7 Δεκ 2008

Έκτακτη Ενημέρωση: Καλτεζάς νο 2

7 Δεκ 2008 , 2:35 π.μ.

Το ιστορικό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ
- 18 Νοεμβρίου του 1985 -
την επομένη της δολοφονίας του Μιχάλη Καλτεζά
που έκανε το γύρο του κόσμου
Σήμερα
- 7 Δεκεμβρίου 2008 -
η ιστορία επαναλαμβάνεται
Θα επαναληφθούν και οι "αθωώσεις" των σημερινών Μελίστων;

Παραθέτω την πλήρη ενημέρωση από το online άρθρο του Ελεύθερου Τύπου, όπως το είδα τώρα στις 2:30 πμ

Νεκρός 15χρονος από σφαίρα αστυνομικού

Παραίτηση υπέβαλλαν Π. Παυλόπουλος και Π. Χηνοφώτης, που, όμως, δεν έγινε αποδεκτή

Κυριακή, 07.12.08
Αιματηρό επεισόδιο με θύμα ένα 15χρονο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια.
Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 9 το βράδυ όταν περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων ανέβαινε τη Χαριλάου Τρικούπη με κατεύθυνση τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για να επιληφθεί άλλου περιστατικού.
Όπως καταθέτουν οι δύο ειδικοί φρουροί που επέβαιναν στο περιπολικό στη διασταύρωση Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου το όχημα δέχθηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα που πέταξαν εναντίον του διάφορα αντικείμενα.
Οι δύο ειδικοί φρουροί, όπως λένε οι ίδιοι, απομακρύνθηκαν προς στιγμήν, αλλά σε μικρή απόσταση επί της Χαριλάου Τρικούπη σταμάτησαν το όχημα, βγήκαν έξω και γύρισαν πίσω για να καταδιώξουν τους δράστες.
Εκείνοι όμως όταν είδαν τους ειδικούς φρουρούς να τρέχουν προς το μέρος τους επέστρεψαν και κινήθηκαν πάλι εναντίον τους.
Τότε ο οδηγός του περιπολικού πέταξε προς το μέρος των νεαρών μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, ενώ ο συνοδηγός πυροβόλησε τρεις φορές με το υπηρεσιακό του όπλο. Στην κατάθεσή του ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε δυο φορές στον αέρα και μια στο έδαφος.
Οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή και τότε διαπιστώθηκε ότι ένας ήταν πεσμένος αιμόφυρτος στο δρόμο.
Ο 15χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό όπου άφησε την τελευταία του πνοή από σφαίρα που δέχθηκε στο στήθος.
Μετά το συμβάν ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Παναγιώτης Χηνοφώτης, υπέβαλαν για λόγους ευθιξίας τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος δεν τις έκανε δεκτές.
Ο Αρχηγός της αστυνομίας, αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το γεγονός διέταξε να συλληφθούν οι δύο ειδικοί φρουροί και επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας ζητώντας να οριστούν τρεις εισαγγελείς προκειμένου να εποπτεύσουν τις έρευνες.
Παράλληλα διέταξε να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν.
Οι δυο ειδικοί φρουροί οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που έχει αναλάβει την προανάκριση.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν τους ισχυρισμούς των πρωταγωνιστών του τραγικού περιστατικού, ενώ υπό την εποπτεια των εισαγγελέων λαμβάνουν καταθέσεις και από πολίτες, αυτόπτες μάρτυρες, για να ολοκληρώσουν τη δικογραφία.
Μετά το περιστατικό δημιουργήθηκε ένταση στο κέντρο της Αθήνας με συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία και συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και ομάδες αναρχικών με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, αναμμένους κάδους
Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται για την πρόληψη σοβαρών επεισοδίων.
Επεισόδια αναμέσα σε ομάδες αναρχικών και αστυνομικές δυνάμεις σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και τα Ιωάννινα.
«Εκ μέρους της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού και εμου προσωπικά εκφράζω την οδύνη για το περιστατικό και ιδίως για το θάνατο του νεαρού παιδιού. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η έρευνα ήδη ξεκίνησε για τις συνθήκες με τις οποίες συνέβη ο θάνατος αυτός, η έρευνα θα οδηγήσει στην ανακάλυψη των αιτίων και των υπαιτίων, θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία και το κυριότερο η λήψη των μέτρων εκείνων ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Η αστυνομία έχει ως σκοπό να είναι δίπλα στον πολίτη, οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό το οποίο μάλιστα έχει αυτή την κατάληξη όχι απλώς είναι καταδικαστέο είναι πέρα και έξω από τη λογική της αστυνομίας σύμφωνα με το κράτος δικαίου και σύμφωνα με την αποστολή της» ήταν η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου από τις Σέρρες όπου βρισκόταν σε εκδήλωση της τοπικής ΝΟΔΕ, από την οποία αποχώρησε όταν πληροφορήθηκε το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν τώρα λόγια να εκφράσει κανείς για την επανάληψη της δολοφονίας Μιχάλη Καλτεζά.

Σημ. 1 Στο ΝΕΟΣ φόρουμ στήσανε ήδη το γλέντι. Όσα ακραία πανηγύρια δούμε ότι διαγραφούν να ξέρετε ότι τα έχουμε σωσμένα.




_____________________________

Παλιά σχόλια (29)
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή