εμφανίζεται συχνά σε ναζιστικές εκδηλώσεις παρέα με τον Ματίας Φίσερ (εικ.5), τον «γερμανό δημοσιογράφο», σύμφωνα με την εκδοχή του Η. Κασιδιάρη, που είδαμε στις φωτογραφίες με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.


Η μεγαλειώδης εκείνη επίσκεψη κορυφής ανταποδόθηκε λίγους μήνες αργότερα από την πλευρά της Χρυσής Αυγής με επίσκεψη του γερμανομαθούς Γιώργου Δημητρούλια στο Rostock της Γερμανίας (εικ.6) για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Ο Γ. Δημητρούλιας είχε εκφωνήσει το χαιρετισμό του δίπλα σε ένα μεγάλο κόκκινο πανό που έγραφε στα γερμανικά: «Σταματήστε τους αλλοδαπούς εργάτες! Δουλειά μόνο στους Γερμανούς!».




Την επόμενη χρονιά, το 2007, παίχτηκε ακριβώς το ίδιο έργο. Δηλαδή επίσκεψη 15 νεοναζί του NPD στην Αθήνα για τα Ίμια, ομιλία του φύρερ Ούντο Φόιγκτ στους χρυσαυγίτες και η καθιερωμένη πορεία. Η αντεπίσκεψη στη Γερμανία από την πλευρά της Χρυσής Αυγής έγινε τον Ιούνιο, ύστερα από πρόσκληση του Ούντο Φόιγκτ στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωνε το NPD με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής G8 που γινόταν στην πόλη Σβερίν. Εκ μέρους της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση διαμαρτυρίας είχε παρευρεθεί ο σημερινός βουλευτής Νίκος Μίχος -επίσης στη φωτογραφία  με τους Γερμανούς προσκεκλημένους στη Βουλή- αφού πρώτα ξεναγήθηκε στα μνημεία της πόλης από τον Ούντο Φόιγκτ αυτοπροσώπως (εικ.7). 




Οι ξεναγήσεις στα μνημεία των πόλεων γίνονται κάθε φορά και από τις δύο πλευρές για τους υψηλούς τους επισκέπτες. Οι Γερμανοί για παράδειγμα πηγαίνουν τους χρυσαυγίτες σε στρατιωτικά νεκροταφεία  όπου κείτονται αξιωματικοί του 3ου Ράιχ ή στο χώρο όπου βρίσκεται το καταφύγιο του Χίτλερ και το σημείο όπου απανθρακώθηκε μαζί με την Εύα Μπράουν, ενώ οι χρυσαυγίτες τους κάνουν πρώτα ξενάγηση στην Ακρόπολη και μετά στο Αρχαιολογικό Μουσείο, κυρίως για να θαυμάσουν τους «προαιώνιους αγκυλωτούς σταυρούς» στην πτέρυγα με τα αγγεία.




Ανταπόκριση του εκπροσώπου της Χ.Α. Γιώργου Δημητρούλια
από το Βερολίνο. Ξενάγησή του από νεοναζί ομοϊδεάτες του 
στα μέρη όπου αυτοκτόνησε ο Χίτλερ.
Από το περιοδικό "Χρυσή Αυγή", α.τ. 128, Ιούλιος 2006.
(Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

Όλα τα παραπάνω αφορούν βέβαια μόνο μερικά από τα πάμπολλα αλισβερίσια μεταξύ των χρυσαυγιτών και τους νεοναζί της Γερμανίας που έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Η τελευταία επίσημη δημόσια επικοινωνία μεταξύ της Χρυσής Αυγής και των Γερμανών νεοναζί, αν εξαιρέσουμε την προκλητική εμφάνισή τους στη Βουλή, έγινε την Πρωτομαγιά του 2011, όπου ο Μιχαλολιάκος απηύθυνε αγωνιστικό χαιρετισμό στους Γερμανούς ομοϊδεάτες του μέσω ενός βίντεο (εικ.8) που απέστειλε στο «Volksfront Medien» (Μέσο Λαϊκού Μετώπου), ένα ακομμάτιστο νεοναζιστικό γερμανικό μέσο. 





Τέλος, αξιοσημείωτο είναι, ότι τρεις μέρες πριν γίνει ο ντόρος με την επίσκεψη των Γερμανών νεοναζί, το γερμανικό περιοδικό Spiegel ενημέρωνε με άρθρο του ότι η Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί επαφές με νεοναζί από τη Βαυαρία. Η απάντηση της Χρυσής Αυγής, στο γνωστό πνεύμα εξαλλότητας, έκανε λόγο για «πανικόβλητους Γερμανούς» και «ρεσιτάλ λασπολογίας και μυθευμάτων από το ανθελληνικό Spiegel», και έκλεινε με την εξής ανακοίνωση: «Ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως η Χρυσή Αυγή ουδεμία σχέση έχει με ξένες πολιτικές οργανώσεις ή κόμματα.» 

Λόγια μεστά, στιβαρά και ανδρεία. Και, κυρίως, ειλικρινή.



_______________

Διαβάστε επίσης:
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή