16 Ιουν 2016

#paraititheite - Μένουμε Ευρώπη ή Μένουμε Ίσκιο;

16 Ιουν 2016 , 1:42 π.μ.
Επιχειρηματίες, άνθρωποι της Αγοράς, χουντικοί, μπουρζουάζες, αντικομμουνιστές, μποτοξοχτυπημένοι, κολλαγονοπότες. Όλες οι συνιστώσες της Δεξιάς ήταν εκεί, γύρω στα 5.000 άτομα.

Όλοι κάτω από το σύνθημα «Παραιτηθείτε». Πράγμα που ασφαλώς είναι οξύμωρο και αντιφατικό, μιας και η κυβέρνηση έκανε όλα τα χατίρια αυτής της συγκεκριμένης μειοψηφίας του 38,69%.

Και στο Ευρώ τους τούς κράτησε (πάση θυσία, όπως ήθελαν), και μνημόνιο ψήφισε, και αποκρατικοποιήσεις κάνει, και όλες τις επιβαλλόμενες από τους Ευρωπαίους οικονομικές πολιτικές εφαρμόζει πιστά. «Παραμείνετε» θα έπρεπε να ήταν το κεντρικό τους σύνθημα και, αν ήταν συνεπείς με τις ευρωλιγούρικες ιδέες τους, θα 'πρεπε να πίνουν νερό στο όνομα του Τσίπρα όπου βρεθούν κι όπου σταθούν.

Όπως και να χει, πάντως, μαζεύτηκαν αποφασισμένοι στο Σύνταγμα για να ρίξουν την κυβέρνηση. Ο αγώνας τους, όμως, παρ' όλη την επαναστατικότητά του, συνάντησε ένα μεγάλο εμπόδιο.

Τον ήλιο...

Η μεγαλύτερη ίσως μάζα των αγωνιστών αυτών, αντί να συγκεντρωθεί μπροστά από τη Βουλή, όπως γίνεται σε όλες τις συγκεντρώσεις, προτίμησε τον ίσκιο του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» στην αρχή της Πανεπιστημίου. Γιατί, εντάξει, είπαμε να ρίξουμε τον Τσίπρα, αλλά όχι και να μας καίει από πάνω κι ο ήλιος. Και τι πάει να πει ότι ήταν 7 η ώρα το απόγευμα; Ο ήλιος είναι ήλιος.







Υπήρχαν όμως και οι πιο τολμηροί που αψήφισαν τον ήλιο. Και έτσι, ηρωικά, με τα κοστούμια και τις γραβάτες τους, τα κοκτέιλ τους, τις πίπες τους, τις ρακέτες του τένις τους, τις κόκκινες περούκες τους, τις ενδυμασίες τους για τα μπουζούκια και τις τσάντες Λουί Βιτόν που κοστίζουν πάνω 1.500 €, σήκωσαν ανάστημα και πάτησαν το πόδι τους στο χώρο έμπροσθεν της Βουλής και, ναι, με τον απογευματινό ήλιο να τους χτυπάει αλύπητα.















Στη συγκέντρωση αυτή εκτός των άλλων υπήρχαν και DJs, των οποίων η δουλειά ήταν εξαιρετικά δύσκολη διότι αναγκαζόντουσαν συνεχώς να παίζουν τραγούδια που δεν ταιριάζουν σε ένα τέτοιο κοινό. Όπως πχ  του Ξυλούρη, του Παπακωνσταντίνου, του Αγγελάκα κλπ. Μουσική δηλαδή που παίζει σε συγκεντρώσεις αριστερών.

Και τι να έκαναν δηλαδή οι έρμοι οι DJs, όταν σε καμιά μουσική βιβλιοθήκη δεν υπάρχει τραγούδι που να μιλάει για τις αποκρατικοποιήσεις, ούτε για την ιδιωτική πρωτοβουλία, ούτε για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ούτε για την προσέλκυση των επενδυτών;

Η άλλη δυσκολία που αντιμετώπισαν είναι ότι όσο κι αν ξελαρυγγιαζόντουσαν στα μικρόφωνα φωνάζοντας συνθήματα, κανείς από τους συγκεντρωμένους δεν τα επαναλάμβανε. Φώναζαν οι έρμοι για να ξεσηκώσουν το πλήθος και να δώσουν παλμό και όλοι τους έγραφαν κανονικά. Ιδού μερικά παραδείγματα:




Η ξενέρα των «ακομμάτιστων» διοργανωτών ήταν τόσο μεγάλη που στο τέλος αναγκάστηκε ένας κοστουμαρισμένος να μοιράσει στους συγκεντρωμένους τα συνθήματα αυτά εκτυπωμένα σε χαρτάκια:



Αλλά ούτε αυτό βοήθησε. Οι DJs συνέχισαν να ξελαρυγγιάζονται και οι συγκεντρωμένοι συνέχισαν να τους αγνοούν. Και με το δίκιο τους άλλωστε. Δεν φτάνει που είχαν τον ήλιο από πάνω τους, θα έχουν το νου τους και στα συνθήματα;

Εν πάση περιπτώσει, ο αγώνας, παρ' όλες τις κακουχίες, συνεχίστηκε έτσι δυναμικά για κάνα δυό-τρεις ακόμα ώρες. Μετά επήλθε η κούραση και οι συγκεντρωμένοι αναγκάστηκαν σιγά-σιγά να αποχωρήσουν άδοξα.

Κρίμα. Γιατί, σύμφωνα και με πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, λίγο ακόμα, και ο Τσίπρας, καταβεβλημένος από την πίεση του Κινήματος, θα υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή