30 Απρ 2008

Strawberry fields for ever...

30 Απρ 2008 , 8:11 π.μ.
Ένα εμβόλιμο post, για ένα θέμα το οποίο λόγω της τρέχουσας εσωτερικής επικαιρότητας της Ζούγκλας μας, έμεινε πίσω. Αυτό δεν αναιρεί τη σημασία του, αφού αποτελεί δείγμα του "σύγχρονου πολιτισμού" μας. Του νεοελληνικού πολιτισμού μας, που ελάχιστα απέχει από τη βαρβαρότητα.

Το αν αποτελεί μέρος της βαρβαρότητας που έχει κατακλύσει τον πλανήτη, δεν αποτελεί δικαιολογία για να συμβαίνει ατιμωρητί, στη χώρα που κάποιοι τη θέλουν "χώρα του πολιτισμού" κλείνοντας τα μάτια στη φρίκη που παράγεται κάθε μέρα.

Είναι πολιτικό θέμα και συνειδησιακό ανάθεμα για τη χώρα της φαιδρας πορτοκαλέας, που όσο πάει δικαιώνει και περισσότερο τον τίτλο που εύστοχα της απέδωσαν από τον 19ο κιόλας αιώνα.

Εικόνες απίστευτης βαρβαρότητας και ντροπής, που αναμένεται να εκθέσουν σύντομα τη χώρα μας διεθνώς (αν δεν έχει ήδη γίνει μαζί με την υπόθεση Κιότο), εκτυλίχθηκαν τις περασμένες ημέρες, με την προκλητική ανοχή και τη στάση της Αστυνομίας, στο «κράτος» της Νέας Μανωλάδας Ηλείας. Θύτες, οι πανίσχυροι οικονομικά «φραουλάδες» της περιοχής και θύματα δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές του ΚΚΕ και οι «άθλιοι» εξεγερμένοι αλλοδαποί εργάτες..


«Ηρθαν κάποιοι έξω από την καλύβα μας στις 4 το πρωί, πυροβόλησαν στον αέρα και άρχισαν να χτυπούν με σίδερα την καλύβα, βρίζοντας και απειλώντας για να γυρίσουμε στα χωράφια. Κάποιοι έφαγαν πολύ ξύλο. Αλλοι αναγκάστηκαν να τρέξουν και να κρυφτούν σαν τα αγρίμια στους διπλανούς λόγγους», κατήγγειλε στην «Ε» ένας εκ των εργατών από το Μπανγκλαντές.

Όλα αυτά κάτω από τα προκλητικά αδιάφορα μάτια των αστυνομικών, οι οποίοι όχι μόνο ήταν απλοί παρατηρητές στα γεγονότα, αλλά -σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αλλοδαπών και την καταγγελία του βουλευτή του ΚΚΕ στην Αχαΐα, Νίκου Καραθανασόπουλου- «οι αστυνομικοί συμμετείχαν μαζί με τους επιχειρηματίες της περιοχής στον εκφοβισμό και στην προσπάθεια σπασίματος της απεργίας, ακόμη και με τη βίαιη προσαγωγή των αλλοδαπών εργατών μεταβαίνοντας στα θερμοκήπια, προτρέποντας τους εργάτες να δουλέψουν με τη βία».

(Από την Ελευθεροτυπία της 21ης Απριλίου 2008)

Το τέλειο άλλοθι κάθε δυνάστη είναι η συναίνεση του δυναστευόμενου. Στη Νέα Μανωλάδα της Ηλείας, όπου αναβιώνει η ιστορία του μπαρμπα- Θωμά, οι σύγχρονοι δουλέμποροι ισχυρίζονται ότι δεν κάνουν τίποτα, μα τίποτα απολύτως με το ζόρι. Προσφέρουν, όπως υποστηρίζουν, δουλειά, τροφή, προστασία, μεροκάματο και –ο Θεός να την κάνει– στέγη…

Το εξωφρενικό του πράγματος είναι μάλιστα ότι, στις αποθήκες ψυχών που συντηρούν, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να καταγγείλει το όργιο της εκμετάλλευσης, τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, το βιασμό κάθε έννοιας αξιοπρέπειας…

Ούτως ή άλλως, η απελπιισία σφραγίζει τα στόματα και ο φόβος συντηρεί την υποταγή. Στο «Φράουλες και αίμα» αλά ελληνικά όλοι μιλούν για τις φράουλες, κανείς, μα κανείς για το αίμα…

Μια ολόκληρη κοινωνία σε αφασία, ανέχεται την προσβολή, νομιμοποιεί τα κάτεργα, βολεύεται στη θαλπωρή ενός ανθρωπισμου αλά καρτ, που κλείνει τα μάτια στα δύσκολα και κουκουλώνει την ντροπή.

(Από τον Ελεύθερο Τύπο της 9ης Απριλίου 2008)


Πόσο καθυστερημένη είναι τελικά αυτή η χώρα; Η χώρα της αιώνιας
Nirvana που κλείνει τα μάτια στην κατάπτωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκειμένου να εξασφαλίζει τα αγαθά εκείνα που για τους μικρόνοες ιθαγενείς κατοίκους της αποτελούν δείκτη ποιότητας ζωής. Οποιαδήποτε ένσταση πάνω στο θέμα κρούει πάνω στην «αποστομωτική» αντερώτηση «και ποιος θα δουλέψει στην παραγωγή στα θερμοκήπια ή όπου αλλού;»

Όλα τα χρόνια οι παραγωγοί της φράουλας, των δενδροκαλλιεργειών (φρούτα), της βιομηχανικής ντομάτας ενοικίαζαν την εργατική δύναμη των περιστασιακά απασχολούμενων φοιτητών, οι οποίοι ήθελαν ένα χαρτζιλίκι για το καλοκαίρι τους. Γινόταν η συγκομιδή και τέλος. Του χρόνου πάλι μαζεύονταν σαν τα αποδημητικά πουλιά για την επόμενη συγκομιδή.

Οι συνθήκες παραμονής των φοιτητών και άλλων περιστασιακά απασχολούμενων στη συγκομιδή δεν ήταν και οι καλύτερες. Σε στάβλους έμεναν, καλοκαιράκι ήταν, μπάνιο με το λάστιχο, φαγητό σε καφενεία (2 αυγά και ρετσίνα) αλλά αυτό διαρκούσε από 15 μέρες έως 1 μήνα. Τα χέρια έτσουζαν από τους χυμούς και τις εκκρίσεις των καρποφόρων και τα πόδια σε μόνιμο πόνο, αλλά μπρος στο καλοκαιρινό χαρτζιλίκι αυτό ήταν μηδαμινό.

Σήμερα, οι ίδιες εκείνες συνθήκες διαβίωσης –κατά πολύ χειρότερες- ισχύουν για ανθρώπους που ότι κάνουν το κάνουν για να ζήσουν. Όχι για ένα χαρτζιλίκι. Ανθρώπους που η ζωή τους φτήνηνε τόσο πολύ που, έφτασε να αξίζει ένα πιάτο φαγητό και μάλιστα προσμετρήσιμο με την κάθε μέρα. Σαν καθημερινό συσσίτιο ζωής. Μιας ζωής άθλιας όπως και το φαγητό που τη συντηρεί.

Η φτήνια αυτή μετέτρεψε τους περιστασιακά απασχολούμενους εργάτες γης σε μόνιμους ή ημιμόνιμους σκλάβους. Τα βαμβακοχώραφα του αμερικάνικου νότου, οι φυτείες μπανάνας της νοτίου Αμερικής και της Αφρικής, βρίσκουν το γεωγραφικό τους και ιστορικό τους αντίστοιχο στα φραουλοχώραφα της Ηλείας, στα ντοματοχώραφα της Βοιωτίας, στους οπορώνες της Ημαθίας.

Για ακόμα μία φορά, η ελληνική Αριστερά, έδειξε το δρόμο. Έδειξε πως προτείνει λόγω και έργω, πολιτική.

Η στάση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, ήταν καταλυτική και ανέδειξε το πρόβλημα σε όλο του το μεγαλείο. Ανέδειξε την καταπάτηση των ανθρωπίνων διακιωμάτων στο όνομα της ατομικής μας ευδαιμονίας. Σίγουρα τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Το ΚΚΕ κατήγγειλε «την κυβέρνηση, τις εισαγγελικές αρχές και την αστυνομία, που αδιαφορούν για τους ξυλοδαρμούς, το πογκρόμ, ακόμα και τους πυροβολισμούς στον αέρα, τραμπούκων στην υπηρεσία μεγαλοαγροτών κατά των μεταναστών της Μανωλάδας και μελών του ΚΚΕ, που εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους». Καλεί επίσης τους εργαζομένους «να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργάτες γης - οικονομικούς μετανάστες», προσθέτοντας ότι ο αγώνας τους είναι κοινός, όπως και ο αντίπαλος είναι κοινός.

Ο ΣΥΝ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους μετανάστες, που διεκδικούν αύξηση του ημεροσμισθίου σε 30Α, καθώς ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, υπενθυμίζει την ερώτηση του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Φ. Κουβέλη και πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΝ, Αλέκη Τσίπρα, στις 16 Απριλίου, όταν ζήτησε από την κυβέρνηση τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων. Δηλαδή την αύξηση του μεροκάματου των μεταναστών, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, την παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το «σπάσιμο» του κυκλώματος που τους εκμεταλλεύεται και την ένταξη των παιδιών σε σχολικό περιβάλλον.

Αξίζει να επισκεφθείτε τον τόπο του αιώνιου σκότους, για να δείτε ποιοί μηχανισμοί αναπαράγουν την ντροπή και την απανθρωπιά στη χώρα του χαβαλέ.

Στην Ελλάδα σήμερα κανείς νοήμων δεν αισθάνεται πλέον καλά....




ΣΧΟΛΙΑ(127)



Gravatar "Και στην τελική, αν δεν τους αρέσει,
να γυρίσουν πίσω, δεν φτάνει που μας κουβαλιούνται εδώ,
έχουν και παράλογες απαιτήσεις....."

Αντίθετα, οι Ελληνες δεν 'κουβαλιούνται' στις Αμερικές και στα πικρα τα ξένα.

Φυσικά και ειναι παράλογες οι απαιτήσεις των μιαρων κακών αλλοδαπών. Ακου εκεί να θέλουν να πληρώνονται. Η μισή δωρεάν φράουλα που τους δίνουμε μετα από δέκα ώρες δουλειάς, δεν τους φτάνει, των αχάριστων.


Gravatar "Για ακόμα μία φορά, η ελληνική Αριστερά, έδειξε το δρόμο. Έδειξε πως προτείνει λόγω και έργω, πολιτική".
Sky, αλήθεια ήταν διαφωτιστικό το post, αλλά πολύ θα ήθελα να ήξερα τις... άλλες φορές που η ελληνική αριστερά έδειξε τον δρόμο. Μιλάω για την σύγχρονη εποχή και θέλω να μου τις αναφέρεις. Από την στιγμή, λοιπόν, που είστε αριστεροί (και καλά κάνετε, εφόσον σας εκφράζει), θα πρέπει επομένως να μας αφήνετε να κάνουμε την σύγκριση με την δική μας παράταξη και όχι να μας λέτε "εμείς δεν απολογούμαστε για κανέναν άλλον παρά μόνο γι' αυτά που γράφουμε".

Φυσικά και υπάρχει εκμετάλλευση στους ξένους από Έλληνες εργοδότες και φυσικά καταπατούν πολλά δικαιώματά τους. Αυτό είναι γνωστό και το εν λόγω περιστατικό κατέδειξε το πρόβλημα για μια ακόμη φορά. Εδώ ερχόμαστε εμείς (του ΛΑ.Ο.Σ) και μιλάμε για πλαφόν όπως σε Ολλανδία και Ιταλία για να ξέρουμε και ποιους χρειαζόμαστε και πόσους χρειαζόμαστε. Είναι μονόδρομος η πολιτική αυτή και θα πρέπει να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα για να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα καταπάτησης εργατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γιατί είναι τόσο ταμπού να το συζητάμε εδώ, όταν στις άλλες χώρες είναι πρώτο θέμα;

Όσο για τον Donkey, ας είχε λύσει φίλε μου η Ελλάδα τα προβλήματά της και ας υποδεχόταν όσους ήθελε εδώ. Η Γερμανία έχει και γαμώ την δημόσια διοίκηση και η Αμερική είναι δομημένη για να πορεύεται με μετανάστες. Έτσι στήθηκε, έτσι προχωράει. Στο λέω με κάθε ειλικρίνεια ότι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να μάθω ότι απέλασαν Έλληνα λαθρομετανάστη, διότι δεν είχε τα απαραίτητα χαρτιά. Είναι η γενικότερη στάση μου αυτή και δεν κοιτάζω φυλές και χρώματα.


Gravatar Άντε από δω ωρέ Οβριοί που θα αμφισβητήσετε την ανωτερότητα της φυλής μας!

Τι να πει κανείς...

Αυτή είναι η πραγματική ζούγκλα της Ελλάδας, όχι οι Λαοτιανοί, αλλά οι πατριώτες οικογενειάρχες, ορθόδοξοι (πάνω απ' όλα) νοικοκυραίοι που θα ξεπατώσουν τους σκούρους προς δόξα της Χριστιανικής αγάπης.

Δεν υπάρχουν μεγαλύτερες κουφάλες από τους Ελληναράδες και μεγαλύτεροι μισάνθρωποι από τους θεούσους -ες.

Εύγε ω εν θολοκουλτούρα αδελφέ!


Gravatar "Δεν υπάρχουν μεγαλύτερες κουφάλες από τους Ελληναράδες". Από αυτό συμπεραίνω ότι έχεις ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, έχεις γνωρίσει όλους τους αντίστοιχους "Ελληναράδες" και έβγαλες το παραπάνω πόρισμα. Αν όχι, μήπως είσαι λίγο αυθαίρετος και θα έπρεπε να γίνεις πιο συγκεκριμένος επί του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ;

Δηλαδή, οι Αλβαναράδες, οι Γερμαναράδες και όλοι οι "άδες" είναι λιγότερο κουφάλες από τους δικούς μας και οι άθεοι υπέρ του δέοντος ανθρωπιστές; Ρωτάω, διότι βλέπω ευαισθησία μόνο με συγκεκριμένους και όχι με άλλες κατηγορίες ανθρώπων. Τους χαιρετισμούς μου!


Gravatar @ Kafros7

Το "Ελληναράδες" σας πείραξε και όχι η υποκριτική και μισάνθρωπη συμπεριφορά τους;

"- αράδες" υπάρχουν παντού σε όλο τον κόσμο ασφαλώς. Αυτό που διαφέρει από λαό σε λαό είναι το ποσοστό των "-αράδων" στον γενικό πληθυσμό και ο βαθμός της "-αραδοσύνης" προφανέστατα.

Όσο πιο εξελιγμένος και με ανθρωπιστική παιδεία ένας λαός, τόσο σπανιότερα και ηπιότερα τα φαινόμενα "-αραδισμού".

( Πρέπει να κατοχυρώσω την έκφραση "Αραδισμός").

Τέτοιες κουφάλες μισάνθρωπους εκμεταλλευτές που το παίζουν και καλά και πολύ πατριώται ναούμε, να τους χέσω. (Με το συμπάθιο πάντα).


Gravatar Δεν με πείραξε το "Ελληναράδες". Δεν το ακούω για πρώτη φορά άλλωστε. Είναι κλασική λέξη αριστερού, όπως η "θολοκουλτούρα" από εμάς! Πάντα υπάρχουν κλισέ και μπαίνετε στον πειρασμό να τα επικαλείστε με οποιαδήποτε αφορμή. Το αν με πείραξε η μισάνθρωπη συμπεριφορά τους κ. Sty διαφαίνεται από την τοποθέτηση μου πιο πάνω, όπου καταχωρώ σε αυτό το blog την δική μου άποψη, που τυγχάνει να είναι και του κόμματός μου. Θα ήθελα τις ουσιαστικές διαφωνίες σας, για να δούμε σε ποια πράγματα μπορούμε να συγκλίνουμε και που μας χωρίζει το χάος!


Gravatar @Sty
η -αραδοσύνη είναι παγκόσμιο φαινόμενο δυστυχώς, αλλά εδώ έχει και το έρεισμα των αξίων προγόνων (με ανάξια τέκνα δυστυχώς)

@Καφρος
Λόγω του ότι δεν έχω και πολύ χρόνο, ένα πρόχειρο παράδειγμα, το οποίο ήρθε και πάλι στο προσκήνιο- είναι η στάση του ΚΚΕ και της Αλέκας, στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για τα Σκόπια, όταν δεν συμφώνησε στην παγίωση της θέσης μη αποδοχής ονόματος που να περιέχει τον όρο "Μακεδονία". Μπροστά στον Καραμανλή (τον θείο) αλλά μειοψήφισε. Μήπως ο χρόνος δεν δικαίωσε τη θέση της; Ή μήπως διαφωνείς;

Στο καφριστάν δυστυχώς δε φημίζεστε για την καλή μνήμη σας.


Gravatar @ Sky

Διαβάζοντας το διαφωτιστικό ποστ σας ετοιμαζόμουν να γράψω κάτι, μέχρι που έπισκέφτηκα "το αιώνιο σκότος". Αλλάζω λοιπόν ρότα και μεταφέρω όσες σκέψεις μου ήρθαν από το φως που ψύχει:

Πρώτον,

οι μετανάστες δεν είναι βέβαια «ντόπιοι», είναι φιλοξενούμενοι. Και σύμφωνα με το έγκυρο λεξικό του Φασιστιώτη:

Φιλοξενούμενος = ένα ον που πρέπει να κάνει ό,τι του λέει ο οικοδεσπότης, χάνοντας στον τόπο φιλοξενίας κάθε δικαίωμα, και με την υποχρέωση να βγάζει το σκασμό.

Κύριε Sky,
όταν έχετε σπίτι σας φιλοξενούμενους, δε φαντάζομαι να πλένετε εσείς τα ποτήρια!

Κι εφόσον οι ένδοξοι αρχαίοι ημών είχαν δούλους, ποίοι είμεθα ημείς που θα αμφισβητήσουμε το θεσμό;


Δεύτερον,

είσαστε άδικος όταν υπονοείτε διακρίσεις μόνον εις βάρος αλλοφύλων. Οι παλιο-Ελλαδίτες εκμεταλλεύτηκαν με τον ίδιο ζήλο τους Έλληνες πρόσφυγες (οι «τούρκοι», οι «πόντιοι»), καθώς και τους εσωτερικούς μετανάστες από την επαρχία (οι «βλάχοι»).

Για πολλές δεκαετίες ο μηχανισμός μένει ίδιος κι απαράλλαχτος. Για να πάει μπροστά η ένδοξη χώρα, χρειάζεται την εκμετάλλευση μιας μερίδας πληθυσμού. Κι αυτή η εκμετάλλευση γίνεται με λιγότερες τύψεις, αν κοτσάρουμε στη μερίδα αυτή, την ταμπέλα «τούρκος», «βλάχος», «αλβανός», «πακιστανός», δλδ «κατώτερο ον από μας τους ΕΛ».


Gravatar Τρίτον,

Είναι πολύ της μόδας η άποψη ότι η Ελλάς δε χωράει άλλους μετανάστες. Αφού είμαστε τόσοι πολύ, γιατί γκρινιάζουμε διαρκώς για υπογεννητικότητα; Τι φοβόμαστε, αν το πλυθησμιακό κενό το καλύψουν οι μετανάστες;

α) Μη σκουρύνει το δέρμα των επόμενων γενεών. Δεν πειράζει, θα γλυτώσουν και το πολυέξοδο σολάριουμ.

β) Μην αλλοιωθεί η γλώσσα μας. Τα μεταναστόπουλα όμως, εφόσον μετέχουν της ελληνικής παιδείας, αποδεικνύονται άριστοι χρήστες της γλώσσας.

γ) Μην αλλοιωθεί ο πολιτισμός μας. Ίσα ίσα, και οι αρχαίοι Έλληνες χρειάστηκαν το ξένο (πολιτισμικό) στοιχείο για να μεγαλουργήσουν.

δ) Μην αλλοιωθεί το ΔΝΑ μας. Αυτό είναι όντως πρόβλημα, για απαντήσεις βλ. Λιακό.

Αλήθεια, ποιο είναι το επιτρεπόμενο όριο αριθμού μεταναστών, που σηκώνει η Ελλάδα; Πόσους χρειαζόμαστε για εκμετάλλευση, συγγνώμη, για φιλοξενία ήθελα να πω;


Τέταρτον,

ας φανούμε συνεπείς στο σύνθημα «ο κάθε ένας στην πατρίδα του», και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα την απέλαση όλων των Ελλήνων από τη Γερμανία (ποιος είπε ότι η Γερμανία δεν έχει άνεργους Γερμανούς), τη Γαλλία, και όποια άλλη χώρα έχει Έλληνες «φιλοξενούμενους». Σαν ελάχιστη παραχώρηση, ας ζητήσουμε από τα εν λόγω κράτη να συμπεριφερθούν στους ΕΛ «φιλοξενούμενούς» τους με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφερόμαστε εμείς στους δικούς μας «φιλοξενούμενους».


Συγχωρήστε μου το σεντόνι.

Ευχαριστώ διά την .... φιλοξενία.

Μετά τιμής,


Gravatar τα απανωτά bold στο τέλος μου βγήκαν κατά λάθος. Καταραμένα νεφελίμ!!!


Gravatar "Στο καφριστάν δυστυχώς δε φημίζεστε για την καλή μνήμη σας". Δεν ξέρω ποιο είναι το Καφριστάν, για το οποίο είμαι φημισμένος (αν αναφέρεσαι σε μένα συγκεκριμένα) για την ασθενή μου μνήμη.

Για να μιλάς για δικαίωση στο θέμα, θα πρέπει να εξετάσουμε το αν είναι σωστή η πολιτική μας. Προφανώς είναι πλήρως λανθασμένη και μειοδοτική. Με λίγα λόγια της πλάκας και συμφωνεί μαζί μου η πλειοψηφία του κόσμου (όπως λένε ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις) όχι για συναισθηματικούς λόγους, αλλά βάσει λογικής και επιχειρημάτων. Αν δικαιώθηκε στο να εμμένει να χαρίσουμε το όνομά μας, τότε μπράβο στο Κ.Κ.Ε!! Αν και η σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών ομόφωνα είχε αποφασίσει καμία υποχώρηση, αλλά προσπαθώ να απαντήσω βάσει της λογικής σου και όχι της αλήθειας.

Όταν βρεις χρόνο, θα ήθελα να μου αναφέρεις και κάποια άλλα τέτοια μιας και ψηφίζεις το συγκεκριμένο κόμμα. Εκτός και αν δεν ψηφίζεις και ρίχνεις άκυρο, λευκό ή σταυρώνεις κάποιο άλλο κόμμα (βλέπε ΣΥ.ΡΙΖ.Α). Πάντως, περισσότερο θα με ενδιέφερε να σχολιάζαμε τα του post και το πράγματι σημαντικό πρόβλημα εκμετάλλευσης μιας μερίδας μεταναστών.


Gravatar Δεν ξερω ποσο πισω θα παει αυτη η κοινωνια ακομα. Και δε νεχω καταλαβει αν ο κοσμος συμφωνει η απλα ανεχεται τετοια φαινομενα. Το φορουμ δεν αντεξα να το διαβασω, ποσο κηρυγμα μισους να αντεξεις σε πεντε λεπτα...


Gravatar to pame gia akoma mia fora ebgale sto fos tis apaisies sin8ikes p ergazetai i megaliteri merida twn metanastwn stin elada . oi elines kai oi xenoi ergates enwmenoi mporoun na nikisoun . parepiptodos sxetika me tin germania to oikonomiko thauma tis ditikis germanias simiothike xari stin viomixania tis p ergazodousan kata kirio logo metanastes ( toulaxiston 7 ekatomiria tourkoi ) ala kai merida elinwn . kai i anergia fisika dn ofeiletai se aytous kathws i megali auxisi tis anergias simiothike kata tin enwsi tis germanias ( opou i anatoliki germania eixe mideniki anergia ) kai stin 'apeleytherwsi tis agoras' p efere megala dina ston ( prwin anatoliko )germaniko lao .


Gravatar @Καφρος7
Καφρε δεν ξερω ποσο θυμα εισαι εσυ η ποσο κοροιδο πιανεσαι απο τους τσαρλατανους που ψηφιζεις αν τα πιστευεις ολα αυτα που λεει το ακροδεξιο μορφωμα με τους εθνικοκοινωνιστες και τους αντισημιτες. Εδω παντως μη μας τα πουλας και μη μας κανεις διαφημιση στην ακροδεξια σαβουρα γιατι δεν τα χαφτουμε.
Θες να μας πεις πως το "φιλανθρωπο" ΛΑΟΣ "ποναει" τους μεταναστες επειδη τους εκμεταλλευονται στην Ελλαδα??
Και για να μην τους εκμεταλευονται ας κανουμε τη φιλανθρωπια να τους διωξουμε για να σωθουν οι καημενοι
Οξω ρε φασιστορατσισταρια!


Gravatar @Κάφρος7:

Σε πλήρη συμφωνία άποψης με τον Νάσο και τον Πατρικό, Κάφρε, έχω να σου πώ τα εξής. Λες ότι οι θέσεις που μας παρουσιάζεις είναι και οι θέσεις του κόμματός σου. Εννοείς το ΛΑΟΣ;

Σοβαρά; Το ΛΑΟΣ;!;!



Gravatar Το ΛΑΟΣ, Κάφρε7; Το ακροδεξιό και καιροσκοπικό κόμμα του Καρατζαφέρη, που προσπαθεί να μας πείσει συνεχώς ότι δεν είναι ακροδεξιό, ρατσιστικό και καιροσκοπικό, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να μας πείθει ότι ο Goofy μπροστά τους είναι δεξιοτέχνης;

Κάφρε, ρίξε μια ματιά στο forum της ΝΕΟΣ (είναι το link στο post), να δεις πώς τα λένε εκεί τα παιδιά που ζουν και αναπνέουν για το ΛΑΟΣ, και μετά έλα να μας πείς ότι το ΛΑΟΣ δεν είναι ακροδεξιό κόμμα πατριδοκάπηλων.


Gravatar Ti na peis esxos?Ntropi?....plivioi tous legane paliotera metanastes simera...tha ithela na do kanena laotiano na paei na mazepsi kamia fraoula, na zisi tin zoi tous na doume meta poios klevei doulies...gamo to kerato mou gamo ta perno me tin ipokrisia tou kosmou...
ps.kai gamo kai tous fraoulotsiflikades...

+ekvevrismenonsxolionevlogison+


Gravatar Kάφρε μια ερώτηση.
Σου έχει απομείνει καθόλου ανθρωπιά ή παντού βλέπεις συνομωσίες κατά του κόμματος και του αρχηγού σου?Σε τέτοια θέματα δεν υπάρχει το εμείς και το εσείς.

Ήμαρτον πια.


Gravatar Έχω την εντύπωση ότι μιλάω στο ντουβάρι! Σοβαρά το λέω αυτό και με πιάνει απελπισία, σαν να έχω απέναντι μου ένα αυτιστικό σε κρίση που δεν μπορώ να το κάνω καλά. Το προσπερνάω και συνεχίζω, διότι μάλλον τα ελληνικά μου δεν είναι απλά.

Έγραψα πιο πάνω ότι όντως υπάρχει εκμετάλλευση μιας μερίδας μεταναστών και είναι φυσιολογικό με την μεταναστευτική μας πολιτική και την δεδομένη ασυδοσία των εργατοπατέρων που ψάχνουν για φτηνά χέρια. Θα πρέπει επομένως να πάψουμε να λαϊκίζουμε, μιλώντας για ανθρωπιά και ενωμένο κίνημα και να δούμε πρακτικά το θέμα. Όσο αφήνουμε την χώρα έρμαιη στον καθένα να μπαίνει εδώ δίχως να του εξασφαλίζεται στοιχειώδης διαβίωση, τόσο θα έχουμε τέτοια περιστατικά που θα αμαυρώνουν το προφίλ της χώρας και θα την λυγίζει οικονομικά. Frapdigo, τα link είναι άσχετα με το συγκεκριμένο post και εγώ αναφέρθηκα στο τι λέμε για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θέμα εδώ και χρόνια. Το να μου αναφέρεις το βιογραφικό του καθενός, δεν μου δίνει απαντήσεις στο τι πρέπει να γίνει. Η πολιτική που ανέφερα είναι μονόδρομος, αλλά όποιος τολμήσει να το πει, είναι ακραίος, γιατί παραμονεύει ο κάθε καιροσκόπος να τον χαρακτηρισεί ρατσιστή. Για προτάσεις θέλω να συζητήσουμε στο όντως υπαρκτό πρόβλημα και να δούμε ποιος έχει υπεύθυνη στάση και ποιος όχι.

Biologos, σε ποιο σημείο διαφαίνεται η έλλειψη ανθρωπιάς; Επέτρεψε μου να πιστεύω ότι ο διαχωρισμός γίνεται από εσάς, που απορρίπτετε ό,τι και αν πούμε, διότι δεν διανοείστε να ενστερνιστείτε μια άποψη που προέρχεται από την "κακιά" δεξιά. Συνομωσίες βλέπετε και εσείς παντού, ότι όλοι κατατρέχουν τους μετανάστες, ότι όλοι κακοπερνούν και εσείς ως νέοι "Ρομπέν των Δασών" θα τους σώσετε. Προτάσεις να


Gravatar Συνέχεια...

να ακούσω και όχι χαρακτηρισμούς. Μήπως, οι προτάσεις σας είναι καλές στη θεωρία, αλλά χωλαίνουν στην πράξη;

Εγώ αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα και ζητάω άμεση λύση. Χρειάζονται μέτρα δραστικά, για να μην έχουμε τέτοια περισταιτικά. Λιγότεροι μετανάστες για να ζούμε όλοι καλύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια, καθόλου λαθρομετανάστες, αυστηρά κριτήρια εισόδου όσων μπαίνουν όπως κάνουν οι σοβαρές χώρες, συνεργασία με Ε.Ε και Διεθνή Αμνηστία για να δούμε που μπορούν να ζήσουν καλύτερα όσοι δεν χωράνε εδώ και ποια χώρα θα τους δεχτεί. Νομίζεις ότι ενδιαφέρει τον ξένο αν θα έρθει εδώ ή θα πάει σε άλλη χώρα; Απλά, εδώ βρίσκει πρόσφορο έδαφος και έρχεται, διότι γνωρίζει ότι δεν τον ελέγχει κανείς. Γιατί βάζετε το χέρι στο δάχτυλο και δεν βλέπετε ότι υπάρχουν ξένοι που ζουν σε άθλιες συνθήκες και παράλληλα έρχονται ΜΟΝΟ άνθρωποι συγκεκριμένων χωρών, δημιουργώντας μια ανισορροπία τόσο δημογραφικά όσο και επαγγελματικά, διότι δεν καλύπτουν και άλλους χώρους όπως τις επιστήμες.


Gravatar @Kafros7: "Frapdigo, τα link είναι άσχετα με το συγκεκριμένο post και εγώ αναφέρθηκα στο τι λέμε για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θέμα εδώ και χρόνια."

Ναι; Άσχετα είναι, Κάφρε; Εσύ μιλάς μόνο για το συγκεκριμένο θέμα ε; Λοιπόν, όταν κάθεσαι και διαφημίζεις εδώ μέσα ένα ακροδεξιό και απατεωνικό κόμμα, λέγοντας ότι λέει σοβαρές προτάσεις, κρύβοντας όλα τα υπόλοιπα που δείχνουν την πραγματική του φύση, εγώ θα συμπληρώνω από κάτω και τα links, για να ξέρει ο κάθε άσχετος που μπαίνει εδώ μέσα για τί πράγμα μιλάμε.

Και πίστεψέ με, αν κάποιος νιώθει όπως λες ("σαν να έχω απέναντι μου ένα αυτιστικό σε κρίση που δεν μπορώ να το κάνω καλά."), αυτός είμαι εγώ.

Μιλάς για το ΛΑΟΣ, και λες ότι έχει σοβαρές προτάσεις για τη μετανάστευση. Ένα κόμμα πιστεύω ότι κρίνεται από τους υποστηρικτές του. Δες λοιπόν τί λένε οι νεολαίοι του ΛΑΟΣ για το θέμα με του post, για το οποίο θα γίνουμε διεθνώς ρεζίλι. Και μετά να δώ με τί μούτρα θα έρθεις να μου πείς ότι το ΛΑΟΣ είναι σοβαρό κόμμα.

Μέχρι να αποδείξετε ότι το ΛΑΟΣ δεν έχει σχέση με αυτά τα μισάνθρωπα ανθρωπάκια που αποτελούν την πλειοψηφία της νεολαίας σας (και μιλάω για χειροπιαστή απόδειξη, όχι για ψεύτικες δηλώσεις τύπου), για μένα θα είστε απλά Χρυσά Αυγά light.

Με πλήρη συμπάθεια για τον αυτισμό σας (κατά τα δικά σας λεγόμενα), καλησπέρα σας.


Gravatar @Kafros7: "έρχονται ΜΟΝΟ άνθρωποι συγκεκριμένων χωρών, δημιουργώντας μια ανισορροπία τόσο δημογραφικά όσο και επαγγελματικά, διότι δεν καλύπτουν και άλλους χώρους όπως τις επιστήμες."

Κάφρε, δεν αντέχω να μη σχολιάσω αυτή την προπαγανδιστική φράση...Φαντάζομαι ότι απλά δεν θέλεις να παραδεχτείς πως υπάρχουν μετανάστες οι οποίοι αν και στη χώρα τους ασκούσαν επιστήμες, αναγκάζονται λόγω των συνθηκών να ασχοληθούν με εργασίες, που κακά τα ψέματα, δεν θα έκανε ποτέ ένας ΕΛ-ληνας...

Η επαγγελματική λοιπόν ανισορροπία που αναφέρεις δεν οφείλεται παρά στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν προσφέρει στους μετανάστες της τα απαραίτητα εφόδια ώστε να λειτουργήσουν σαν άνθρωποι.

Αν θέλουμε να μην υπάρχουν καταστάσεις σαν αυτήν με τις φράουλες, Θα έπρεπε να μελετήσουμε προσεκτικά παραδείγματα άλλων χωρών, όπως αυτό του Καναδά, της Αυστραλίας και της Αγγλίας. Πρόκειται για χώρες οι οποίες δίνοντας στους χιλιάδες μετανάστες τους (από "συγκεκριμένες" και μη χώρες) καλή υγειονομική περίθαλψη, το δικάιωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και κυρίως μια εκπαίδευση διαπολιτισμική με σεβασμό στην κουλτούρα του κάθε λαού, κατάφεραν να πετύχουν την αρμονική συνύπαρξη και πρόοδο σε όλους τους τομείς. Φυσικά αντιλαμβάνεσαι ότι σε αυτές τις χώρες δεν τίθεται θέμα δημογραφικού προβλήματος.

Τέλος, η "μεγαλύτερη ασφάλεια" που αναφέρεις μου θυμίζει τον μύθο του επικίνδυνου ψυχασθενή.


Gravatar Frapdigo, τα διάβασα τα link και τις απόψεις μερικών μελών της ΝΕ.Ο.Σ. Δεν πρόκειται να γίνω συνήγορός τους και αν θέλουν, ας απαντήσουν οι ίδιοι. Σε πολλά προσωπικά διαφωνώ, αν θέλεις την γνώμη μου, αλλά όχι σε όλα. Μαζί μιλάμε και αναφέρομαι στην πάγια θέση του κόμματός μάς για την μετανάστευση, που είναι σταθερή και συγκεκριμένη. Δυστυχώς, όλοι οι άλλοι λαϊκίζουν και δεν προτείνουν μια πρακτική λύση, παρά μόνο καπηλεύονται τα προβλήματά των ξένων, γνωρίζοντας ότι γίνονται απλά αρεστοί και διαιωνίζοντας μια αρρωστημένη κατάσταση. Διαφωνείς ότι υπάρχουν παραπάνω μετανάστες και ότι ούτε εμείς ούτε και αυτοί ζούμε αξιοπρεπώς; Διαφωνείς ότι ανεργία και εγκληματικότητα έχουν ανέβει από το '90 και μετά; Δεν είναι απόψεις μου, αλλά στοιχεία συγκεκριμένα. Ακόμα και 1% (που είναι πολύ παραπάνω) να οφείλεται σε αυτούς, εμένα με ενοχλεί και θα έπρεπε και εσένα. Γιατί θεωρείται ακραίο να συζητήσουμε για πλαφόν, κάτι που μας προστατεύει όλους μας; Απάντησέ μου πρακτικά και άσε το ΛΑ.Ο.Σ και τη ΝΕ.Ο.Σ.

Ανώνυμη, σωστά είναι αυτά που αναφέρεις και έχεις δίκιο για το τι συμβαίνει σε αυτές τις χώρες. Μιλάς όμως για υπερδυνάμεις που έχουν σούπερ οικονομία, πενιχρή ανεργία σε σχέση με εμάς και με λίγα λόγια έχουν τα ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ σε σχέση με την Ελλάδα. Δυστυχώς, το να ζητάμε σαν λύση να φτιάξουν όλα αυτά, είναι ωραίο θεωρητικά και ανέφικτο πρακτικά, όταν βλέπεις την πολιτική όλων των κυβερνήσεων μας εδώ και δεκαετίες. Ακόμα και με 0% μετανάστες, αμφιβάλλω αν η ζωή μας θα ήταν στοιχειωδώς αξιοπρεπής. Η Αλβανία είναι χώρα αρνητικά διακείμενη προς την Ελλάδα, ναι η όχι; Ειλικρινά θα μου απαντήσεις. Είμαστε στην πιο ανήσυχη γειτονιά του πλανήτη και το Κόσ�


Gravatar Συνέχεια...

Κόσοββο είναι το τελευταίο παράδειγμα μιας άσχημης πραγματικότητας στα Βαλκάνια. Δεν κινδυνολογώ, απλά ανέφερα ένα γεγονός που συνέβη δίπλα μας. Ο Καναδάς, η Γερμανία και η Αυστραλία δεν έχουν πάρε-δώσε με κανέναν και πρόκειται για παγκόσμιους κολοσσούς, που έχουν σωστή μεταναστευτική πολιτική. Το ξέρεις ότι είμαστε η μόνη χώρα στην Ε.Ε που δεν είναι γνωστός ο ακριβός αριθμός των μεταναστών; Είναι ξεφτίλα και θα πρέπει να δοθεί ΑΜΕΣΗ λύση. Αν αυτό θεωρείται ακραίο, σηκώνω τα χέρια ψηλά...


Gravatar Kafros7 ας τους να λένε, η χούντα έφτιαξε δρόμους τι να μας πούνε και αυτοί οι άπλυτοι από τη ζωή τους.

Την επέτειο της 21 απριλίου που την γιόρτασες φίλε μου?

Εγώ με την παρέα μου διοργανώσαμε ένα χουντογλέντι στην Μακρόσυνο..άρε τι μου θυμίζει αξέχαστες στιγμές.Εσύ Kafros7 με καταλαβαίνεις.


Gravatar Εγώ με μερικούς άλλους συναγωνιστές χουντικούς πήγαμε μέχρι το κέντρο, πιάσαμε μερικούς αλλοδαπούς και τους σπάσαμε στο ξύλο μερικές ώρες και σκάσαμε στα γέλια, μετά βρήκαμε μερικούς κομμουνιστάς και τους βάλαμε κάτι σφυροδρέπανα στον πισινό και μετά πέρασα για ξεκούραση από την οικία σου...!!! Ξέρεις, για καφέ και κουλουράκια. Ό,τι έκανες και εσύ δηλαδή...


Gravatar Τώρα που... σκάσαμε στα γέλια, θέλεις να εκφράσεις και καμία γνώμη; Κάνε μπάνιο όμως πρώτα, διότι σαν σωστός χουντικός έχω ευαίσθητη μύτη με τους άπλυτους και θέλω να είσαι και νηφάλιος από ναρκωτικά και τέτοια.


Gravatar Κάφρε και ΜλκΖουραρη, αν συνεχίσετε αυτό το εξυπνακίστικο και προσβλητικό ύφος των "αστειάκιων" σας, θα αναγκαστούμε να διαγράψουμε σχόλια, κάτι που με μεγάλη δυσκολία θα πράξουμε (με εξαίρεση το γνωστό "κατοικίδιο" για το οποίο δεν έχουμε κανένα ενδοιασμό).

Εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε βρίσει ποτέ τόσο χυδαία εσάς. Σεβαστείτε λοιπόν το διάλογο.

Πρώτη και τελευταία προειδοποίηση.


Gravatar http://news.bbc.co.uk/2/hi/europ...ope/ 7376919.stm


Gravatar Και για να ασχοληθούμε με το κυρίως θέμα. Αντιγράφω δυο παραγράφους από το μπλογκ του Στέφανου Μάνου:
http://stmanos.blogspot.com/2008...og- post_23.html

Το ζήτημα είναι ότι σύμφωνα με το νόμο κανένα μεροκάματο δεν μπορεί να είναι κατώτερο από το ορισμένο ελάχιστο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που από 1/1/2008 είναι 33,4 ευρώ. Ο νόμος ισχύει για τους Έλληνες εργαζόμενους και για τους ξένους, είτε είναι νόμιμοι είτε παράνομοι. Για το ζήτημα υπάρχει και πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Αρείου Πάγου (36/2007).

Οι παραγωγοί που πληρώνουν τους μετανάστες εργαζόμενους 23 ευρώ και όχι το νόμιμο κατώτατο μεροκάματο θα έπρεπε να οδηγηθούν στο αυτόφωρο, αν το κράτος λειτουργούσε στη Μανολάδα. Οι υπάλληλοι της Επιθεώρησης Εργασίας που ανέχονται αυτή την κατάσταση θα έπρεπε να διωχθούν για παράβαση καθήκοντος. Η Υπουργός Απασχόλησης θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις για όσα συμβαίνουν.


Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι είναι δεδομένο πως υπάρχει "μαύρη" εργασία, για να μην πούμε συνθήκες δουλείας, και το κυριότερο δεν είναι οι ξένοι που παίρνουν τις δουλειές, αλλά οι ελληναράδες εργοδότες, από τον αγρότη (που ουσιαστικά φέρεται ως γαιοκτήμονας) μέχρι το ελληνικό δημόσιο με τις απάτες τύπου STAGE, που έχουν βρει ένα ιδιότυπο τρόπο ασυλίας από τις συστηματικές παρανομίες τους.

Καλό είναι λοιπόν να σκεφτόμαστε με το πάνω κεφάλι και να μοιράζουμε τις ευθύνες εκεί που πρέπει, κι όχι με το κάτω κεφάλι βρίζοντας και κυνηγώντας τους αλλοδαπούς, είναι οι τελευταίοι που φταίνε σε αυτό το κύκλωμα της διαφθοράς και της ασυδοσίας.


Gravatar Και να προσθέσω μερικές κουβέντες για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Σίγουρα η παρέμβασή τους αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τη δημοσιοποίηση του θέματος καθώς ξεσκεπάσανε τη ΣΥΝΟΛΙΚΗ αναλγησία τους Κράτους, πρώτα απέναντι στους έλληνες πολίτες που τώρα αντιλαμβάνονται ότι μεγάλο μέρος της επαρχίας λειτουργεί με όρους φεουδαρχίας (οι "φτωχοι αγρότες" και άλλα ωραία παραμύθια αποσιωπώντας το φιλέτο των επιδοτήσεων) υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους για την πραγματικότητα και δεύτερο απέναντι στους μετανάστες (νόμιμους και μη) που χρησιμοποιούνται σαν υπόδουλοι για να πλουτίσουν τα "αφεντικά" τους.

Επειδή τα τελευταία χρόνια το ΚΚΕ έχει γίνει αρκετά αντιπαθές λόγω κανελλοζουράρηδων, είναι ευκαιρία να δείξει το σοβαρό πολιτικό προσωπείο του αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά προβλήματα κι όχι να χάνεται μέσα σε ιδεοληψίες. Και το ΠΑΜΕ να γίνει πιο διαλλακτικό και κυρίως περισσότερο πλουραλιστικό παρά τις αγκυλώσεις που το διακατέχουν. Κινήσεις σαν τη Μανόλαδα προσφέρουν πιο ουσιαστικά αποτελέσματα από το να κλείνουν τη Σταδίου 50 άτομα και να στενάζει όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Όλα αυτά είναι ζητήματα σοβαρής πολιτικής βλέψης και βούλησης κι όχι ένα πλακάτ, μια ντουντούκα και τελειώσαμε.

Σημειώνω και την αποτυχία των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης να διαχειριστούν σωστά το θέμα της Μανολάδας. Πιάστηκαν στον ύπνο, νόμιζαν ότι με δυο ανακοινώσεις και τηλεοπτικές ρητορείες είχαν κάνει το καθήκον τους, αλλά η συνέχεια τους διέψευσε...

( Για το ΛΑ.Ο.Σ φυσικά δεν χρειάζεται να πω οτιδήποτε, εκεί στην καρακοσμάρα του μίσους και της βλακείας βρίσκεται, εκεί θα μείνει)


Gravatar Α, και καλή Πρωτομαγιά, καταλληλότερο ποστ από το παρόν για τη σημερινή μέρα δεν θα μπορούσε να γίνει.


Gravatar Φίλε Sly, δεν είχα καμία απολύτως διάθεση για "αστειάκια", αλλά ένας συνιδεολόγος σας ειρωνεύτηκε χωρίς λόγο και έγινε προσβλητικός. Ουδέποτε έχω δώσει την παραμικρή αφορμή, αλλά είναι κουραστικό αυτό με τις Χούντες για κάθε διαφωνία. Πολύ ωραία αυτά που έγραψες και έχεις δίκιο ως προς την φύση του προβλήματος. Λύσεις μπορείτε να προτείνετε γι αυτά τα προβλήματα ή θα μείνετε όπως και οι πολιτικοί σε θεωρείες και ευχολόγια; Καλή Πρωτομαγιά σε όλους!


Gravatar Κάφρε, στις κακές συμπεριφορές, εγώ προσωπικά τουλάχιστον, δεν ξεχωρίζω φίλους κι εχθρούς. Κρατήστε σε ένα πολιτισμένο επίπεδο το διάλογο, όχι να γίνουμε σαν τον "τόπο του αιώνιου σκότους" που λέει ο SKY.


Gravatar "Λύσεις μπορείτε να προτείνετε γι αυτά τα προβλήματα ή θα μείνετε όπως και οι πολιτικοί σε θεωρείες και ευχολόγια;"

Φυσικά, στη συγκεκριμένη περίπτωση ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Να πληρώνονται όλοι ανεξαιρέτως με 33,4€ τη μέρα και να διώκονται ΑΜΕΣΑ όσοι παρανομούν. Κάτι άλλο;


Gravatar Πολυ ωραία. Καλά τα λεφτά και είπες να διώκονται άμεσα όσοι παρανομούν. Αν αυτοί που παρανομούν, είναι αλλοδαποί και εκτισούν την ποινή τους, ποιο θα πρέπει να είναι το μέλλον τους εδώ; Τους κρατάμε ή τους διώχνουμε; Τους θέλουμε ή όχι;


Gravatar ΓΚΡΡΡΡΡΡΡΡ!

Όσοι παρανομούν, είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι κυρίως Έλληνας αλλά και Τούρκος, Κινέζος, Ουρουγουανός και δεν ξέρω τι άλλο.

Και στην περίπτωση της Μανολάδας ρε συ Κάφρε, ποιά είναι η παρανομία των αλλοδαπών; Ότι θέλουν να ζήσουν;


Gravatar Μην λαϊκίζεις! Άλλο σε ρωτάω και κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Αν κάνεις μια μαλακία σπίτι σου, δεν νομιμοποιείται ουδείς να σε βγάλει έξω. Αν όμως αυτός που του προσφέρεις στέγη, σε κλέψει, θα έχεις κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να τον πετάξεις έξω. Μη λες πράγματα μόνο και μόνο για να ακούγεσαι αρεστός, όταν ξέρεις και εσύ πολύ καλά ότι δεν ΜΠΟΡΕΙ να είναι ίδια η αντιμετώπιση. Πρέπει να γίνουμε επιτέλους υπεύθυνο κράτος και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας με αποφασιστικότητα, ακόμα και αν πολλές φορές αυτό έχει προσωρινό κόστος.

Για τη Μανολάδα αναφέρθηκα πιο πάνω και χαρακτήρισα πολύ λάθος την όλη αντίδραση εις βάρος των συγκεκριμένων αλλοδαπών. Αν δεν διάβασες τα προηγούμενα σχόλιά μου για το θέμα, κάνε το για να μη με ρωτάς πράγματα που έχουν απαντηθεί.


Gravatar Τα έχω πει και παλαιότερα τα πιο πολλά..

1. Το να αναθέσει κανείς στο ΛΑ.Ο.Σ. να προτείνει λύσεις σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με μετανάστες, είναι σαν να αναθέτει στον Πλεύρη να προτείνει λύσεις σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με Εβραίους.

2. Περί παρανομίας "λαθρο"μεταναστών (το λαθρό τον βάζω σε εισαγωγικά, διότι για μένα δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι).
Όσο παράνομος είναι κάποιος που κλέβει ένα κομμάτι ψωμί για να μη πεθάνει της πείνας, άλλο τόσο παράνομος είναι και κάποιος που έρχεται στη χώρα μας για να μη πεθάνει, επίσης, της πείνας.

3. Για όλα φταίνε οι μετανάστες - για όλα φταίνε οι Εβραίοι - πετάξτε τους έξω.. κλπ..
Η κλασική κουτοπόνηρη "λογική" των μικρόνοων ηλιθίων που δεν αντιλαμβάνονται τον κόσμο και τη μιζέρια του εαυτού τους και ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους που θα μπορούσαν να γεμίσουν το κενό της αντίληψής τους.
Αυτός ο τρόπος σκέψης φυσικά δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από ένα υποπροϊόν της ναζιστικής "φιλοσοφίας" της συλλογιστικής ευθύνης.
Ή αν θέλετε, της εθνικοκοινωνιστικής " φιλοσοφίας", όπως μας λέει και ο Καρα-χάλιος.
Παρεμπιπτόντως, έτσι για διάλειμμα, (εθνικο)κοινωνήστε το νέο επεισόδιο του κεντρικού αυτού στελέχους του ΛΑ.Ο.Σ. περί χούντας και ..φυλετισμού: http://polapopsis.blogspot.com/2...2008/04/ 21.html
ΛΑ.Ο.Σ. το μεγαλείο σου...

Και αυτοί θα προτείνουν λύσεις για το μεταναστευτικό;


Gravatar Kafros7 εσύ πουλάς τα ναρκωτικά εγώ τα παίρνω, ποιος είναι χειρότερος?????

Kafros7 είναι απλά τα πράγματα όλο το σινάφι σου είναι συμπονετικοί με τους μετανάστες όσο είναι κακομοίρηδες και σκύβουν το κεφάλι μπροστά σας.Άμα τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι τότε θέλετε να τους το κόψετε.

Επίσης, δεν τους πρόσφερε κανένας στέγη ούτε τροφή, ήρθαν οι άνθρωποι και δούλεψαν.

ΥΓ Sly δεν έβρισα κανέναν ανέδειξα μια πραγματικότητα και βοήθησα και λίγο τον φίλο μου τον Kafros7 να εκφραστεί όπως ακριβώς αισθάνεται.Και το κατάφερα.


Gravatar @Kafros7: "Frapdigo, τα διάβασα τα link και τις απόψεις μερικών μελών της ΝΕ.Ο.Σ. Δεν πρόκειται να γίνω συνήγορός τους και αν θέλουν, ας απαντήσουν οι ίδιοι."

Να τη, πετιέται η προπαγάνδα! "Απόψεις μερικών μελών" το λες εσύ αυτό; Εγώ με τα μάτια μου βλέπω απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας, Κάφρε7! Λοιπόν, για μένα η φύση ενός κόμματος είναι οι θέσεις των υποστηρικτών του, πόσο μάλλον όταν είναι τόσο ενεργοί που γράφουν και σε Forum του κόμματός τους.

Όταν λοιπόν διαφημίζεις το ΛΑΟΣ, λέγοντας ότι είναι "το μόνο που κάνει σοβαρές προτάσεις για τους μετανάστες" ( ), εγώ θα σου θυμίζω την πραγματική του φύση, δίνοντάς σου link που αποδεικνύουν ότι το ΛΑΟΣ είναι ένα τσούρμο ρατσιστών και απατεώνων.

Θα σου δείχνω την τρίχα στο πόδι, που προδίδει άντρα που ντύθηκε γυναίκα για να πάρει δωρεάν ποτό σε ladies night.
K άτι που θυμίζει την προεκλογική πορεία του ΛΑΟΣ ("δεν είμαστε ακροδεξιοί , δεν είμαστε ρατσιστές , δεν είμαστε απατεώνες . Δώστε μας τώρα βουλευτική αποζημίωση!")


Gravatar Επειδή θα πρέπει να είσαι σταθερός στις απόψεις σου, δέχεσαι τότε ότι το ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι ένα αναρχικό κόμμα, μιας και τέτοιοι είναι και οι υποστηρικτές του. Δέχεσαι ότι θεωρεί τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, διότι έτσι υποστηρίζει η Νεολαία του; Συμφώνησε σε αυτά για να στηρίξω τις απόψεις της πρώτης παραγράφους σου Frapdigo.

Γιατί όταν εγώ υποστηρίζω το κόμμα του, θεωρείται διαφήμιση και προπαγάνδα και όταν εσύ το κράζεις δεν θεωρείται αντιδιαφήμιση και προπαγάνδα; Έχεις δυο μέτρα και δυο σταθμά και...

Δεν διαβάζεις καθόλου αυτά που γράφω και απομονώνεις φράσεις, όταν ξεκάθαρα έχω καταδικάσει το περιστατικό στη Μανολάδα και εξέφρασα την δική μου άποψη για το πρόβλημα της μετανάστευσης. Στο ζητάω από την αρχή να μου δώσεις λύσεις πρακτικές και άμεσα εφαρμόσιμες. Κάνε το επιτέλους και ξέφυγε από το μίσος σου για το ΛΑ.Ο.Σ. Το post δεν αναφέρεται στο κόμμα, αλλά σε ένα συγκεκριμένο γεγονός.

Μαλακοζουραρης, εγώ που τα πουλάω τα ναρκωτικά είμαι ο χειρότερος! Για τα υπόλοιπα έχω αναφερθεί πιο πάνω και έχω γράψει την άποψή μου.

" Το να αναθέσει κανείς στο ΛΑ.Ο.Σ. να προτείνει λύσεις σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με μετανάστες, είναι σαν να αναθέτει στον Πλεύρη να προτείνει λύσεις σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με Εβραίους". Κάποιος πρέπει να προτείνει λύσεις και το κάνουν οι άλλοι τέσσερις εδώ και 33 χρόνια. Σε ικανοποιούν τα αποτελέσματα; Αν ναι, τότε μάλλον ζεις στον κόσμο του Τόλκιν και όχι στον πλανήτη γη.

" Για όλα φταίνε οι μετανάστες - για όλα φταίνε οι Εβραίοι - πετάξτε τους έξω.. κλπ..". Αυθαίρετο συμπέρασμα. Ποιος το είπε αυτό πλην της Χρυσής Αυγής; Αν σε αυτούς αναφέρεσαι, πάω πάσο. Όμως, αλλού στρέφεις τα βέλη σου...


Gravatar Συνέχεια...

Ένας άνθρωπος μπορεί να είναι λαθραίος σε μια χώρα (άρα πάρανομος) όσο μπορεί να είναι και εγκληματίας (άρα παράνομος). Δεν τα βάζω στην ίδια ζυγαριά, αλλά η "ευαισθησία" σου δεν προσφέρει λύσεις, παρά μόνο διαωνίζει μια κατάσταση. Αν αύριο έρθουν 20 με 30 εκατομμύρια που πεινάνε, μπορούν να μείνουν; Έχουμε να τους εξυπηρετήσουμε; Ναι ή όχι; Συο φέρνω ως παράδειγμα έναν ακραίο αριθμό για να σου καταδείξω ότι το πρόβλημα είναι πλέον ποσοτικό και όχι μόνο ποιοτικό. Μας κατηγορείτε για πατρηδοκαπηλία, όταν έχετε πάρει εργολαβεία τα προβλήματα των μεταναστών, λες και εσείς τους έχετε δώσει δουλείες και φαγητό.


Gravatar "Γιατί όταν εγώ υποστηρίζω το κόμμα του". Το κόμμα μου ήθελα να γράψω.


Gravatar @Kafros7: "Το post δεν αναφέρεται στο κόμμα, αλλά σε ένα συγκεκριμένο γεγονός."

Σε εμένα τα λες αυτά; Το post αναφέρεται στην άκρατη εκμετάλλευση των εργατών. Εσύ όμως πετάχτηκες και άρχισες να διαφημίζεις το κόμμα σου (ΛΑΟΣ), στο σχόλιό σου (30.04.08 - 10:15 am). Όταν λοιπόν είδα ότι διαφημίζεις το ΛΑΟΣ σαν ένα κόμμα που νοιάζεται για τους μετανάστες, είπα να σου δείξω την πραγματικότητα του ΛΑΟΣ.

Κατά βάθος νοιάζομαι για σένα , Κάφρε, και δε θέλω να σε κοροϊδεύουν οι Λαοτιανοί!

Τις βλακείες που μου λες για το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω ιδέα γιατί μου τις ρωτάς, νομίζεις ότι είμαι ο Αλαβάνος; Ευτυχώς η τριχόπτωσή μου δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί.

Λες επίσης: "Γιατί όταν εγώ υποστηρίζω το κόμμα μου, θεωρείται διαφήμιση και προπαγάνδα και όταν εσύ το κράζεις δεν θεωρείται αντιδιαφήμιση και προπαγάνδα; Έχεις δυο μέτρα και δυο σταθμά και..."

Αυτό συμβαίνει γιατί εσύ διαφημίζεις το ΛΑΟΣ αφήνοντας στην άκρη την πραγματική του φύση, ενώ εγώ το κράζω με βάση αυτά που έχουν γραφτεί σε αυτό το blog, και η μόνη απάντηση των Λαοτιανών είναι ότι το Jungle Report είναι...Εβραίοι και τα παίρνουν από τον Soros!

Τέλος, μια χαρά διαβάζω όλα όσα γράφεις, άλλο αν το μετανιώνω τελικά. Άσε τις εικασίες γιατί πέφτεις έξω. Εγώ, από την άλλη, έχω λόγους να πιστεύω ότι εσύ δεν διαβάζεις τα posts αυτού του blog, από τη στιγμή που συνεχίζεις να στηρίζεις το ΛΑΟΣ, ένα κόμμα ακροδεξιών τηλεπλασιέ.

Το περιστατικό στη Μανολάδα το καταδικάζεις με τον τρόπο που και το ΛΑΟΣ καταδικάζει τον ρατσισμό: στα χαρτιά.


Gravatar @Kafros7

Κάποιος πρέπει να προτείνει λύσεις και το κάνουν οι άλλοι τέσσερις εδώ και 33 χρόνια. Σε ικανοποιούν τα αποτελέσματα; Αν ναι, τότε μάλλον ζεις στον κόσμο του Τόλκιν και όχι στον πλανήτη γη.

Μα δεν είδα πουθενά να προτείνει λύσεις το ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κάφρε.
Παρά μόνο ανούσιες αοριστολογίες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως ευχές στον Άη Βασίλη:
"Να κρατήσουμε αυτούς που χρειαζόμαστε" κλπ..
Μη μου πείτε ότι αυτά είναι λύσεις, γιατί τότε θα προτείνω και γω πολύ καλύτερες λύσεις όπως: Δουλεία και λεφτά για όλους.

Λύση, κ. Κάφρε, είναι οι τρόποι με τον οποίο πραγματοποιείται κάτι και όχι οι αυθαίρετοι λαϊκισμοί σαν αυτά που αναφέρετε εσείς και το κόμμα σας.
Για δείξτε μας λεπτομερέστατα τους τρόπους και τη μεθοδολογία που προτείνει το ΛΑ.Ο.Σ.
Δε θα τα βρείτε φυσικά πουθενά γραμμένα γιατί το κόμμα σας, πέρα από τον ρατσισμό και τον εθνικισμό, φημίζεται και για την αοριστολογία του και τον λαϊκισμό.

" Για όλα φταίνε οι μετανάστες - για όλα φταίνε οι Εβραίοι - πετάξτε τους έξω.. κλπ..". Αυθαίρετο συμπέρασμα. Ποιος το είπε αυτό πλην της Χρυσής Αυγής; Αν σε αυτούς αναφέρεσαι, πάω πάσο. Όμως, αλλού στρέφεις τα βέλη σου...

Όχι όχι.. Στο ΛΑ.Ο.Σ. αναφέρομαι κ. Κάφρε. Στο ΛΑ.Ο.Σ.
Δεν τα είπε βέβαια με αυτή ακριβώς τη διατύπωση (αυτό έλλειπε κιόλας), αλλά με πολύ παρόμοιες.
Αν έχετε καμιά αντίρρηση θα σας έρθει τσουνάμι με βίντεος και ντοκουμέντα.

Για τα περί "λαθραίων" ανθρώπων, μάθετε πρώτα εσείς και το κόμμα σας τι εστί Άνθρωπος και μετά το ξανασυζητάμε.
Όσο σας διαφεύγει αυτή η έννοια είστε ακατάλληλοι εώς και επικίνδυνοι για να χειριστείτε ζητήματα που αφορούν Ανθρώπους.

Gravatar @Ζουγκλαναγνώστες
Άντε να μαζεύεστε πάλι σίγα-σιγά αρκετά κοπροσκυλιάσατε στις διακοπές βάζοντας κιλά..

Σε λίγο θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του "Nationalism Geografic"


Gravatar βλεπω συνεχιζεται η κουβεντουλα και οι χαρακτηρισμοι εκτοξευονται χωρις στοιχεια και με απολυτο τσουβαλιασμα..χριστος ανεστη και συνεχιζετε να με διασκεδαζετε οσο ειστε κολλημενοι..


Gravatar ***************************************

***************************************
( μας θυμήθηκε το κατοικίδιο...)

Edited By Siteowner


Gravatar @Emperor: Γειά σου ρε Emperor, τσίφτη και καραμπουζουκλή!

"βλεπω συνεχιζεται η κουβεντουλα και οι χαρακτηρισμοι εκτοξευονται χωρις στοιχεια και με απολυτο τσουβαλιασμα..χριστος ανεστη και συνεχιζετε να με διασκεδαζετε οσο ειστε κολλημενοι.."

Χαρά μας που σε διασκεδάζουμε, αγόρι μου! Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε μετά τον ατέλειωτο γέλωτα που μας δώρισες απλόχερα εσύ, παλιότερα (μεταξύ άλλων).

Όσο για το "χωρίς στοιχεία", μην ξύνεσαι πολύ, εντάξει; Γιατί θα αρχίσω πάλι να σου δίνω links, εσύ θα αρχίσεις πάλι να λες ότι πληρώνομαι από Εβραίους (όπως και η Ελευθεροτυπία ), εγώ πάλι θα κάνω κοιλιακούς με τα σχόλιά σου... Εσύ μετά θα κάνεις καμιά εβδομάδα τουμπεκί, και θα ξαναέρθεις μετά να πείς κάτι σαν

(Δείγμα Emperor):"μπράβο παιδάκια, μπλα μπλα μπλα...μου προκαλείτε γέλιο...μπλα μπλα μπλα...χωρίς στοιχεία...μπλα μπλα...τσουβαλιάζετε...μπλα..."

Και μέσα στο τρομερά ευχάριστο μυαλό σου θα έχουν διαγραφεί όλες οι τάπες που έχεις φάει κατά καιρούς, και θα συνεχίζεις να βαυκαλίζεσαι, νομίζοντας ότι κάτι κάνεις. Μπορεί να νιώθεις και σαν lonely cowboy, που οι απόψεις του είναι πολύ καλές για οποιονδήποτε, αφού σε έχουν πάρει στο ψιλό ακόμα και στο φόρουμ της ΝΕΟΣ (αυτό σε κατατάσσει αυτόματα σε παγκόσμιας κλάσης γελωτοποιό, είναι σαν να γελά μαζί σου ολόκληρος ο Σύλλογος Παρδαλών Κλωνοποιημένων Κατσικιών)..

Eeeeeemperooooorr... Αν συνεχίσεις να ξύνεσαι, θα σου δώσω links για να ξυθείς και στην πλάτη, Emperoooorr!!


Gravatar H offshore os sinithos milaei sto telos H Ameriki kai h Ellada den boroun na sigrithoun. I Ameriki prosfere kai akoma prosferei dinatotites stous metanastes giati ine megali kai ehei biomihania (i epiptoseis sto periballon einai allo thema). Apo tin alli omos einai pros ofelos tis Elladas oi metanastes na nimimopothoun s'afti ti hora. Prota prota tha plironoun forous ara ta lefta tha menoun stin Ellada. O Kafros ipe kati gia diaheirisi, pos akrivos ginetai afto? Tha kathomaste sta sinora kai tha leme 'mesa esi, exo esi'? Den eironevomai apla den katalabaino. Kapou ipothike pos i Ellada den eisagei epistimones metanastes. Tous ehei EDO alla kathe fora pou enas anerhomenos epistimonas MH Ellinas thelei na sikosi ti simaia, opos dikaioutai efoson aristepse, kapoioi fonazoun kai vgainoun sta kanalia. Einai dinaton na meinei stin Ellada aftos o anthropos? Ohi, tha figei tha diaprepsei allou kai tha apokalei tin Ellada Elladistan kai tous Ellines blahadera. Sorry gia to 'sintomo' minima.


Gravatar nomimopoiithoun*


Gravatar Φίλε offshore, κατ' αρχήν πρέπει τα σύνορα και τα λιμάνια να φυλάσσονται πολύ καλύτερα απ' ότι σήμερα και αυτό σημαίνει επάνδρωση με συνοριοφύλακες που θα κάνουν σωστά την δουλειά τους! Σιγά μην ο Τσενάι έφυγε από την Ελλάδα επειδή δεν σήκωσε την σημαία. Πολύ απλά, του ήρθε πρόταση από ένα καλό πανεπιστήμιο έξω και ορθότατα την έκανε για τα ξένα. Το ίδιο θα έπραττα και εγώ στην θέση του. Δεν έχουμε επιστήμονες, διότι οι μετανάστες μας ως επι το πλείστον προέρχονται από χώρες υποανάπτυκτες οικονομικά και πρόκειται για ανθρώπους εξαθλιωμένους που ψάχνουν για επιβίωση. Κανείς δεν έρχεται εδώ συνειδητά παρά μόνο για λόγους ανάγκης.

Φίλε Spy, θα πρότεινα το Υπουργείο Εσωτερικών να κοιτάξει πόσους μετανάστες χρειάζεται και μπορεί να αντέξει. Το πως είναι δική του δουλειά και εξάλλου είναι μια βασική του αρμοδιότητα! Από εκεί και πέρα, θα έπρεπε να δει σε ποιες εργασίες υπάρχουν ανάγκες, σε ποιες πόλεις πρέπει να ζήσουν βάσει αναγκών εργασίας. Όσον αφορά το πλαφόν και τα κριτήρια αυτών που θα φύγουν, το κράτος θα πρέπει να θέσει ορισμένα κριτήρια. Αυτά έχουν να κάνουν με τα χρόνια που βρίσκονται εδώ, το αν και κατά πόσο έχουν σταθερή εργασία, αν έχουν οικογένεια και πιθανότητα και ορισμένα άλλα. Είναι απλά πράγματα και αποτελουν αρμοδιότητες του Υπουργείου, δεν μιλάμε για κάτι πρωτοποριακό. Παράλληλα, να θεσπιστεί νόμος που να λέει ότι, εφόσον μετανάστης παρανομήσει, θα εκτίσει την ποινή του και εν συνεχεία θα γυρίσει πίσω στην χώρα του. Για ποιο λόγο θα πρέπει να ανέχομαι αυτόν που παρανομεί και να του προσφέρω την... δυνατότητα να το ξανακάνει; Το ίδιο να γίνεται και για Έλληνες παραβάτες του νόμου στο εξωτερικό. Ας γινόταν και σε εμ


Gravatar Συνέχεια...

εμένα τον ίδιο, αν ζούσα έξω, δεν έχω τέτοιο κόλλημα. Αυτοί που για διάφορους λόγους είναι υπεράριθμοι, δεν είναι ανάγκη να επιστρέψουν στη χώρα τους, αλλά να διοχετευθούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε σε συνεργασία μαζί της και με την Διεθνή Αμνηστία. Όσοι μείνουν να έχουν ίσα δικαιώματα με εμάς (όχι δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι αν δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα), αλλά και ίδιες υποχρεώσεις (βλέπε φορολογία). Αυτές είναι κάποιες από τις προτάσεις μου και περιμένω τις απαντήσεις σου.

" Για τα περί "λαθραίων" ανθρώπων, μάθετε πρώτα εσείς και το κόμμα σας τι εστί Άνθρωπος και μετά το ξανασυζητάμε". Μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοούσα ή απλά ήθελες να δώσεις έτσι κι αλλιώς μια δική σου εξήγηση.

Frapdigo, θα με ενδιέφερε να ακούσω και τις δικές σου απόψεις για το θέμα, ώστε να αποφευχθούν γεγονότα της Μανωλάδας και ανάλογα με θύματα Έλληνες και θύτες κάποιους μετανάστες.


Gravatar Η άλλη όψη του νομίσματος, που θα ΕΠΡΕΠΕ να μας ένοιαζε όλους και να ΘΕΛΑΜΕ να αποφευχθεί.

http://www.cosmo.gr/News/197460.html


Gravatar @Kafros7:"Σιγά μην ο Τσενάι έφυγε από την Ελλάδα επειδή δεν σήκωσε την σημαία. Πολύ απλά, του ήρθε πρόταση από ένα καλό πανεπιστήμιο έξω και ορθότατα την έκανε για τα ξένα."

Πολύ απλά, επίσης, δεν είναι έτσι. Την "έκανε για τα ξένα" επειδή Έλληνες ομογενείς, ντροπιασμένοι λόγω του ρατσισμού στην Ελλάδα, μάζεψαν χρήματα για να καλύψουν τις σπουδές του στις ΗΠΑ. Βέβαια δεν με παραξενεύει που και πάλι λες μισές αλήθειες, θύμα του ΛΑΟΣ είσαι κι εσύ.

Αναλογίσου, που θεωρείς ότι η όλη ιστορία με τη σημαία δεν ήταν κάτι αρκετό για να φύγει από την Ελλάδα, και πες μου τί αντίκτυπο είχαν όλα αυτά που έγιναν το 2000 σε ένα 15χρονο παιδί.

"Παράλληλα, να θεσπιστεί νόμος που να λέει ότι, εφόσον μετανάστης παρανομήσει, θα εκτίσει την ποινή του και εν συνεχεία θα γυρίσει πίσω στην χώρα του. Για ποιο λόγο θα πρέπει να ανέχομαι αυτόν που παρανομεί και να του προσφέρω την... δυνατότητα να το ξανακάνει;"

Θα έπρεπε να ξέρεις ότι αυτές οι απόψεις στην εγκληματολογία/ψυχολογία ανήκουν στο μακρινό παρελθόν, όπως και εσείς στο ΛΑΟΣ. Οι ενστάσεις μου στο επόμενο σχόλιο:


Gravatar Για πες μου Κάφρε:

1) Ποιός σου λέει ότι θα το ξανακάνει το έγκλημα; Είναι σαν να αποδέχεσαι ότι οι φυλακές προσφέρουν μόνο τιμωρία, και όχι σωφρονισμό (όπως υποτίθεται ότι κάνουν). Το θέμα λοιπόν μεταφέρεται στην ποιότητα του σωφρονισμού και της πρόληψης εγκλήματος στην Ελλάδα, και όχι στους μετανάστες, τους κλασικούς αποδιοπομπαίους τράγους της ακροδεξιάς (ΛΑΟΣ).

2) Και γιατί να μην εξορίζονται και οι Έλληνες κρατούμενοι, αφού εκτίσουν την ποινή τους, σε κάποιο ξερονήσι, αν το θέσουμε όπως λες; Γιατί να τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να το ξανακάνουν το έγκλημα; Γιατί να ρισκάρουμε αθώους, Κάφρε; Είναι καλύτερα να σε σκοτώσει Έλληνας παρά αλλοδαπός, ε;

Και δε μου λες, με ποιά λογική θέλεις να εκτίουν την ποινή τους στην Ελλάδα και μετά να φεύγουν στην χώρα τους; Γιατί να μην φεύγουν από την αρχή;

Οι προτάσεις σου είναι φτιαγμένες στο γόνατο και αυτοακυρώνονται, όπως και όλες οι θέσεις του ΛΑΟΣ: Λαϊκιστικές γενικολογίες, για να ψαρώνουν αυτοί που δεν ασχολούνται με την πολιτική και να τους ψηφίζουν.

Τα γεγονότα της Μανωλάδας για εμένα αποτελούν ένα πράγμα: Εκμετάλλευση ανθρώπων. Ούτε αλλοδαπών ούτε τίποτα. Ανθρώπων. Αυτό όμως είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβεις αν έχεις χάψει την προπαγάνδα της ακροδεξιάς: "Για όλα φταίνε οι ξένοι."

Απλά, το ότι ήταν παράνομοι αλλοδαποί μετανάστες, δυσκόλεψε τους ίδιους στο να βρουν το δίκιο τους.


Gravatar Τέλος, ξέχασα να συμπληρώσω, κ. Κάφρε7. Το θέμα της Μανωλάδας, δεδομένου πως αποτελεί εκμετάλλευση ανθρώπων, θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως τέτοιο.

Συνεπώς, γι'αυτό το θέμα δεν θα έπρεπε να γίνεται συζήτηση για τους μετανάστες και το πώς θα κρατήσουμε όσους "θέλουμε", αλλά:

1)Για το ποιόν της αστυνομίας, που άπραγη έβλεπε τους εργάτες να τρώνε ξύλο. Πόσο καλά έκανε τη δουλειά της η αστυνομία; Καθόλου. Ας υπάρξουν κυρώσεις λοιπόν. Πραγματικές κυρώσεις όμως, όχι όπως της ζαρτνινιέρας, των καρπαζιάρηδων της Ομόνοιας και των άλλων δειγμάτων Ελ-ληνικού πολιτισμού!

2) Για το κατά πόσο εμείς οι ίδιοι ωθούμε τους μετανάστες στο έγκλημα, αφού τους αναγκάζουμε να δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες.


Gravatar O Frap dini resta :P

ps.an tous evlepan os anthropous agapite mou tha girize o ilios anapoda...


Gravatar frapdigo avtoi pou les oti gelane mazi mou einai avtoi pou eseis vrizete!!avtoi pou einai filka diakeimenoi pros tin xouda kai ton xitler..agapite frappe gia pes pies einai oi tapes mou mas mirases sta oneira sou..avti tin tapa pou efages sto thema tin minisis tis kathgitrias pou mas eipe akrodeksious,sou apadisa kai mou ipes sto telos ksereis poso kali einai avti i kathigitria?tin ksero prosopika,tha se kanei alifi,exei tromeres kai foveres gnoseis ,min tin vrizeis kai alla tetoia asteia epixeirimata..alla apadisi kamia..pote den eipa oti plironese apo tous evraious oute esi oute i eleferotipia kai min parapieis avta pou leo..an esi nomizeis oti exo kollimata me tous evraious des ti grafo gia aftous sto diko mas foroum kai mta katigorise me oso thes..otan ekfrazo kapies apopseis mesa sto forum mas theoroume ekei grafikos gia kapies apopseis mou peri aristeras kai evraion tis idies grafikes apopseis loipon exeis kai si gia avta ta themata..pioi exoun dikaio ego o grafikos pou den vrizo tous evraious i oi opioi akraioi tous vrizoun?


Gravatar Γειά σου και πάλι Emperor! Ακάθεκτος και πάλι! Εγώ σου λέω πράγματα, εσύ δεν απαντάς και μετά από κανα δυό μέρες λες ότι εγώ δεν απαντάω σε κάτι (???). Αν θέλεις να μου πεις κάτι, έλα να τα πούμε τα δυό μας μόνο, σε εκείνο το post που σου έδινα links του jungle-report με πηγές από την Ελευθεροτυπία και εσύ μου έλεγες:

"η ελευθεροτυπια το εθνος τα νεα μπορουν να λενε οτι θελουν για "το λαος" οπως θες να λες..γιατι απλουστατα ανηκουν σε συγκεκριμενα κομματικα και επιχειρηματικα ιδιωτικα συμφεροντα"

και

"το συγκεκριμενο ποστ βασιζεται σε κομμενα και ραμενα αποσπασματα απο διαφορες αντικειμενικες πηγες οπως ο ιος της ελευθεροτυπιας η το ιντυμιντια αρα δεν τα θεωρω αξιοοπιστες πηγες.."

Με αυτή τη λογική, Emperor, σου είπα ότι εγώ μπορώ να σου αποδείξω πολύ πιο φαντασμαγορικά πράγματα. Αχ Emperor! Άχ!

(copy/paste από τα σχόλιά σου στις 11.04.08 - 3:31 pm και 11.04.08 - 2:45 pm σε αυτό το post, όπου μου ζήτησες links που αποδεικνύουν ότι το ΛΑΟΣ είναι ακροδεξιό και καιροσκοπικό κόμμα, και μετά άρχισες την αρλουμπολογία, αλλά τελικά το γύρισες στο τουμπεκί ψιλοκομμένο και στην τρελίτσα.)

Οι τάπες σου δεν υπάρχουν λοιπόν μόνο στα όνειρά μου. Aλλά εδώ που τα λέμε δεν ήταν καμιά μεγάλη δουλειά, σιγά το πράγμα. Υπομονή και ευχάριστη διάθεση χρειάστηκε μόνο.

Λοιπόν, Emperor, σε περιμένω σε εκείνα τα σχόλια όμως να τα πούμε τα δυό μας, αν θέλεις, γιατί εδώ θέλουμε να μιλήσουμε εμείς οι μεγάλοι.

Όχι τίποτα άλλο, γλυτώνεις και τον Κάφρο7.


Gravatar Α, και πού 'σαι. Δεν είσαι εντάξει, Emperor! Στις 16.04.08 - 3:25 pm μου είχες ζητήσει τα links, και λίγα λεπτά μετά έκατσα και στα έδωσα. 20 μέρες πάνε από τότε, και ακόμα να απαντήσεις! Και έρχεσαι μετά εδώ και πουλάς τρελίτσες!

Αχ Εμπερορ! Χαραμίζεσαι στο ΛΑΟΣ, ΕΜΠΕΡΟΡ!!!



ΥΓ: Κάφρε7 τί θα γίνει ρε συ, θα πείς τίποτα που σου απάντησα ή κι εσύ θα το ρίξεις στο Emperorιλίκι; Σχολή ο Emperor!


Gravatar Α, επίσης αυτές τις μαλακίες για την καθηγήτρια πιωμένος τις έγραψες; Πότε είπα εγώ "καλή είναι, την ξέρω προσωπικά", Emperor?

Σχολίασα απλά το γεγονός ότι πετάχτηκες εσύ να κάνεις υποδείξεις σε μια καθηγήτρια πολιτικής επιστήμης, ότι "αν θέλει η κ. Γεωργιάδου να μιλάει για πολιτική, ας γίνει υποψήφια" ( ή κάτι τέτοιο, αν φαγωθείς θα στο κάνω copy paste εδώ αυτό που είπες).

Σου είπα λοιπόν ότι αν μιλούσες με αυτήν, τα γονατάκια σου θα έπαιζαν την ενάτη του Μπετόβεν από το τρέμουλο. Αχ, Emperor! Μη γαβγίζεις πολύ, γιατί δεν θα μπορείς να δαγκώσεις μετά!


Gravatar Κατ' αρχήν, αν ξέρεις έναν τρόπο απάντησης δίχως υπολογιστή, να μου τον υποδείξεις. Τώρα είχα πρόσβαση, τώρα σου απαντάω. Ξέχασα να σου αναφέρω για το πρόβλημα της τριχόπτωσης τα Laserline Clinics. Εγώ πάντως είμαι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα και τουλάχιστον ακόμα τα κρατάω τα μαλλιά μου.

Το διάβασα το link με το θέμα του Τσενάι και θέλω να μου υποδείξεις ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ! Ψάξε, ψάξε, δεν θα το βρεις... Η ουσία είναι ότι το παλικάρι έγινε γνωστό με την σημαία και κάποιοι αποφάσισαν να τον προωθήσουν. Καλά έκαναν, μέχρι εκεί και τα υπόλοιπα είναι άνευ σημασίας.

Σαφώς και δέχομαι ότι οι φυλακές δεν προσφέρουν σωφρονισμό, ποτέ δεν το έκαναν και ποτέ δεν θα το κάνουν. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις φυλακές του πλανήτη γη. Σε κάποιον άλλον φανταστικό ίσως να υπάρχει αυτό που ανέφερες. Κακώς ισχύει, να αλλάξει άμεσα δεν γίνεται, ζητάω άμεση και εφμαρμόσιμη λύση και αυτά που λες δεν πρόκειται να γίνουν ούτε σε 100 χρόνια. Εγώ θέλω ΟΛΟΙ οι μετανάστες μου να είναι καλοί και σωστοί. Δεν θέλω ούτε έναν σκάρτο. Το απαιτώ από την χώρα μου να έχει μόνο τέτοιους και όποιος παρανομεί, να φεύγει. Αρκετά φιντάνια έχουμε από μόνοι μας, δεν χρειάζεται να εισάγουμε κιόλας. Αν εσύ θέλεις τους εγκληματίες, άντε ζήσε μαζί τους. Δεν υπάρχουν μόνο οι καλοί, υπάρχουν και οι κακοί. Για τους μεν συμφωνούμε, για τους άλλους τουμπεκιάζεις. Τι θα γίνει με την πάρτη τους; Αυτά που ζητάω για τους μετανάστες, δεν θα είχα πρόβλημα να ίσχυαν και για μένα τον ίδιο, αν ζούσα σε ξένη χώρα.

Σε προκαλώ να μου κάνεις συγκεκριμένες προτάσεις εδώ και πόσες ημέρες και όχι ευχές. Έχεις αναλωθεί σε ένα ακατάπαυστο παραλήρημα εναντίον μου, βγάζεις δικά σου συμπ�


Gravatar Συνέχεια...

συμπεράσματα και ακολουθείς την εύκολη λύση των ωραίων λόγων. Αναφέρεσαι στις υποχρεώσεις (και σωστά) της μιας πλευράς και δεν λες κουβέντα για τις υποχρεώσεις των άλλων. Σταμάτα να το παίζεις συνήγορός τους. Τι σόι ρατσισμός είναι αυτός...

Όσο για το θέμα με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο ανέφερα με αφορμή αυτό που είπες για τους ψηφοφόρους και τους υποστηρικτές των κομμάτων. Πρώτα απ' όλα θέλω να μάθω αν ψηφίζεις. Αν όχι, τότε η γνώμη σου για μένα δεν έχει καμία σημασία, καθώς θα είναι καθαρά παρασιτική και δεν εκφράζεται στην κάλπη που αποτελεί την βάση της Δημοκρατίας. Βάζεις κάτω τα κόμματα, τα προγράμματά τους, την ιδεολογία τους, τις προτεραιότητές τους και ψηφίζεις. Πάντα συγκρίνεις, είναι αναγκαίο, οπότε μην το παίζεις ουδέτερος. Άνοιξε τα χαρτιά σου, για να μιλάμε από την ίδια βάση.


Gravatar Ποιά χαρτιά μου να ανοίξω, φίλτατε Κάφρε7; Είναι τόσο απαραίτητο για σένα να ανήκει κάποιος σε μια κομματική παράταξη για να κάνει λόγο για την ακροδεξιά και την απατεωνιά; Δεν το παίζω ουδέτερος, το λέω ξεκάθαρα: Σιχαίνομαι την λαϊκιστική ψευτορθόδοξη άκρα δεξιά (ΛΑΟΣ).

"θέλω να μου υποδείξεις ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ! Ψάξε, ψάξε, δεν θα το βρεις... "

Κατ'αρχήν, ω άξιε συνεχιστή του Καρατζαφέρη, το link στο έδωσα για να σου δείξω ότι κάνεις λάθος για αυτό που λες, ότι "του ήρθε απλά υποτροφία από Αμερική". Το link που σου έδωσα λέει ξεκάθαρα το εξής:

τα χρήματα της υποτροφίας εξασφάλισε ομάδα Ελλήνων ομογενών από την Αμερική. Οι ομογενείς έδειξαν ενδιαφέρον μετά την περιπέτεια του τότε μαθητή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα.

Τι σημαίνουν τα έντονα γράμματα, Κάφρε7; Αυτό που λες εσύ ("του έκατσε υποτροφία") ή αυτό που λέω εγώ ("ομογενείς ντροπιάστηκαν και μάζεψαν λεφτά"); Πέρα από το ότι τα περί ντροπής τα είχα διαβάσει σε μια συνέντευξή του (δεν το έλεγε αυτός, ο αρθρογράφος το ανέφερε) στο Έψιλον, που είσαι τυχερός γιατί δεν τη βρίσκω τώρα. Άσε όμως τη συνέντευξη, σου "υπέδειξα" το σημείο που ζητάς.

Και αφού έχεις μάθει να προπαγανδίζεις με links, λέγοντας για τους "κακούς αλλοδαπούς", πάρε ένα κι από μένα για τους "απολίτιστους ρατσιστές Έλληνες", κι αν ενδιαφέρεσαι για περαιτέρω λαϊκισμό με links, έχω να σου δώσω άφθονα.

Περίμενε όμως γιατί σου γράφω και δεύτερο ραβασάκι.


Gravatar @Kafros7: "Εγώ θέλω ΟΛΟΙ οι μετανάστες μου να είναι καλοί και σωστοί. Δεν θέλω ούτε έναν σκάρτο. Το απαιτώ από την χώρα μου να έχει μόνο τέτοιους και όποιος παρανομεί, να φεύγει. Αρκετά φιντάνια έχουμε από μόνοι μας, δεν χρειάζεται να εισάγουμε κιόλας."

Κι εγώ απαιτώ από τη χώρα μου, Κάφρε, να αντιμετωπίζει σωστά το έγκλημα ωθώντας προς την επανένταξη στην κοινωνία και όχι σε ξεπερασμένες πρακτικές τιμωρίας, που έχει αποδειχθεί ότι είναι άσκοπες.

Με τη λογική σου, γιατί να μην διώξουμε και "τα δικά μας φυντάνια"; Γιατί να μην διώξουμε και τους Έλληνες εγκληματίες; Γιατί να ρισκάρουμε, Κάφρε7; Στο ξαναρώτησα, αλλά λες ότι εγώ τουμπεκιάζω. Εμπερορίζεις κι εσύ μου φαίνεται.

Δεν τουμπεκιάζω όμως, απλά δεν κινούμαι στη βάση του "παρανόμησε γιατί είναι αλλοδαπός". Όχι, παρανόμησε είτε γιατί αναγκάστηκε λόγω κοινωνικών συνθηκών, είτε γιατί είχε ψυχολογικά προβλήματα. Και απαιτώ από τη χώρα μου, Κάφρε, να τον αντιμετωπίσει ανάλογα, ώστε να χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του και να καταπολεμηθεί αποτελεσματικότερα το έγκλημα. Μέχρι να γίνει αυτό, απαιτώ από τη χώρα μου να φέρεται ανθρώπινα σε όλους τους ανθρώπους, και όχι όπως μας έχει συνηθίσει σε ζαρντινιέρες και Ομόνοιες, γιατί έτσι κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Περίμενε όμως, σου 'χω και τρίτο ερωτικό γράμμα.


Gravatar Με ρώτησες τη γνώμη μου για το θέμα της Μανωλάδας και σου είπα τα εξής, στις 04.05.08 - 9:08 pm:

Τα γεγονότα της Μανωλάδας για εμένα αποτελούν ένα πράγμα: Εκμετάλλευση ανθρώπων. Ούτε αλλοδαπών ούτε τίποτα. Ανθρώπων. Αυτό όμως είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβεις αν έχεις χάψει την προπαγάνδα της ακροδεξιάς: "Για όλα φταίνε οι ξένοι."

Απλά, το ότι ήταν παράνομοι αλλοδαποί μετανάστες, δυσκόλεψε τους ίδιους στο να βρουν το δίκιο τους. Το θέμα, δεδομένου πως αποτελεί εκμετάλλευση ανθρώπων, θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως τέτοιο.

Συνεπώς, γι'αυτό το θέμα δεν θα έπρεπε να γίνεται συζήτηση για τους μετανάστες και το πώς θα κρατήσουμε όσους "θέλουμε", αλλά:

1) Για το ποιόν της αστυνομίας, που άπραγη έβλεπε τους εργάτες να τρώνε ξύλο. Πόσο καλά έκανε τη δουλειά της η αστυνομία; Καθόλου. Ας υπάρξουν κυρώσεις λοιπόν. Πραγματικές κυρώσεις όμως, όχι όπως της ζαρτνινιέρας, των καρπαζιάρηδων της Ομόνοιας και των άλλων δειγμάτων Ελ-ληνικού πολιτισμού!

2) Για το κατά πόσο εμείς οι ίδιοι ωθούμε τους μετανάστες στο έγκλημα, αφού τους αναγκάζουμε να δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες.


Κοινώς, λέω ότι η συζήτηση θα έπρεπε να γίνεται εξαρχής σε άλλη βάση, και στην υποδεικνύω κιόλας. Αλλά συμβαίνει κάτι παράξενο.

Ενώ δεν απάντησες, λες ότι εγώ τουμπεκιάζω, και ότι εγώ ακολουθώ την τακτική των "ωραίων λόγων". Με ανησυχεί αυτό. Ειδικά όταν διαβάζω φράσεις σου όπως:

"Σταμάτα να το παίζεις συνήγορός τους. Τι σόι ρατσισμός είναι αυτός..." και Αν εσύ θέλεις τους εγκληματίες, άντε ζήσε μαζί τους.

Ποιός καταφεύγει στα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα, Κάφρε7; Μήπως αυτός που ακολουθεί τον πρωτοδιδάξαντα λαϊκιστή Καρατζαφέρη (τιγκλόν);


Gravatar Ρε αδελφέ, ψηφίζεις ή δεν ψηφίζεις κάποιο κόμμα στις εκλογές; Ποιος σου είπε να ανήκεις σε παράταξη; Μπορείς να ψηφίζεις χωρίς να είσαι κομματικό στέλεχος. Πόσο πιο λιανά να στο κάνω; Θέλω να μάθω την άποψή σου για τον κόσμο και των άλλων κομμάτων και το πως αυτός ο κόσμος χαρακτηρίζει τα ίδια τα κόμματα. Εσύ αναφέρθηκες στη ΝΕ.Ο.Σ. Δεν θα έμπαινα σε αυτό το τρυπάκι, αν δεν εξέφραζες αυτή την άποψη. Επαναλαμβάνω, αν είσαι από αυτούς που δεν πάνε να ψηφίσουν και απέχουν, τότε η άποψή τους είναι παρασιτική και για μένα δεν έχει καμία αξία.

Στο θέμα του Τσενάι, έβγαλες ένα αυθαίρετο συμπέρασμα που δεν προκύπτει από πουθενά σχετικά με το θέμα της ντροπής. Οκ, του έδωσαν οι Έλληνες του εξωτερικού υποτροφία και την έκανε. Δεν γνώριζα αυτή την "ανατριχιαστική" λεπτομέρεια. Αυτή η όμορφη κοινωνία που αναφέρεις, θα είχε και σωστή μεταναστευτική πολιτική που τώρα είναι ανύπαρκτη και θα μας είχε λύσει όλα μας τα προβλήματα; Συμφωνείς τουλάχιστον σε αυτό; Ας ήταν, λοιπόν, τόσο ιδανική η χώρα μας και τόσο καλά δομημένη και μετά ας μιλήσουμε με τα δικά σου κριτήρια που σου εξασφαλίζουν μια πανεύκολη επιχειρηματολογία, αλλά βλέπεις ότι τίποτα απ' όλα αυτά δεν εφαρμόζεται από καμία πλευρά (κράτος και πολίτες).

Η ανάλυσή σου για την παρανομία με βρίσκει αντίθετο. Παρανόμησε κάποιος, διότι είναι απαίδευτος, ακοινώνητος και γούσταρε και το έκανε. Πάντα υπάρχει καλύτερη λύση και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Αν δεν ήθελε, ας μην παρανομούσε και τέλος με αυτό. Έλεος δηλαδή. Σε λίγο θα φτάσουμε στο σημείο να βλέπουμε τον Πάσσαρη (ναι, Έλληνας!) και να δακρύζουμε από συγκίνηση για την διαταραγμένη ψυχούλα του. Στα υπόλοιπα περί αντιμετώπισης του π�


Gravatar Συνέχεια...

προβλήματος στη ρίζα του, θα συμφωνούσα απόλυτα, αν μιλούσαμε για μια ισορροπημένη απ' όλες τις απόψεις κοινωνία (βλέπε Σκανδιναβικές χώρες). Η πρόληψη για μένα περιλαμβάνει και αυστηρές ποινές για τους παραβάτες του νόμου και ειδικά όταν έχει να κάνει με ανθρώπους που τους δίνουμε την δυνατότητα για μια νέα ζωη και το "ευχαριστώ" είναι οι φόνοι και οι ληστείες, το κράτος πρέπει να είναι αμείλικτο. Το επαναλαμβάνω, διότι βλέπω ότι το προσπερνάς. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να είχα και εγώ τέτοιου είδους αντιμετώπιση, αν δεν ήμουν άξιος και ευσυνείδητος να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία που θα μου παρουσιαζόταν σε μια ξένη χώρα. Μιλάω για τους κακούς, πρόσεχε!

Αν κάνεις μια χοντρή μαλακία σπίτι σου, η μάνα σου δεν θα σε διώξει. Αν όμως την κάνει ένας φιλοξενούμενος, θα είχε κάθε δικαίωμα να του δώσει πασαπόρτι. Εγώ βλέπω την Ελλάδα σαν σπίτι μου και με την ίδια λογική αντιμετωπίζω αυτά τα ζητήματα. Πίστεψέ με, είμαι φιλόξενος σε βαθμό αηδίας και το ίδιο είμαι με εκείνους που βρίσκονται εδώ και κάνουν ήρεμα την ζωή τους. Γυναίκα από την Αλβανία έχω στο σπίτι μου κάθε εβδομάδα και πληρώνεται μια χαρά. Δεν έχω τέτοια κολλήματα, απλά εγώ βλέπω ένα πρόβλημα που για σένα είτε δεν υφίσταται είτε δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.

Προφανώς έχουμε διαφορετική αντίληψη, αλλιώς θα εκφράζαμε την ίδια ιδεολογία. Για σένα βρίσκομαι στο ένα άκρο, για μένα ανήκεις στο άλλο. Θα ζήσουμε πάντως...


Gravatar

Επαναλαμβάνω, αν είσαι από αυτούς που δεν πάνε να ψηφίσουν και απέχουν, τότε η άποψή τους είναι παρασιτική και για μένα δεν έχει καμία αξία.

κ. Κάφρε, είστε σίγουρος ότι αυτό το εννοείτε;
Σκεφτείτε το καλά προτού απαντήσετε καταφατικά λόγω εγωισμού και μόνο, γιατί αυτό το τερατούργημα που γράψατε είναι ικανό να στιγματίσει ολόκληρη τη σταδιοδρομία σας ως σχολιαστή στο JUNGLE-Report

Gravatar Εγώ έχω μια απορία ρε κάφρε..αφού όπως λες δεν μπορεί να απορροφήσει τόσους μετανάστες η Ελλάδα και ζητάς να γίνουν μελέτες σε ποιες περιοχές χρειάζονται και να τους πάνε(!!!!) εκεί και άλλα τέτοια,αν αύριο από ξαφνικό ενδιαφέρον των Ελλήνων για το "δημογραφικό" πρόβλημα αρχίσουν και γεννοβολάνε σαν Κινέζοι θα ζητήσεις έλεγχο των γεννήσεων αφού δεν μπορεί να απορροφήθεί τόσος κόσμος;


Gravatar Προφανώς Spy, δεν κατάλαβες τι εννοώ. Όσοι κάνουν υψηλή κριτική, μιλάνε επί παντός επιστητού, αλλά αποφεύγουν να συμμετέχουν στο κορυφαίο κομμάτι της δημοκρατίας, που είναι οι εκλογές, τότε για μένα δεν δικαιούνται (σε εισαγωγικά) να εκφράζουν άποψη και να θέλουν να γίνονται και πράξη τα λεγόμενά του. Το άκυρο και το λευκό αποτελούν μέρος της εκλογικής διαδικασίας, αν αυτό σε βοηθάει να καταλάβεις. Διάβασε όλα τα comments για να δεις από που ξεκίνησε το συγκεκριμένο θέμα.


Gravatar Κάφρε7, αν θέλεις κρίνε τις απόψεις μου όπως τις βλέπεις και άσε τί κόμμα ψηφίζω, είτε ψηφίζω είτε όχι. Αν είναι αναγκαίο για εσένα να πατάς κάπου για να κρίνεις αυτά που λέω, πάω πάσο, αλλα αυτό είναι δική σου αδυναμία, όχι δική μου.

"Στο θέμα του Τσενάι, έβγαλες ένα αυθαίρετο συμπέρασμα που δεν προκύπτει από πουθενά σχετικά με το θέμα της ντροπής."

Κανένα αυθαίρετο συμπέρασμα Κάφρε. Είχα διαβάσει δηλώσεις των ομογενών σε άρθρο, το οποίο προφανώς δεν υπάρχει στο Internet..αλλά σου λεω! Άστο αυτό, διάβασε τί σου είπα παραπάνω στα έντονα γράμματα...

Εγώ βλέπω την Ελλάδα σαν σπίτι μου και με την ίδια λογική αντιμετωπίζω αυτά τα ζητήματα.

Αυτές οι αυθαίρετες αναλογίες μόνο σοβαρή πολιτική σκέψη δεν δείχνουν. Αντίθετα, λαϊκίζουν. "Η Ελλάδα σπίτι μου, η Ελλάδα σπίτι μας κλπ". Αλλά τί λέω, Καρατζαφέρη δεν υποστηρίζεις; Τίποτα περίεργο.

Και Κάφρε, πουθενά δεν είπα "να δακρύζουμε για τα ψυχικά προβλήματα των εγκληματιών". Αυτές είναι δικές σου σάλτσες. Για επανένταξη στην κοινωνία και όχι στείρα τιμωρία μίλησα, άλλο αν αυτά είναι καινούριες έννοιες για εσάς εκεί στο ΛΑΟΣ. Και είπα ότι για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται αντιμετώπιση των προβλημάτων που ωθούν κάποιον στο έγκλημα. Και μέχρι να συμβεί αυτό, κ. Κάφρε, ακριβώς επειδή η κοινωνία μας δεν είναι ιδανική, ζητάω ανθρώπινη αστυνομία και δικαιοσύνη, μακριά από ρατσισμούς, απωθημένα και ξενοφοβίες.

Τα λέω όλα αυτά, Κάφρε7, με έντονα γράμματα στις 06.05.08 - 12:59 pm, αλλά εσύ μιλάς για "φανταστικές κοινωνίες" κλπ... σάλτσες, σάλτσες...


Gravatar Κρίνω τις απόψεις σου και αν βγάλεις τις τσίμπλες από τα μάτια, θα δεις ότι υπάρχουν σημεία στα λεγόμενά σου, που συμφωνώ. Όμως, δίνεις τη μια διάσταση του ζητήματος και αρνείσαι να συζητήσεις την άσχημη πτυχή, λες και θα σε κατηγορήσει κανείς για ρατσιστή.

Δεν αμφισβητώ ότι διάβασες τις δηλώσεις. Θα μπορούσε να ήταν ο κάθε Τσενάι. Αποτελεί λαϊκισμό όμως να τσουβαλιάζουμε τη μια περίπτωση και όχι τις δεκάδες άλλες με παιδιά της αλλοδαπής που σήκωσαν τη σημαία και δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα. Είναι άλλο θέμα βέβαια το, αν πρέπει να την σηκώνουν, αλλά δεν είναι της παρούσης. Η μόνη μου ένσταση έχει να κάνει με τις αποδοκιμασίες σε κάποια από αυτά τα παιδιά που με αυτό τον τρόπο δηλητηριάζουν άνευ λόγου τις αθώες τους ψυχές. Αηδίαζα, όποτε έβλεπτα μαντραχαλάδες να γιουχάρουν μικρά παιδιά, που απλά έκαναν αυτό που τους ζήτησαν.

Frapdigo, η αναφορά στον Πάσσαρη έγινε με αφορμή την αυθαίρετη ανάλυση των αιτίων που οδηγούν κάποιους στο έγκλημα και την παρανομία, μιλώντας ΜΟΝΟ για ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα που τους ωθούν σε παράνομες πράξεις. Οπότε, γιατί να φυλακίζονται όσοι παρανομούν και να μην τους παρέχεται απλά ψυχολογική και οικονομική υποστήριξη;

Όλα αυτά που ζητάς, είναι πολύ όμορφα και εγώ μαζί σου. Δείξε μου ένα σημείο που να επιδεικνύω ρατσισμό, όταν λέω ότι θα δεχόμουν και για τον εαυτό μου σαν μετανάστη ανάλογη μεταχείριση. Πιο πάνω έγραψα ότι οι νόμιμοι μετανάστες θα έπρεπε να έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με μας, απλά δεν μπορούν να μείνουν όλοι. Εδώ, ΤΟΛΜΗΣΕ και το είπε πριν λίγο ο Λαζόπουλος, που ομολογουμένως σήμερα ήταν απολαυστικός. Έναντι ποιου είναι τα απωθημένα μου, όταν τα βάζω μόνο �


Gravatar Συνέχεια...

με το κράτος μου; Πότε ζήτησα επιλεκτική δικαιοσύνη; Δεν ζητάμε άλλα πράγματα φίλε μου, απλά βλέπω άλλες διεξόδους σε σχέση με σένα. Εδώ φαίνεται η διαφορά της ιδεολογίας μας.

Από την στιγμή που δεν με ξέρεις προσωπικά και φυσικά δεν είσαι και υποχρεωμένος, πως γνωρίζεις τι αισθάνομαι και πως πράττω στην καθημερινότητά μου; Μιλάω για τον δήθεν λαϊκισμό στο ότι βλέπω την Ελλάδα σαν το ίδιο μου το σπίτι.

Tropikoss, οι ξένοι δεν έρχονται μωρά στην Ελλάδα. Είναι έτοιμοι οι περισσότεροι για εργασία, οπότε ουδεμία σχέση η "αντικατάστασή" τους με δικά μας νεογνά. Μιλάμε για τελείως διαφορετικές συνθήκες, όπου στην δεύτερη περίπτωση οι νέοι θα αντικαθιστούσαν τους γέρους και ούτω καθ' εξής. Απλή συλλογιστική είναι, δεν χρειάζεται να είσαι Αϊνστάιν για να κατανοήσεις την διαφορά και τα ποσοστά ανεργίας αποτελούν την καλύτερη απάντηση. Αλλά ξέρω, ο κακομαθημένος Έλληνας δεν δουλεύει στα χωράφια. Το μάθαμε το ρητό. Οι σοβαρές χώρες πρωτίστως ξέρουν πόσους ξένους έχουν, που κατοικούν και κάτω από ποιες συνθήκες ζουν. Στην Μανωλάδα ήταν 3.500 άνθρωποι, που για το κράτος ήταν άφαντοι και αόρατοι. Με λίγα λόγια, είμαστε ένα κακόγουστο "μπορντέλο"!


Gravatar @kafros7

" Είναι έτοιμοι οι περισσότεροι για εργασία, οπότε ουδεμία σχέση η "αντικατάστασή" τους με δικά μας νεογνά"

E KAI?E KAI????

" όπου στην δεύτερη περίπτωση οι νέοι θα αντικαθιστούσαν τους γέρους και ούτω καθ' εξής."

" Ενώ στην πρώτη δε θα συμβεί αυτό εε?Οι "έτοιμοι" μετανάστες δεν έχουν "δικά τους νεογνά" που θέλουν να ζήσουν εε??Έχουν προτεραιότητα τα δικά "μας" φαντασιακά νεογνά απ τα ήδη υπάρχοντα εε??

" Στην Μανωλάδα ήταν 3.500 άνθρωποι, που για το κράτος ήταν άφαντοι και αόρατοι"

Επειδή πολύ cool σε ακούω έχεις κάνει ποτέ το μετανάστη που πήγε να ζητήσει άδεια παραμονής και εργασίας??

" Απλή συλλογιστική είναι, δεν χρειάζεται να είσαι Αϊνστάιν"

Δεν πιστεύω να σε πειράζει να το χρησιμοποιήσω κι εγώ αυτό εε?


Gravatar αα και ξέχασα..

" τα ποσοστά ανεργίας αποτελούν την καλύτερη απάντηση. "

Για μετέφρασέ μου τα ποσοστά ανεργίας να σε δω,για να μην πλανιούνται στον αέρα διάφορες υπόνοιες.


Gravatar Κι επειδή με εκνευρίζεις καμιά φορά οι "έτοιμοι" μετανάστες είναι από 15 μέχρι 60 οι περισσότεροι.Τι σημαίνει έτοιμοι και πως αυτό είναι κακό?Αντε μπας και μάθεις τι είναι "συλλογιστική".


Gravatar @Κάφρος7
κ. Κάφρε, όσο και να το στρογγυλέψετε, αυτό που είπατε είναι μία ανοησία από τη ρίζα. Εκ μήτρας που λέμε.

Εκτός αυτού είναι και τελείως αντιδημοκρατικό και θυμίζει κάτι άλλες "ένδοξες" εποχές με τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.

Από πότε έγινε κριτήριο εκφράσεως απόψεων η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία;

Είτε μετέχει κάποιος, είτε δεν μετέχει στις εκλογικές διαδικασίες, αυτό απασχολεί μόνο τον ίδιο και κανέναν άλλον.
Και αν θέλει θα μιλάει επί παντός επιστητού και θα απαιτεί.
Αυτό που εξετάζεται είναι μόνο ο Λόγος του και τίποτα άλλο.


Φαντάζομαι πόσο άβολα θα νιώθετε στο διαδίκτυο, μιάς και βλέπετε αυτή την πληθώρα των ανώνυμων απόψεων χωρίς να ξέρετε αν οι συγγραφείς τους ψηφίζουν ή όχι.


Gravatar Το "φαντασιακά" νεογνά είναι δική σου παρατήρηση tropikosss. Πότε υπονόησα ότι δεν πρέπει να ζήσουν τα παιδιά των ξένων; Σου είπα ότι δεν μπορείς να βάλεις στην ίδια μοίρα τον έτοιμο για εργασία 35αρη με το μωρό που θα γεννηθεί και θα πάρει υποτίθεται την θέση τους. Τα παιδιά των ξένων προστίθενται στους ήδη υπάρχοντες μετανάστες, επομένως δεν μπορούμε και πάλι να μιλήσουμε για ίδια κατάσταση. Επαναλαμβάνω, δεν χρειάζεται να είσαι Αϊνστάιν για να το καταλάβεις.

Αυτό που έγραψα για τη Μανωλάδα φαίνεται ότι δεν το αντιλήφθηκες και έδωσες το δικό σου νόημα. Το "άφαντοι" και "αόρατοι" πιστώνεται στο κράτος που δεν γνώριζε ότι οι συγκεκριμένοι 3.500 άνθρωποι ζουν στην Ελλάδα λαθραία, πληρώνονται μαύρα χρήματα και γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης από τα αφεντικά τους. Βέβαια, άκουσα ορισμένους από τους παραγωγούς και έλεγαν οι άνθρωποι ότι με τις τράπεζες να τους πιέζουν και γενικότερα την οικονομική δυσπραγία, δεν μπορούν να δώσουν παραπάνω μεροκάματο. Φταίει επομένως το κράτος για την κατάσταση. Είτε τους κρατάς νόμιμους με ίσα δικαιώματα και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ (βλέπε φορολογία) είτε δεν τους κρατάς καθόλου, αν δεν είσαι σε θέση να τους συντηρήσεις αξιοπρεπώς. Βλέπεις τις ανάγκες σου, τις δυνατότητές σου και αναλόγως πράττεις ως κυβέρνηση. Αυτό λέω τόσες μέρες, που είναι το δύσκολο να το καταλάβεις;

Τα ποσοστά ανεργίας είναι υψηλότατα (αρκετά πάνω από 10%, ασχέτως των ψεύτικων επίσημων στοιχείων) και εν πολλοίς αυτό οφείλεται και στην άνευ ορίων μετανάστευση, χωρίς να μου φταίνε τα ίδια τα πρόσωπα σε καμία των περιπτώσεων. Όταν ο άλλος δέχεται να δουλέψει με 20 ευρώ μεροκάματο δίχως ταμείο, εφορίες και τα λοιπά, τότε ο εργοδότης θα πρ�


Gravatar Συνέχεια...

προτιμήσει τον ξένο έναντι του Έλληνα, που σαφώς και θέλει παραπάνω (κεκτημένα χρόνων είναι αυτά) για να ικανοποιήσει και τις ανάγκες του και να είναι εντάξει απέναντι στο Κράτος. Καταλάβε ότι δεν τα βάζω με τους ξένους ως φυσικά πρόσωπα, αλλά θεωρώ το μεταναστευτικό ως ένα μεγάλο πρόβλημα της χώρας μας.

Τέλος, γιατί είναι κακό να θέλω να εξασφαλίζεται πρώτα δουλειά στον Έλληνα και από εκεί και πέρα στον όποιον άνθρωπο έρθει εδώ για να ζήσει μια καινούργια ζωή. Δεν γίνεται στο σπίτι μου να μην έχουν τα παιδιά μου να φάνε και εγώ να δέχομαι επισκέπτες και να υπάρχει απαίτηση να τους προσφέρω ανέσεις, λούσα και καλοπέραση. Ποιο είναι το τόσο παράλογο που δεν μπορείς να κατανοήσεις Tropikoss;


Gravatar Καθόλου δεν το στρογγυλεύω κ. Spy. Αν θέλεις να αλλάξεις αυτά που δεν σου αρέσουν, τότε κάνεις κάτι. Είτε ψηφίζεις αυτόν που θεωρείς ότι σε εκπροσωπεί καλύτερα και μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα είτε φτιάχνεις ο ίδιος έναν πολιτικό σχηματισμό και προσπαθείς ο ίδιος να αλλάξεις προς το καλύτερο τα πράγματα. Όπως και να έχει, πρέπει να είσαι ενεργός και να μην αποτελεί η άποψή σου απλά μια διαμαρτυρία που μένει στα στενά όρια του εαυτού σου.

Ανοησία είναι αυτό που λες εσύ και στα μάτια πολλών (όχι των μελών του blog φυσικά, για να μην παρεξηγούμαι) θα ήσουν απλά ένας που λέει κάτι και "ok, πάμε να ακούσουμε και τον επόμενο". Η ιδιότητα του πολίτη είναι ίσως και πιο σημαντική από του πολιτικού και η απλή έκφραση γνώμης είναι σεβαστή, απλά δεν αλλάζει τίποτα.

Συμφωνώ με τον Λαζόπουλο σε αυτό που έλεγε χθες, ότι ο κόσμος πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, αν θέλει να αλλάξει κάτι. Έτσι το αντιλαμβάνομαι, εσύ το βλέπεις αλλιώς και σε πληροφορώ ότι δεν αισθάνομαι καθόλου άβολα. Αυτό που λες ότι δεν ψηφίζεις, εγώ το φαντάζομαι και αν δεν ήθελα, δεν θα έμπαινα στο blog. Το κάνω, διότι το θεωρώ μια αξιόλογη δουλειά ασχέτως αν έχω ιδεολογικές διαφωνίες.


Gravatar Πάλι άλλα αντ' άλλων αοριστολογίες γράφετε κ. Κάφρε και δεν δίνετε καμιά απάντηση σε αυτά που σας γράφω.

Για κάντε μου και ένα κόπι/πέιστ να δούμε μαζί ποιές ακριβώς είναι οι "ανοησίες" που έγραψα.


Gravatar Φαντάζομαι ότι κάνεις πλάκα, έτσι; Σε τι δεν σου απάντησα; Τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων είχαν να κάνουν με τις πολιτικές απόψεις του άλλου. Εγώ δεν μίλησα γι' αυτό, αλλά για την δραστηριοποίση κάποιου. Ο Frapdigo θέλει το ένα, το άλλο, το παράλλο. Καλά κάνει και απαιτεί, εφόσον όμως βλέπεις την αδικία να σε πνίγει, κάνεις κάτι. Άλλωστε βάσει νόμου υποχρεούμαστε να ψηφίζουμε. Υπάρχει νόμος (τουλάχιστον υπήρχε), ο οποίος έκανε υποχρεωτική την ψήφο νομίζω μέχρι τα 70 και από εκεί πέρα προεραιτιτκή. Κάνω λάθος σε αυτό; Αν όχι, τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις εσύ τις απόψεις σου για την σωστή έκφραση του δημοκρατικού πολιτεύματος για το οποίο τόσο κόπτεσαι και παλεύεις.

Πρόσεξε, δεν είπα ότι δεν έχει το δικαίωμα να εκφράζεται όπως θέλει ο καθένας, απλά η άποψή του δεν μου λέει τίποτα, αν την εκφράζει μόνο για την ακούει ο εαυτός του και δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό γι' αυτήν. Είναι πάρα μα πάρα μα πάρα πολύ απλό αυτό που σου γράφω. Αν απλά κράζεις την "άτιμη κενωνία" και γίνεσαι κριτής των πάντων, αλλά στην ουσία δεν κάνεις και τίποτα για να την αλλάξεις, τότε ο Λόγος γίνεται ένα πολύ όμορφο χαρτάκι τουαλέτας για την ανάγκη μου.

Με λίγα λόγια μου λες ότι κακώς είμαι υπέρ της ψήφου και υπέρ της ενεργού συμμετοχής στα πράγματα, αν έχω την δυνατότητα; Προτιμάς λόγια με πράξεις ή λόγια που μένουν μόνο λόγια; Θέλω εσύ να μην απαντάς αόριστα και να μου πεις που έχω λάθος.


Gravatar @Κάφρος7

Λέω:

1. Από πότε έγινε κριτήριο εκφράσεως απόψεων η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία;

2. Για κάντε μου και ένα κόπι/πέιστ να δούμε μαζί ποιές ακριβώς είναι οι "ανοησίες" που έγραψα.

Ξεκινήστε πρώτα από αυτά.

Εγώ συνεχίζω με το επόμενο κωμικό:

"Πρόσεξε, δεν είπα ότι δεν έχει το δικαίωμα να εκφράζεται όπως θέλει ο καθένας, απλά η άποψή του δεν μου λέει τίποτα, αν την εκφράζει μόνο για την ακούει ο εαυτός του και δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό γι' αυτήν."
Αν κάποιος εκφράζει την άποψή του για να την ακούει μόνο ο εαυτός του, τότε φυσικά και δε σας λέει τίποτα διότι απλά δεν την έχετε ακούσει.
Αν την άποψη αυτή την έχει ακούσει έστω και ένας, τότε αυτή λέει πάρα πολλά γιατί ο ένας μπορεί να τη διαδώσει και να την ακούσουν και άλλοι.
Ακόμα δε μάθατε πως λειτουργούν οι κοινωνίες;
Για διακίνηση ιδεών έχετε ποτέ ακούσει κάτι κ. Κάφρε;

Πάμε στο άλλο κωμικό:
"Αν απλά κράζεις την "άτιμη κενωνία" και γίνεσαι κριτής των πάντων, αλλά στην ουσία δεν κάνεις και τίποτα για να την αλλάξεις, τότε ο Λόγος γίνεται ένα πολύ όμορφο χαρτάκι τουαλέτας για την ανάγκη μου."
Δικαιωμά σας είναι να σκουπίζετε τον πισινό σας κ. Κάφρε με χαρτιά που θίγουν δημόσια τα κακώς κείμενα.
Φυσικά προΰποθέτει κάποια στοιχειώδη αντίληψη για να κατανοήσετε ότι η δημόσια κριτική των κακώς κειμένων μπορεί να επηρεάσει και να δημιουργήσει προβληματισμό σε όσους τη διαβάσουν με αποτέλεσμα να τη διαδώσουν και σε άλλους. (βλ. πάλι: διακίνηση ιδεών και απόψεων)

Gravatar Εκτός αυτού το να θίγει κάποιος δημόσια διαρκώς τα κακώς κείμενα, κάνει πολύ περισσότερο και πολύ πιο ουσιώδες έργο από από αυτόν που μια Κυριακή, κάθε 4 χρόνια, αφήνει την καναπεδάρα του και πηγαίνει να ψηφίσει το αγαπημένο του κόμμα.

Έγινε κατανοητό τώρα για ποιό λόγο είναι βλακεία αυτό εδώ που γράψατε πιο πάνω;

Επαναλαμβάνω, αν είσαι από αυτούς που δεν πάνε να ψηφίσουν και απέχουν, τότε η άποψή τους είναι παρασιτική και για μένα δεν έχει καμία αξία.


Πάντως να ξέρετε, δε θα ξανακάτσω να φάω χρόνο για να σας εξηγήσω τα αυτονόητα.

Α.. και κρατήστε για τον εαυτό σας τα αυθαίρετα και προς δημιουργία εντυπώσεων συμπεράσματα σαν κι αυτό:
"Με λίγα λόγια μου λες ότι κακώς είμαι υπέρ της ψήφου και υπέρ της ενεργού συμμετοχής στα πράγματα, αν έχω την δυνατότητα;"
..δε πιάνουν σε μένα αυτά.

Gravatar Οι απαντήσεις στα προηγούμενα comments. Αν δεν τις καταλαβαίνεις ή κάνεις ότι δεν τις καταλαβαίνεις, δικαίωμά σου. Δεν θα καθίσω να γράψω τα ίδια.

Ούτε σε μένα πιάνει η κατήχηση διακίνησης ιδεών. Σε πειράζει, αν θεωρώ παρασιτική την άποψη κάποιου, αλλά εσύ μπορείς να θεωρείς κωμική την δική μου. Με τις λέξεις παίζουμε;

Επαναλαμβάνω και πάλι ότι ο καθένας μπορεί να εκφράζει ό,τι θέλει και όπως το θέλει, όμως είναι και δικό μου δικαίωμα να βάζω τα δικά μου κριτήρια αναφορικά με τα ποια άποψη έχει βαρύνουσα σημασία και ποια όχι. Μάλλον δεν κατάλαβες αυτό που έλεγα του Frapdigo, διότι προφανώς δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις όλα τα comments.


Gravatar "Α.. και κρατήστε για τον εαυτό σας τα αυθαίρετα και προς δημιουργία εντυπώσεων συμπεράσματα "

Αυτό πήγα να γράψω αλλά είπα να μην το παίξω αυτόκλητος δικηγόρος.

Κάφρε,θα στο θέσω αλλιώς,τελείως απλοϊκά.Ας πούμε ότι από αύριο και κάθε μέρα αρχίζουν να φεύγουν απ το "σπίτι σου" 10.000 μετανάστες Αλβανοί κι αρχίζουν απ την επόμενη να έρχονται κάθε μέρα 10.000 "έτοιμοι" Έλληνες ομογενείς που αποφάσισαν για απροσδιόριστους λόγους να εγκατασταθούν και να δουλεψουν στην Ελλάδα.
Θα ακούσω διαμαρτυρίες για την μεταναστευτική πολιτική;
Χωρίς σεντόνια.


Gravatar Μπακαλίστικη ερώτηση σε βαθμό γέλωτα. Κάτω από ποιες συνθήκες και με ποιες εγγυήσεις θα επιστρέψουν; Για να κάνουν ποιες δουλείες; Βλέπεις λοιπόν που ρωτάς χαζομάρες.

Πάντως, για να μπω στη "λογική" σου, σαφώς και δεν θα έχω πρόβλημα, αφού σου έγραψα και πιο πάνω ότι θέλω πρώτα δουλειά για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας και στη συνέχεια ας δεχτούμε 1 τρις μετανάστες. Εξασφάλισέ μου όλα όσα ανέφερα στα προηγούμενα comments και θα ανέβω εγώ στα σύνορα να στους φέρω. Οκ;


Gravatar Σου εξήγησα ότι θέτω ένα ερώτημα τελείως απλοϊκά για να καταλάβεις χωρίς να μιλήσω κι εγώ ινδιάνικα,αλλά ως φαίνεται δεν πρέπει να είσαι τόσος αφελής όσο δείχνεις και γι αυτό δεν απαντάς.

" Κάτω από ποιες συνθήκες και με ποιες εγγυήσεις θα επιστρέψουν; Για να κάνουν ποιες δουλείες;"

Τι συνθήκες και τι εγγυήσεις θα σε ικανοποιούσαν,ποιες δουλειές θα θελες να κάνουν;Άντε να παίξουμε το παιχνίδι σου!


Gravatar Κατ' αρχήν απάντησα το ερώτημά σου. ΠΡΩΤΑ θέλω δουλειά για τους Έλληνες και έπειτα για αυτούς που έρχονται από άλλες χώρες. Με την ίδια ΛΟΓΙΚΗ που θα κοιτάξω πρώτα τα του οίκου μου και στη συνέχεια θα δω, αν με παίρνει να βοηθήσω κάποιον, έτσι θα ήθελα να λειτούργησει και η χώρα. Και επειδή η Ελλάδα είναι λίγο μεγαλύτερη από το σπίτι μου, τότε σαφώς και θα δεχτούμε και μετανάστες, όπως πηγαίνουμε και εμείς σε άλλες χώρες. Δεν ζω σε γυάλα, ούτε και το θέλω. Δεν είναι πάντα θέμα διάθεσης, αλλά και θέμα δυνατοτήτων. Οι άλλες χώρες που βάζουν πλαφόν και ξέρουν τον ακριβή αριθμό μεταναστών τους, είναι ρατσιστικές; Βρε διάολε, αυτό ζητάω και το έχω πει σε όλα σχεδόν τα comments.

Ως προς την ερώτηση για την "αντικατάσταση" (Θεέ μου, τι κουβέντα είναι αυτή!) του ιδίου αριθμού ξένων με αντίστοιχο αριθμό Ελλήνων του εξωτερικού, σαφώς και δεν είναι ίδια η κατάσταση. Ο Έλληνας που θα γυρίσει εδώ δεν πρόκειται να δεχτεί να δουλέψει ανασφάλιστος, όπως κάνουν πολλοί μετανάστες που στέλνουν και συνάλλαγμα στην πατρίδα τους, επομένως δημιουργούνται στη συνέχεια τελείως διαφορετικές συνθήκες ανταγωνισμού. Μίλαμε για τελείως διαφορετικό καταμερισμό της τράπουλας. Αυτή την στιγμή έχουμε μόνο μετανάστες για χειρονακτικές εργασίες, ενώ αντίθετα πολλοί από τους Έλληνες θα κάλυπταν και ένα διαφορετικό κομμάτι του ιδιωτικού τομέα. Δεν μπορεί να γίνει συμψηφισμός και το αντιλαμβάνεσαι και εσύ.

Η διαφορά μας είναι μια. Εσένα δεν σε ενδιαφέρει είτε είναι Έλληνας είτε Αλβανός, Πακιστανός, Γερμανός, Γάλλος, Αμερικανός εν αντιθέσει με εμένα. Ο διαχωρισμός μου δεν εμπεριέχει φυλετικό ρατσισμό για ανωτερότητα και άλλα τέτοια παπατζιλίκια, απλά επιθυμώ η α�


Gravatar Συνέχεια...

αναλογία ντόπιων και ξένων να είναι αυτή που έχουν πολλά σοβαρά κράτη της Ευρώπης.


Gravatar @Kafros7: Άσε μας ρε Κάφρε7. Και μετά λες και εξυπνάδες ότι "έχω τσίμπλες στα μάτια" και ότι "ο FrapDigo θέλει το ένα, το άλλο, το παράλλο", και άλλα διάφορα.

Είπες μια μαλακία για τον Τσενάι, εγώ σου έδειξα την αλήθεια, την ξαναμφισβήτησες, σου ξαναέδειξα το ακριβές απόσπασμα και τώρα πας να μου πείς ότι εξαρχής δεν μιλούσες για τον Τσενάι.

Και τώρα, συνεχίζεις να βγάζεις πολιτικά συμπεράσματα και να προτείνεις νομοσχέδια (Ω, Θεέ!) βασιζόμενος στην αναλογία " η Ελλάδα είναι το σπίτι μου --> Σπίτι μου λειτουργώ έτσι --> Έτσι πρέπει να λειτουργεί και το ελληνικό κράτος". Καφενείο "η πολιτική επιστήμη", ειδικευόμαστε στις άκυρες αναλογίες. Καθόλου λαϊκισμός.

Και μετά υποστηρίζεις ότι δεν είσαι ρατσιστής (παρόλο που δεν σε αποκάλεσα ποτέ έτσι, αλλά έχεις τη μύγα μάλλον), λέγοντας ότι θα δεχόσουν την αντιμετώπιση που προτείνεις αν ήσουν μετανάστης. Και μιλάς και για αναλογίες μεταναστών! Έτσι για πλάκα, μάθε ότι οι Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό είναι τόσοι ( δώσε ιδιαίτερη βάση εκεί που λέει ότι υπολογίζονται σε πολλούς περισσότερους). Και μετά έλα να κάνεις λόγο για μετανάστες και το τί θα έκανες στη θέση τους.

Η άδικη αντιμετώπιση των μεταναστών στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της απίστευτης γραφειοκρατίας που απαιτείται για να πάρει κανείς από άδεια παραμονής ως υπηκοότητα. Ψάξε να δεις τί ισχύει στις 6-7 χώρες που έχουν τους περισσότερους Έλληνες μετανάστες (από το παραπάνω link) και κάνε μια σύγκριση με τα αντίστοιχα ελληνικά πράγματα. Μόνο μη ζητήσεις να στα πω εγώ, ok?


Gravatar @Kafros7:

Να χαρείς, σταμάτα να διαστρβλώνεις τις απόψεις μου. Λες:

"Frapdigo, η αναφορά στον Πάσσαρη έγινε με αφορμή την αυθαίρετη ανάλυση των αιτίων που οδηγούν κάποιους στο έγκλημα και την παρανομία, μιλώντας ΜΟΝΟ για ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα που τους ωθούν σε παράνομες πράξεις. Οπότε, γιατί να φυλακίζονται όσοι παρανομούν και να μην τους παρέχεται απλά ψυχολογική και οικονομική υποστήριξη;"

Πότε είπα εγώ τέτοιο πράγμα, Κάφρε7; Ξαναδιάβασε τί σου είχα πεί:

Και Κάφρε, πουθενά δεν είπα "να δακρύζουμε για τα ψυχικά προβλήματα των εγκληματιών". Αυτές είναι δικές σου σάλτσες. Για επανένταξη στην κοινωνία και όχι στείρα τιμωρία μίλησα, άλλο αν αυτά είναι καινούριες έννοιες για εσάς εκεί στο ΛΑΟΣ. Και είπα ότι για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται αντιμετώπιση των προβλημάτων που ωθούν κάποιον στο έγκλημα. Και μέχρι να συμβεί αυτό, κ. Κάφρε, ακριβώς επειδή η κοινωνία μας δεν είναι ιδανική, ζητάω ανθρώπινη αστυνομία και δικαιοσύνη, μακριά από ρατσισμούς, απωθημένα και ξενοφοβίες.

Απαντάω νομίζω σαφέστατα: ποτέ δεν είπα ότι η καταστολή και η φυλάκιση δεν είναι (με τα σημερινά δεδομένα) απαραίτητη.

Όσο για τα περί ψήφων, με κάλυψε απόλυτα ο Spy.


Gravatar Τέλος, Κάφρε7, το καλύτερο.

Λες: "Μίλαμε για τελείως διαφορετικό καταμερισμό της τράπουλας. Αυτή την στιγμή έχουμε μόνο μετανάστες για χειρονακτικές εργασίες, ενώ αντίθετα πολλοί από τους Έλληνες θα κάλυπταν και ένα διαφορετικό κομμάτι του ιδιωτικού τομέα."

Κάτσε ρε Κάφρε7, εσύ δεν έλεγες: "Σιγά μην ο Τσενάι έφυγε από την Ελλάδα επειδή δεν σήκωσε την σημαία. Πολύ απλά, του ήρθε πρόταση από ένα καλό πανεπιστήμιο έξω και ορθότατα την έκανε για τα ξένα." και "Θα μπορούσε να ήταν ο κάθε Τσενάι. Αποτελεί λαϊκισμό όμως να τσουβαλιάζουμε τη μια περίπτωση και όχι τις δεκάδες άλλες με παιδιά της αλλοδαπής που σήκωσαν τη σημαία και δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα."

Ο Τσενάι που είναι στο M.I.T. και όλοι οι αλλοδαποί σημαιοφόροι θα κάνουν χειρωνακτικές εργασίες, Κάφρε7; Γύρω σου βλέπεις ότι οι αλλοδαποί (φυσικά μιλάμε κυρίως για τις νέες γενιές, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν) κάνουν μόνο χειρωνακτικές δουλειές; Επίσης, πριν έρθουν τόσοι αλλοδαποί δεν υπήρχε ανεργία;


Gravatar "Ο Έλληνας που θα γυρίσει εδώ δεν πρόκειται να δεχτεί να δουλέψει ανασφάλιστος,"

Θες να σου απαντήσω σοβαρά τώρα και να σου πω για το πόσοι δουλεύουν ανασφάλιστοι ή να το προσπεράσω;

" Αυτή την στιγμή έχουμε μόνο μετανάστες για χειρονακτικές εργασίες,"

Μήπως ξέρεις πόσοι απ αυτούς τους μετανάστες είναι μορφωμένοι άνθρωποι;

" η αναλογία ντόπιων και ξένων να είναι αυτή που έχουν πολλά σοβαρά κράτη της Ευρώπης."

Σε μία βδομάδα που θα πάω Λονδίνο θα σε πάρω τηλ όταν θα τρώω ινδική κουζίνα από Ινδό ή Πακιστανό,όταν θ ακούω live στο Brixton από Δομινικανό,όταν θα τρώω πικαντικο Τζαμαικανό κοτόπουλο από καντίνα Τζαμαικανού κι όταν θ ακούω live dnb set από 2ης γενιάς Νιγηριανό και όποτε άλλοτε σκεφτώ ότι θα σ ενδιαφέρει το τηλεφώνημα.Να το χεις ανοιχτό.


Πάρε να διαβάσεις κι ένα ωραίο ποστ κατά τύχη σχετικό και με την κουβέντα μας και μη με ζαλίζεις.

http://dimitrisdoctor.blogspot.c.../blog- post.html

@frapdigo

Αγαπητέ frapdigo δεν τα ξέρεις καλά,οι Έλληνες της διασποράς είναι περίπου 120.000!Θα δεις το 2024!


Gravatar @tropikosss: Φίλτατε εν μοναστηριακόν ζύθον αδελφέ, σφάλετε ανεπανόρθωτα! Οι Έλληνες της Διασποράς είναι περίπου 6 δισεκατομμύρια. Μην ακούς τους ψεύτας σιωνιστάς που θέλουν να μας πείσουν ότι είμαστε μόνο 15-20 εκατομμύρια στον ελληνικό τούτο πλανήτη.

Και πριν πας Λονδίνο να σου πω για το μεξικάνικο στο Brixton, δεν έχεις ξαναφάει τέτοιο πράγμα. Με δάκρυα στα μάτια θα με ευχαριστείς όταν γυρίσεις, για την γαστρονομική περιπέτεια στην οποία θα σε βάλω.

Α, Κάφρε...το Τορόντο του Καναδά σήμερα θεωρείται μια από τις πόλεις με το καλύτερο βιωτικό επίπεδο παγκοσμίως, με τα καλύτερα πανεπιστήμια και εξαιρετικά χαμηλή εγκληματικότητα. Για κόψε φάση: To 45% των κατοίκων του είναι γεννημένοι εκτός χώρας (χωρίς να μιλάμε για δεύτερες γενιές), και το μόνο κακό που έφερε η απίστευτη μετανάστευση στην πόλη ήταν να μειωθεί ο μέσος όρος των χαμηλών εισοδημάτων. Πώς αντιμετωπίστηκε αυτό από τους πολιτικούς τους; Αναγνώρισαν τις ανάγκες των μεταναστών ως κύρια προτεραιότητα και προχώρησαν στις ανάλογες ενέργειες. Για λεπτομέρειες σπεύσατε να κλικάρετε.

Έτσι αντιμετωπίζουν οι έξυπνοι άνθρωποι τα προβλήματα των μεταναστών. Έτσι τους κάνουν να αγαπήσουν τη νέα τους χώρα, και έτσι καταφέρνουν να έχουν τόσο χαμηλή εγκληματικότητα.

Όχι "εγώ σπίτι μου έτσι κάνω, έτσι κάνω και στη χώρα μου να 'ούμ'". Αλλά μάλλον φταίει ο μεσογειακός ήλιος που μας βαράει κατακούτελα.


Gravatar @frapdigo

Εννοείται και θα με ενημερώσεις!

Τώρα ως προς το Τορόντο κτλ αυτά είναι βλακείες και δεν είναι σοβαρά πράγματα τς τς τς..διεθνιστούληδες.
Εξάλλού ο kafros7 λέει:"η αναλογία ντόπιων και ξένων να είναι αυτή που έχουν πολλά σοβαρά κράτη της Ευρώπης."..
άρα φαντάζομαι πως το ΛΑΟΣ έχει σοβαρές προτάσεις για το πως θα γίνουμε ένα απ τα σοβαρά κράτη της Ευρώπης.


Gravatar Αα ξέχασα.."Έτσι αντιμετωπίζουν οι έξυπνοι άνθρωποι τα προβλήματα των μεταναστών. Έτσι τους κάνουν να αγαπήσουν τη νέα τους χώρα, και έτσι καταφέρνουν να έχουν τόσο χαμηλή εγκληματικότητα.
"

Ναι αλλά και το γνωστό τοροντιακό(ελληνικό) DNA που χάλασε δε το θεωρείς ατόπημα;


Gravatar Τροπικέ, δίκιο έχεις, αυτοί εκεί στην άλλη όχθη του Ατλα-ντικού ωκεανού είναι μάλλον νεοταξίτες σιωνιστές με πλοκάμια.

Απλά δεν ήθελα να στεναχωρήσω τον Κάφρο που ζητάει αναλογίες ευρωπαϊκών κρατών, λέγοντάς του τις εντυπώσεις μου από το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Μαδρίτη και το Βερολίνο.

Βέβαια, ακόμα περισσότερο θα τον στεναχωρούσα λέγοντάς του το πόσο μακριά είναι οι χώρες αυτές από όσα προτείνει το ΛΑΟΣ και από την λαϊκιστική και καφενειακή λογική (ΛΑ.Ο.Σ.) "έτσι συμπεριφέρομαι σπίτι μου, έτσι θέλω να συμπεριφέρεται και η χώρα μου".

Αλλά άσε, ήδη έχει να απαντήσει σε πολλά, αφού οι μπαρούφες που λέει είναι τόσες πολλές που σήκωσαν σεντόνια.


Gravatar Ο Κόκκαλης έδιωξε τον Ίβιτς πριν λίγο και θα ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ να απαντήσω όσο πιο ψύχραιμα γίνεται...

Μπορώ πολύ εύκολα Frapdigo να σου πω ότι λες μονίμως μαλακίες, αλλά θα φανώ ευγενικός και δεν θα το κάνω. Κατ' αρχήν Γκέμπελς, στο θέμα του Τσενάι το link ήταν μια μπαρούφα και μισή και δεν διαφάνηκε ούτε σαν υπόνοια η λέξη ΝΤΡΟΠΗ που ανέφερες. Δέχτηκα ότι είχες δίκιο στο θέμα του ότι του πρότειναν να πάει, απλά δεν ήθελα να κολλήσω εκεί. Στο κάτω-κάτω ένα παράδειγμα είναι και σαφώς και δεν αποτελεί τον κανόνα.

Δεύτερον, το link με το πόσοι Έλληνες είναι στο εξωτερικό, τι μου αποδεικνύει; Μάλιστα, εγώ νόμιζα ότι ήμασταν και παραπάνω. Βέβαια, Γκέμπελς πάλι βάζεις λόγια στο στόμα μου που ούτε καν τα υπονόησα. Μη λέμε πάλι τα ίδια με την Αμερική και τον Καναδά, δηλαδή χώρες που είναι δομημένες για να ζουν με ξένουν. Αλήθεια, γιατί στην Ελλάδα δεν έρχονται Γερμανοί, Άγγλοι, Αμερικάνοι, Ιταλοί; Άντε μωρέ, έχουμε την Δύση των Βαλκανίων εμείς, τι να τους κάνουμε δαύτους.

Τρίτον, τα παιδιά που αριστεύουν, είναι παιδιά κάποιας οικογένειας, δεν φύτρωσαν. Πιο πάνω ανέφερα ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ζητούσα από οικογένεια που έχει στήσει εδώ την ζωή της, να σηκωθεί και να φύγει. Επομένως, πάλι υπονόησες κάτι που δεν το είπα και τα έκανες σαν τα μούτρα σου. Το μόνο που ανέφερα, ήταν ότι θα έπρεπε να κοιτάξουμε να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα με όσους είναι δίχως εργασία, οικογένεια και έχουν μικρό διάστημα εδώ μήπως και μπορέσουν να μετοικήσουν κάπου που θα μπορουν και οι ίδιοι να ζήσουν καλύτερα. Ούτε αυτό το είπες, αλλά γιατί να το κάνεις άλλωστε; Είχες ήδη προαποφασίσει το τι θα γράψεις.

Όταν πας στην Αγγλία, σκάσε στο φαγητό με όσες γεύσεις θέλεις. Το κινέ�


Gravatar Συνέχεια...

Το κινέζικο και το μεξικάνικο είναι από τα αγαπημένα μου. Είπα εγώ να φύγουν οι επιχειρηματίες που είναι νόμιμοι μετανάστες και ζουν σαν κι εμάς και έχουν στήσει τις δουλείες τους εδώ; Πάλι δικά σου...

Tropikoss, πάνω κάτω τα ίδια και για σένα. Α, μην λαικίζεις, αφού παρακινείς και εμένα να μην κάνω το ίδιο. Είπα ότι σιγά μην φύγει ο άλλος από το εξωτερικό για να έρθει εδώ να δουλέψει ανασφάλιστος. Πότε έγραψα ότι δεν υπάρχουν ανασφάλιστοι στην Ελλάδα; Οι πιο πολλοί έχουμε δουλέψει ανασφάλιστοι κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Ωραία λοιπόν, αν αποφασιστεί να έρθουν αύριο 10 εκατομμύρια, είστε οκ; Αυτό θέλω να μάθω. Υπάρχει κάποιο όριο στην περιορισμένων δυνατοτήτων Ελλάδα ή όχι; Τον καρκίνο μου βγάλατε. Αν εσείς κυβερνούσατε, θα λέγατε κάπου stop ή "έλατε όσοι να 'ναι και απ' όπου να 'ναι"; Γράψτε μου, ποια πολιτική είναι αυτή που παρέχει σε όλους μα όλους δουλειά, ασφάλιση, μηδέν εγκληματικότητα και παράλληλα να έρχονται όσοι θέλουν (εκατομμύρια ολόκληρα), αλλά να μην αλλάζει τίποτα και η χώρα να πηγαίνει προς τα εμπρός Για να δω στοχαστές μου, πόσο ικανοί θα ήσασταν να πάτε την χώρα μπροστά, αν είχατε οι ίδιοι της τύχες της.


Gravatar "Μπορώ πολύ εύκολα Frapdigo να σου πω ότι λες μονίμως μαλακίες, αλλά θα φανώ ευγενικός και δεν θα το κάνω."

Πρόσεχε από την ευγένεια μη βγάλεις σπυριά. Μια μπαρούφα και μισή δεν ήταν το link της Ε που σου έδωσα, και μια χαρά φαινόταν αυτό που έλεγα. Στο ξαναείπα, άλλωστε στις 06.05.08 - 12:47 pm:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/08/2004:"τα χρήματα της υποτροφίας εξασφάλισε ομάδα Ελλήνων ομογενών από την Αμερική. Οι ομογενείς έδειξαν ενδιαφέρον μετά την περιπέτεια του τότε μαθητή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα."

Τι σημαίνουν τα έντονα γράμματα, Κάφρε7; Αυτό που λες εσύ ("του έκατσε υποτροφία") ή αυτό που λέω εγώ ("ομογενείς ντροπιάστηκαν και μάζεψαν λεφτά"); Πέρα από το ότι τα περί ντροπής τα είχα διαβάσει σε μια συνέντευξή του (δεν το έλεγε αυτός, ο αρθρογράφος το ανέφερε) στο Έψιλον, που είσαι τυχερός γιατί δεν τη βρίσκω τώρα. Άσε όμως τη συνέντευξη, σου "υπέδειξα" το σημείο που ζητάς.


Βλέπεις; Αντί να με αναγκάζεις να κάνω συνεχώς copy/paste αυτά που λέω, κάτσε να τα διαβάσεις.

Βλέπω κάνεις λόγο για "παιδιά αλλοδαπών που αριστεύουν". Χαίρομαι, γιατί στις 07.05.08 - 12:56 pm έλεγες τα εξής: "Μίλαμε για τελείως διαφορετικό καταμερισμό της τράπουλας. Αυτή την στιγμή έχουμε μόνο μετανάστες για χειρονακτικές εργασίες, ενώ αντίθετα πολλοί από τους Έλληνες θα κάλυπταν και ένα διαφορετικό κομμάτι του ιδιωτικού τομέα." Αποφάσισε όμως, τελικά οι μετανάστες είναι μόνο χειρωνάκτες ή έχουν και ένα πτυχίο στον τοίχο;


Gravatar @Kafros7: "Δεύτερον, το link με το πόσοι Έλληνες είναι στο εξωτερικό, τι μου αποδεικνύει; Μάλιστα, εγώ νόμιζα ότι ήμασταν και παραπάνω. Βέβαια, Γκέμπελς πάλι βάζεις λόγια στο στόμα μου που ούτε καν τα υπονόησα. Μη λέμε πάλι τα ίδια με την Αμερική και τον Καναδά, δηλαδή χώρες που είναι δομημένες για να ζουν με ξένουν. Αλήθεια, γιατί στην Ελλάδα δεν έρχονται Γερμανοί, Άγγλοι, Αμερικάνοι, Ιταλοί; Άντε μωρέ, έχουμε την Δύση των Βαλκανίων εμείς, τι να τους κάνουμε δαύτους."

Το link σου υποδεικνύει να μην μιλάς για το πώς θα φερόσουν στο εξωτερικό αν εγκληματούσες, αν δεν ξέρεις. Δε θες Αμερική και Καναδά; Θέλεις μήπως Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο και πάει λέγοντας; Πες το κι έγινε, θα σου έρθει χαλάζι με Links, μόνο μην μου αποδείξεις και πάλι ότι στον βρόντο τα λέω. Ή μήπως κι εκείνες οι χώρες δεν σου κάνουν; Ποιές θέλεις;

Οι Άγγλοι, οι Γερμανοι κλπ ρωτάς "εύλογα" ( ) γιατί δεν έρχονται Ελλάδα. Θα σου την λύσω την απορία: Έρχονται μόνο για διακοπές γιατί μόνο για τον ήλιο και τις θάλασσες αντέχουν να μείνουν στην τριτοκοσμική (απο άποψη πολιτισμού και οργάνωσης) Ελλάδα. Πολύ εύστοχο ερώτημα πάντως, πάντα τέτοια σου εύχομαι.

Επίσης, έχει πλάκα να διαμαρτύρεσαι για λαϊκισμό, σχεδόν με προκαλείς να σου ξαναγράψω φράσεις σου όπως "Αν εσύ θέλεις τους εγκληματίες, άντε ζήσε μαζί τους." και "Έτσι ζω εγώ σπίτι μου μπλα μπλα..."

Με αγάπη, Ο Αγαπητός σου Γκέμπελς.


Gravatar Κάφρε αυτό που δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις είναι ότι αυτό που σ ενοχλεί είναι κυρίως η "εθνικότητα" των μεταναστών και η "πολυπολιτισμικότητα" παρά η μεταναστευτική πολιτική και η "απορροφητικές" δυνατότητες του εργατικού δυναμικού.Μην το κουράζουμε πολύ.

Εξάλλου δεν μπορούν να παίρνονται στα σοβαρά προτάσεις κόμματος για το "μεταναστευτικό" όταν είναι γνωστό το τι συναισθήματα τρέφουν οι περισσότεροι γι αυτούς,μην παλαβώσω κι όπως λέει κι ο Ροίδης "εδώ είναι χώρος ενηλίκων".


Gravatar Δείξε μου έναν καθηγητή πανεπιστημίου, έναν γιατρό και γενικά επιστήμονα ή μεγαλοστέλεχος εταιρείας από Αλβανία, Πακιστάν, Νιγηρία; Άσε τις μελλοντικές γενιές, τώρα μιλάω. Ας βγάλουμε επιστήμονες και μετά ξαναμιλάμε. Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν έξυπνοι ξένοι, απλά η συντριπτική πλειοψηφία όσων είναι εδώ καλώς ή κακώς είναι αγράμματοι. Μην μου αναφέρεις δέκα, είκοσι άτομα που έχουν το μυαλό του Αϊνστάιν, εγώ αναφέρομαι στην συντριπτική πλειοψηφία.

Ρώτησα κάτι στην τελευταία παράγραφο του προηγούμενου comment. Θα περιμένω πολύ ακόμα τις προτάσεις σας. Θέλω εφαρμόσιμες λύσεις, όπου μπορούν να έρθουν από κάθε γωνιά του κόσμου όσοι θέλουν (απαγορεύεται η όποια εξαίρεση και ο όποιος περιορισμός) και θα υπάρχει εξασφαλισμένη δουλειά για όλους με καλά λεφτά, πλήρη ασφάλιση, εγγύηση για μηδενική εγκληματικότητα από μέρους τους και σε περίπτωση παραβατικών συμπεριφορών να εγγυάστε την επανένταξή τους, έχοντας σωφρονιστεί στην φυλακή.

Σπυριά δεν βγάζω, αλλά δεν ανέχομαι να με προσβάλλει, να με ειρωνεύεται και να με χαρακτηρίζει ο άλλος, όταν από το πρώτο comment έδειξα διάθεση για συζήτηση.


Gravatar Tropikosss, δεν έχω πρόβλημα να υπάρχουν ξένοι στην χώρα μου. Δεν μπορώ την αθρόα προσέλευση όποιου να 'ναι και όπως να 'ναι. Το μεταναστευτικό είναι αλληλένδετο με την πολυπολιτισμικότητα. Είμαι υπέρ της λογικής του πλαφόν όπως σε Ολλανδία και Ιταλία. Έτσι, είναι σίγουρο ότι εξασφαλίζεις και στον ξένο που θα μείνει, ότι αν μη τι άλλο δεν θα ζει χειρότερα από τον Έλληνα. Θέλετε να μου πείτε ότι όλα τα προβλήματα στην Ελλάδα είναι απλά θέμα κακής συμπεριφοράς και ρατσισμού από μέρους μας;

Tropikosss, υπάρχουν άλλα τέσσερα κόμματα μέσα στη Βουλή και υποτίθεται ότι συνδιαμορφώνουν την μεταναστευτική πολιτική. Βγάλε εμάς τους πανάθλιους ακροδεξιούς από τη μέση. Οι άλλοι τι στο διάολο κάνουν, που είναι δημοκράτες, φιλάνθρωποι και έχουν σχέδιο; Το είπα και παραπάνω. Πάντα πρέπει να γίνεται σύγκριση. Δεν γουστάρετε αυτά που λέει το ΛΑ.Ο.Σ, με την πολιτική των άλλων συμφωνείτε; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω, ποιο θα ήταν το πρόβλημα σας, αν αύριο έλεγε η κυβέρνηση ότι πρέπει να μπει ένα όριο. Δηλαδη, τι θα κάνατε; Θα λέγατε "όχι, είμαστε μια χαρά, φέρτε μας κι άλλους;".

Frapdigo, εδώ ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα. Το ίδιο έχω πει ένα εκατομμύριο φορές πιο πάνω. Οι Δυτικοί δεν μας προτιμούν, διότι είμαστε ένα μάτσο χάλια και δεν είμαστε για τα δόντια τους. Οι άλλοι γιατί μας προτιμούν; Δηλαδή το μόνο που μας αφορά, είναι να γίνουμε η χώρα που προσφέρει ένα κομμάτι ψωμί στον ταλαίπωρο αλλοδαπό που δεν έχει να ζήσει; Αυτό είμαστε μέχρι σήμερα, η σανίδα σωτηρίας και όχι ένας προορισμός για καριέρα, επενδύσεις και άλλα συναφή.


Gravatar @kafros7:"Δείξε μου έναν καθηγητή πανεπιστημίου, έναν γιατρό και γενικά επιστήμονα ή μεγαλοστέλεχος εταιρείας από Αλβανία, Πακιστάν, Νιγηρία; Άσε τις μελλοντικές γενιές, τώρα μιλάω."

Πες μου ότι δεν το εννοείς αυτό. Γιατί πράγμα θέλεις να πρωτοκάνω λόγο; Οικογένειες έρχονται εδώ, χωρίς να ξέρουν τη γλώσσα, και τα παιδιά μπαίνουν σε τυχαίες ηλικίες σε ένα σχολείο όπου όλα διδάσκονται σε γλώσσα που δεν γνωρίζουν. Σαν να μην έφτανε αυτό, για αναλογίσου πόσα λεφτά χρειάζονται σε φροντιστήρια για να περάσει ένα παιδί αλλοδαπών στο πανεπιστήμιο, ειδικά αν λάβει υπόψην του κανείς ότι ήρθαν εδώ γιατί πεινούσαν. Μη μου πεις ότι υπάρχει δωρεάν παιδεία, γιατί θα σου πώ πόσοι γνωστοί μου μπήκαν πανεπιστήμιο χωρίς φροντιστήριο (κανένας). Αλλά παρόλα αυτά, μια χαρά γίνονται πολλοί σημαιοφόροι και αριστεύουν στο πανεπιστήμιο. Καμιά συνομωσία θα είναι ρε παιδί μου...

Εμάς βέβαια δε μας χάλασε που στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο τα ελληνάκια πηγαίνουν χαλαρά σε ελληνικά σχολεία, έτσι; Είχα συμμαθητή στο Γυμνάσιο που μεγάλωσε Γερμανία και έκανε 7 χρόνια σε ελληνικό σχολείο εκεί (που επιβλεπόταν από το Γερμανικό κράτος και είχε να λέει για το πόσο καλύτερο ήταν από το ελληνικό σχολείο).

Τώρα που μου ζητάς να σου δείξω κάποιον, ελπίζω να μην θέλεις να σε πάρω στα σοβαρά, έτσι; Τον οφθαλμίατρό μου πάντως τον λένε Μαχμούντ. Αν επιμείνεις, θα το κάνω κι αυτό, έναν Κάφρο τον έχουμε.


Gravatar Όσο αφορά τις "συγκεκριμένες προτάσεις" που ζητάς, πλάκα μου κάνεις; Θέλεις να κάτσω να σου κάνω κοινωνιολογική ανάλυση, εγκληματολογία με βάση την ψυχολογία, ανάλυση των κινήτρων που οδηγούν στην παραβατική συμπεριφορά και σύγχρονους τρόπους πρόληψης, αντιμετώπισης και επανένταξης στα εγκλήματα; Πλάκα θα μου κάνεις, ψάξε βρες τα μόνος σου, δεν θα σου κάνω και ιδιαίτερα.

Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που μου ζητάς να σου παραθέσω σε σχόλια αποτελεί αντικείμενο πανεπιστημιακών σπουδών και μελετών; Την γενική κατεύθυνση πάντως στην έδωσα (μεταξύ άλλων) στο σχόλιό μου στις 06.05.08 - 12:59 pm και στις 04.05.08 - 9:08 pm (και στο προηγούμενο από αυτό).

Πάντως σίγουρα οι απαντήσεις δεν κρύβονται στις καιροσκοπικές καφενειακές προτάσεις του ΛΑΟΣ.


Gravatar "Οι άλλοι γιατί μας προτιμούν; Δηλαδή το μόνο που μας αφορά, είναι να γίνουμε η χώρα που προσφέρει ένα κομμάτι ψωμί στον ταλαίπωρο αλλοδαπό που δεν έχει να ζήσει;"

Δε μου λες, η Μανωλάδα και τα ανάλογά της γεγονότα που όλοι μας έχουμε δει, σου μοιάζουν να είναι "προσφορά ενός κομματιού ψωμιού"; Να δουλέψουν ήθελαν, όχι να ζητιανέψουν. Απλά εμείς, λόγω της ανυπαρξίας του υπεύθυνου κράτους, της δικαιοσύνης και της σωστής αστυνομίας, τους εκμεταλλευόμαστε, ωθώντας τους στο έγκλημα.

Τώρα το γιατί μας προτιμούν τί να σου πώ. Μπορεί να τους αρέσει ο τρόπος που οδηγούμε. Θέλεις να σου δώσω πίνακες με ποσοστά μεταναστών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες; Μια χαρά τους προτιμούν κι αυτούς, δεν έχουμε την πρωτιά στον καλοσαμαριτανισμό, μην ανησυχείς.

Η διαφορά μας όμως είναι στο πώς τους αντιμετωπίζουμε.


Gravatar Και τα άλλα κόμματα σοβαρές προτάσεις να μην έχουν,που δεν έχουν,τοποθετούν το ΛΑΟΣ κάπου;
Όσο για τις προτάσεις που θέλεις από μένα κάτι παρόμοιο με τον frapdigo ήθελα να γράψω και για το πόσο αστείο είναι να ζητάς κάτι τέτοιο απ τη στιγμή που δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία και δεδομένα πάνω στο θέμα.Κάθε σοβαρός άνθρωπος πριν κάνει προτάσεις ελέγχει την πραγματικότητα για το αν είναι και υλοποιήσιμες.Εγώ προσωπικά δεν έχω κάνει τέτοια μελέτη και δεν είναι η δουλέια μου και να κάνω.Εσείς σαν ΛΑΟΣ έχετε κάνει κάποιες μελέτες πάνω στην μετανάστευση στην Ελλάδα και προτείνετε μέτρα;

Το σίγουρο είναι ότι για να παίρνεις τέτοιου είδους αποφάσεις πρέπει να είσαι άνθρωπος.Πες μου Κάφρε σ αρέσει η πολυπολιτισμικότητα;


Gravatar Μα σαφώς και δεν περίμενα να μου καταθέσετε συγκεκριμένες προτάσεις λύσης. Κανείς μας δεν μπορεί να το κάνει αυτό με συγκεκριμένα επιστημονικά κριτήρια και εγώ απλά την γνώμη μου εξέφρασα. Όλοι σε αυτή την χώρα ζούμε ή τουλάχιστον όλοι και βλέπουμε γύρω μας το τι συμβαίνει και εκφράζουμε σαν πολίτες μια άποψη. Ξέρεις τι με ενοχλεί σε εσάς. Βγάζετε σπυριά στην υποψία και μόνο να κακολογήσουν μια μερίδα κακών αλλοδαπών και αμέσως το γυρίζετε στους κακούς Έλληνες, επομένως δεν έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε. Βαφτίζετε "αντικειμενικότητα" την στάση σας, η οποία κοιτάζει μόνο τη μια πλευρά του νομίσματος. Η άλλη δεν σας νοιάζει καν, σαν να μην υπάρχει ρε παιδί μου.

Frapdigo, το περιστατικό της Μανωλάδας καταδεικνύει ένα τεράστιο πρόβλημα εκμετάλλευσης που υπάρχει και πάνω σε αυτή την βάση μίλησα από το πρώτο comment. Δεν ξεκίνησα από κάτι διαφορετικό, εσείς το μεταφέρατε αλλού. Είπα μετά ότι η Ελλάδα αποτελεί τόπο προορισμού για επιβίωση και όχι τόπο ευκαιριών για κοινωνική ανέλιξη και καριέρα. Μην κολλάς με τα παιδιά που μεγαλώνουν από μωρά ή από μια σχετικά μικρή ηλικία στην Ελλάδα και διδάσκονται την γλώσσα μας, αποκτώντας από νωρίς την ιδιαίτερη κουλτούρα μας. Αυτά, σίγουρα θα έχουν επιτυχίες σχολικές όπως τα δικά μας.

Η αντιμετώπιση δεν μπορεί να είναι διαφορετική. Γιατί έχεις την απαίτηση στη χώρα της ανέχειας, της ανεργίας, της εγκληματικότητας, της γραφειοκρατίας και της συνεχούς ασφάλειας, να υπάρχει και η υγιής αντιμετώπιση. Βέβαια, η σωστή συμπεριφορά πρέπει να προέρχεται και από τις δυο μεριές, έτσι; Διαφωνείς και σε αυτό;

Αναφέρθηκες στα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας (ο κολλητός μου ήταν σε τέτοιο στη Νυρεμβέργη �


Gravatar Συνέχεια...

Αναφέρθηκες στα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας (ο κολλητός μου ήταν σε τέτοιο στη Νυρεμβέργη πριν κάποια χρόνια και μου έλεγε τα καλύτερα) και στα παιδιά που φοιτούν εκεί με υποτιμητικό τρόπο, λες και έχεις προηγούμενα μαζί τους.

Την ερώτηση που έκανες για το ΛΑ.Ο.Σ, την έχω κάνει εγώ για τα άλλα κόμματα. Εμείς είμαστε λαϊκιστές, ακροδεξιοί, σωβινιστές, ξενόφοβοι, ρεμάλια, βλαμμένοι και χίλια δυο άλλα. Για τους άλλους, τι γνώμη έχεις εσύ συγκεκριμένα;


Gravatar @kafros7

" Βγάζετε σπυριά στην υποψία και μόνο να κακολογήσουν μια μερίδα κακών αλλοδαπών και αμέσως το γυρίζετε στους κακούς Έλληνες,"

Είναι τελείος αυθαίρετο αυτό το συμπέρασμα μόνο και μόνο επειδή κανείς δεν υποστηρίζει "κακούς",με ενοχλούν εξίσου όλοι οι "κακοί" και δε μ ενδιαφέρει τι "ράτσα" είναι.

Ρε σαν κόμμα έχετε κάνει μελέτες πάνω στο θέμα και κ(λ)άνετε προτάσεις για τους μετανάστες;Δεν ρωτάω τον "kafros7" που μιλάει για τον εαυτό του,ρωτάω τον "kafros7" που μιλάει ως εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ.


Gravatar "Βαφτίζετε " αντικειμενικότητα" την στάση σας, η οποία κοιτάζει μόνο τη μια πλευρά του νομίσματος."

Έλα τώρα,μην πιάσουμε το θέμα της αντικειμενικότητας.Μιλάς κι εσύ που αφηνιάζεις άμα κράζουνε το ΛΑΟΣ για οποιοδήποτε λόγο;


Gravatar "Αναφέρθηκες στα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας (ο κολλητός μου ήταν σε τέτοιο στη Νυρεμβέργη πριν κάποια χρόνια και μου έλεγε τα καλύτερα) και στα παιδιά που φοιτούν εκεί με υποτιμητικό τρόπο, λες και έχεις προηγούμενα μαζί τους."

Πότε συνέβη αυτό ακριβώς; Ο φίλος μου ήταν από Στουτγάρδη, και αν διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά το σχόλιό μου θα καταλάβεις ότι είπα πως είχε τα καλύτερα να πει για το ελληνικό σχολείο εκεί, όπως κι εγώ επικροτώ το γεγονός ότι υπάρχουν στο εξωτερικό ελληνικά σχολεία τα οποία μάλιστα είναι πολύ ποιοτικά. Δεν κατάλαβες μάλλον τί έγραψα. Πού είναι ο υποτιμητικός τρόπος; Αφού συμφωνώ ότι τα εκεί σχολεία, κατά τα λεγόμενα ατόμων που έχω μιλήσει, είναι ακόμα καλύτερα από τα εγχώρια!

"Μα σαφώς και δεν περίμενα να μου καταθέσετε συγκεκριμένες προτάσεις λύσης."

Κάφρε7, εσύ δεν είπες τα παρακάτω;

Στις 01.05.08 - 5:39 pm "Λύσεις μπορείτε να προτείνετε γι αυτά τα προβλήματα ή θα μείνετε όπως και οι πολιτικοί σε θεωρείες και ευχολόγια;"

και στις 03.05.08 - 9:28 am "Στο ζητάω από την αρχή να μου δώσεις λύσεις πρακτικές και άμεσα εφαρμόσιμες";

Τελικά ζητάς ή όχι; Ή ζητούσες και τελικά αποφάσισες ότι δεν ζήτησες;

"Κανείς μας δεν μπορεί να το κάνει αυτό με συγκεκριμένα επιστημονικά κριτήρια"

Ρε συ Κάφρε7, εσύ δεν πρότεινες την θέσπιση ολόκληρων νόμων βασιζόμενος στην άκυρη αναλογία "έτσι φέρομαι σπίτι μου -->έτσι θέλω να φέρεται και η χώρα μου" στις 04.05.08 - 6:36 pm και στις 06.05.08 - 4:22 pm;


Gravatar "Βγάζετε σπυριά στην υποψία και μόνο να κακολογήσουν μια μερίδα κακών αλλοδαπών και αμέσως το γυρίζετε στους κακούς Έλληνες, επομένως δεν έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε."

Πότε έγινε από κάποιον μας αυτό, κ. Κάφρε; Μήπως αοριστολογείς λίγο; Συγκεκριμένα πράγματα σου απαντάω, ούτε ρατσιστή σε είπα, ούτε υπερασπίστηκα ή κατηγόρησα κάποιον εξαιτίας μόνο της καταγωγής του.

"Frapdigo, το περιστατικό της Μανωλάδας καταδεικνύει ένα τεράστιο πρόβλημα εκμετάλλευσης που υπάρχει και πάνω σε αυτή την βάση μίλησα από το πρώτο comment. Δεν ξεκίνησα από κάτι διαφορετικό, εσείς το μεταφέρατε αλλού."

Ακριβώς, και σου έχω πει τη γνώμη μου για την αντιμετώπισή του χιλιάδες φορές, ξεκινώντας από τις 04.05.08 - 9:08 pm, αλλά δεν φαίνεται να την παίρνεις στα σοβαρά. Μια λες ότι σου φαίνεται αοριστολογία, μια λες ότι "φυσικά και δεν ζήτησες" συγκεκριμένες προτάσεις.

"Βέβαια, η σωστή συμπεριφορά πρέπει να προέρχεται και από τις δυο μεριές, έτσι;"

Φυσικά και συμφωνώ! Θέλεις να σου δείξω με μερικά links πόσο καλά τηρούμε σαν χώρα αυτήν την πρόταση; Πες το κι έγινε, να δεις πόσο καλά φερόμαστε στους μετανάστες από τη μεριά μας, και με τί μούτρα τους ζητούμε να είναι κύριοι.


Gravatar "Frapdigo, το περιστατικό της Μανωλάδας καταδεικνύει ένα τεράστιο πρόβλημα εκμετάλλευσης που υπάρχει και πάνω σε αυτή την βάση μίλησα από το πρώτο comment. Δεν ξεκίνησα από κάτι διαφορετικό, εσείς το μεταφέρατε αλλού."

Κάτσε ρε συ Κάφρε7, το πρώτο σου σχόλιο έλεγε τα παρακάτω: " Εδώ ερχόμαστε εμείς (του ΛΑ.Ο.Σ) και μιλάμε για πλαφόν όπως σε Ολλανδία και Ιταλία για να ξέρουμε και ποιους χρειαζόμαστε και πόσους χρειαζόμαστε."

Από πού κι ως πού αυτό είναι πάνω στη βάση της ανθρώπινης εκμετάλλευσης; Αφού μιλάς για αλλοδαπούς και διαφημίζεις το ΛΑΟΣ, τη στιγμή που κανείς δεν είχε μιλήσει για το ΛΑΟΣ!


Gravatar Προφανώς, ήταν ρητορικό το ερώτημα Frapdigo περί συγκεκριμένων προτάσεων, διότι αντιλαμβανόμουν ότι δεν θα λύναμε σήμερα εγώ και εσύ το μεταναστευτικό. Περισσότερο το έκανα για να καταδείξω από την δική μου πλευρά ότι καλός είναι ο καταγγελτικός λόγος, αλλά η πράξη είναι αυτή που μετράει και τα αποτελέσματά της. Κατ' εμέ, υπάρχει πρόβλημα με τον αριθμό των μεταναστών, δεν αλλάζω γνώμη γι' αυτό και θα ήθελα ως πολίτης ένα μέτρο. Καλό, καλό, στραβό, ίσιο, ρατσιστικό, μη ρατσιστικό, αυτό θα γούσταρα να εφάρμοζε η όποια κυβέρνηση.

Frapdigo, εκεί που λες ότι μέχρι και νομοθετικές ρυθμίσεις πρότεινα, δες καλά στα πρώτα μου σχόλια που λέω ότι είναι δουλειά της κάθε κυβέρνησης να βρει τους τρόπους για να λύσει το θέμα και αποτελεί μια από τις βασικές αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών. Αυτό με την φυλακή, είναι κάτι που εγώ θα ήθελα να ισχύει. Δεν είμαστε Υπουργοί εδώ, οπότε μπορούμε να εκφράζουμε τις απόψεις μας. Ανέφερα πολλές φορές πιο πάνω το "κατά την γνώμη μου". Ο καθένας εκφράζει μια γνώμη και το κάνει με την δική του λογική. Δεν σημαίνει ότι ξαφνικά απέκτησα και επιστημονικά κριτήρια, ούτε και εσύ βέβαια. Το ΛΑ.Ο.Σ ως κόμμα αναφέρθηκε προς το τέλος του post με link σε δηλώσεις φίλων της ΝΕ.Ο.Σ, ένα link που χρησιμοποίησες και εσύ ο ίδιος. Αναφορά έγινε, απλά δεν ήταν το post για το ΛΑ.Ο.Σ. Προφανώς, ο πρόεδρος θα μπορεί να αναλύσει πολύ καλύτερα το θέμα από εμένα και τον κάθε εμένα. Σαφώς και δεν θα κάτσει στη Βουλή να αναλύσει όλο το σχέδιο, αλλά θα πει τις βασικές Άρχές του. Το ίδιο κάνουν όλα τα κόμματα, όταν αναφέρονται σε ένα θέμα. Στη Βουλή και στα πάνελ άπαντες κάνουν επιδερμική ανάλυση, μην περιμένεις να κάτσουν ώρες να παπαγαλίσουν όλο τ�


Gravatar Συνέχεια...

το πρόγραμμά τους. Εγώ ουδέποτε έγραψα ότι με τον τάδε τρόπο θα γίνει το ένα και με τον δείνα τρόπο το άλλο. Ζω στην Ελλάδα, βλέπω την κατάσταση, την κρίνω με τον δικό μου τρόπο και εκθέτω τους προβληματισμούς μου.

Τέλος Frapdigo, είναι ψέμματα ότι η Ιταλία και η αριστερή Ολλανδία έχουν πλαφόν; Εφόσον ισχύει, εφαρμόστηκε κάποιο μοντέλο. Ας δούμε αν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο. Γνώμη μου είναι ότι τότε δεν θα ύπήρχε αφορμή όπως της Μανωλάδας, αλλά και περιστατικά με συμμορίες αλλοδαπών που λεηλατούν χρονιά ολόκληρα. Μην πείτε για προπαγάνδα λες και δεν ισχύουν και αυτά. Ε, ας τα περιρίσουμε κατά το δοκούν.

Tropikosss, δεν αφηνιάζω με το ΛΑ.Ο.Σ και τυγχάνει να έχω και τις διαφωνίες μου σε διάφορα θέματα όπως π.χ το άρθρο 16. Δεν αφορά βέβαια το συγκεκριμένο το blog, απλά σου αναφέρω ένα σημαντικό θέμα, με το οποίο έχω άλλη άποψη. Εσύ είσαι υπέρ της πολυπολιτισμικότητας; Εγώ προφανώς είμαι κατά, κυρίως βέβαια για την δική μου χώρα, στο σημερινό βαθμό που υπάρχει πολυπολιτισμικότητα και με την Ελλάδα να έχει τα χάλια της. Αν και στην Ελλάδα μια χώρα έχει το προνόμιο και μιλάω για την Αλβανία. Οι άλλοι πολιτισμοί μάς έχουν στείλει μικρά δείγματα, οι γείτονες μάς έχουν στείλει όλο το σετ.

Υ.Γ. Στο θέμα με τα γερμανικά σχολεία εγώ παρανόησα και κατάλαβα λάθος Frapdigo. Όταν σφάλλω, το λέω και δεν ντρέπομαι.


Gravatar "χωριά" ολόκληρα ήθελα να γράψω στην προτελευταία παράγραφο και όχι "χρόνια"


Gravatar "Στο θέμα με τα γερμανικά σχολεία εγώ παρανόησα και κατάλαβα λάθος Frapdigo. Όταν σφάλλω, το λέω και δεν ντρέπομαι." Ηλίου φαεινότερο ήταν, και δεν υπονόησα ότι δεν θα το παραδεχόσουν. Απλά απόρησα πού διέκρινες το "υποτιμητικό ύφος" σε αυτά που είπα, την ώρα που έλεγα τα καλύτερα.

Τέλος Frapdigo, είναι ψέμματα ότι η Ιταλία και η αριστερή Ολλανδία έχουν πλαφόν;Ξέρω ' γώ; Εγώ για κάθε μαλακία που σου έλεγα γιατί έψαχνα σαν το σκυλί να σου δώσω link? Δώσε μου τα links που εξηγούν τί είναι αυτά τα πλαφόν στις 2 αυτές χώρες και πώς λειτουργούν, και θα σου πώ τη γνώμη μου. Εγώ, τώρα που έψαξα, δεν βρήκα τίποτα στη Wikipedia για πλαφόν στην Ιταλία και την Ολλανδία και βαριέμαι να ψάχνω νυχτιάτικα να δώ αν ισχύουν τα δικά σου επιχειρήματα.

Θεωρείς ότι με το πλαφόν στη μετανάστευση θα λυθούν τα προβλήματα της εγκληματικότητας που σχετίζονται με τους μετανάστες. Εγώ σου λέω ότι δεν θα αλλάξει τίποτα, γιατί τα προβλήματα που οδηγούν τους μετανάστες στο να διαπράξουν κάποιο έγκλημα θα παραμένουν. Το τί προτείνω για να αντιμετωπιστούν στη ρίζα τους το έγραψα στις 04.05.08 - 9:08 pm.


Gravatar "Προφανώς, ήταν ρητορικό το ερώτημα Frapdigo περί συγκεκριμένων προτάσεων, διότι αντιλαμβανόμουν ότι δεν θα λύναμε σήμερα εγώ και εσύ το μεταναστευτικό. Περισσότερο το έκανα για να καταδείξω από την δική μου πλευρά ότι καλός είναι ο καταγγελτικός λόγος, αλλά η πράξη είναι αυτή που μετράει και τα αποτελέσματά της."

Δεν με πείθεις και πολύ, γιατί σου έγραψα ακριβώς τί είπες, στις 07.05.08 - 6:49 pm. Ζήτησες τη γνώμη μου για την αντιμετώπιση των καταστάσεων που θυμίζουν Μανωλάδα και είπα πολύ απλά πράγματα, καθόλου ουτοπικά.

Όταν σου είπα πως για πιο συγκεκριμένες προτάσεις από αυτές χρειάζεται επιστημονική μελέτη (αφού έκρινες τις παραπάνω προτάσεις μου ουτοπικές), που δεν γίνεται μέσα από τα σχόλια ενός blog, αλλά είναι δουλειά ειδικευμένων στο θέμα στα υπουργεία, μου το γύρισες πως "ρητορικά ζητούσες πρακτικές λύσεις και δεν το εννοούσες." Αλλά ας μην το ξεψειρίσουμε.

Τέλος, το link από το φορουμ της ΝΕΟΣ στο παρέθετα ως απάντηση στη διαφήμισή σου για το ΛΑΟΣ, για να δεις λίγο την πραγματικότητα του ΛΑΟΣ, πέρα από τα χαρτιά. Και η πραγματικότητα που διαβάζουμε εκεί (πλην των γνωστών λιγοστών εξαιρέσεων) είναι πολύ διαφορετική από αυτά που θεωρητικά δηλώνει το ΛΑΟΣ.


Gravatar @kafros7

2 απορίες είχα,αν σ αρέσει η πολυπολιτισμικότητα,που ήξερα την απάντηση,κι αν το ΛΑΟΣ έχει κάνει κάποιες μελέτες για την μετανάστευση και προτείνει λύσεις,που ξέρω την απάντηση.

Περαιτέρω(ή περεταίρω αν προτιμάς) ας μη το κουράζουμε άλλο.Όταν μάθεις να μην "έχεις" Πρόεδρο ή ΛΑΟΣ και σκέφτεσαι κι από μόνος σου περισσότερο θα σκέφτεσαι και καλύτερα.


Gravatar Την ίδια ερώτηση σου έκανα, αλλά απάντηση δεν πήρα, αν και προφανώς γνωρίζω την απάντηση.

Το "περαιτέρω" προτιμάω, όσο για την συμβουλή σου είναι υποκειμενικά τα όποια κριτήρια και όσο μπορώ θα προσπαθήσω να την ακολουθήσω. Βέβαια, για να "έχω" πρόεδρο η ΛΑ.Ο.Σ, θα πρέπει να εξαρτώμαι απ' αυτούς και τούτο δεν συμβαίνει. Θα μπορούσα εύλογα να σου πω και εγώ ότι, όταν μάθεις να μην "έχεις" αριστερές πεποιθήσεις ή έστω όχι μόνο τέτοιες, τότε μπορεί και εσύ να σκέφτεσαι καλύτερα. Δεν υπάρχει "σκέφτομαι καλύτερα ή χειρότερα", παρά μόνο "σκέφτομαι διαφορετικά". Για άλλους σκέφτομαι σωστά, για σένα σκέφτομαι λάθος ή και καθόλου, επομένως δεν βγαίνει άκρη. Αυτό το τελευταίο το "σκέφτηκα" μόνος μου.


Gravatar Αν ρωτήσει κάποιος εμένα και τη γιαγιά μου τι υπολογιστή να πάρει ποιανού η υποκειμενική άποψη είναι "καλύτερη";

Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή