14 Δεκ 2008

Αποκλειστικό: η απολογία του αστυνομικού στην υπόθεση της ζαρντινιέρας

14 Δεκ 2008 , 7:40 μ.μ.



Σήμερα σας παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα το απολογητικό υπόμνημα του 51χρονου αστυνομικού Απόστολου Αποστολίδη, που κατηγορείται για σωματικές βλάβες κατά του φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου στο γνωστό επεισόδιο της ζαρντινιέρας στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή την απόφαση που θα βγει την Τρίτη 16 του μηνός στο δικαστήριο.

Πρόκειται για μοναδικό ντοκουμέντο που δείχνει όχι μόνο τις αντιλήψεις του αστυνομικού αλλά και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η Ελληνική Αστυνομία την εφαρμογή του νόμου για τη δημόσια ασφάλεια.

Ο αστυνομικός Απόστολος Αποστολίδης δεν διστάζει να απαλείψει το σημαντικότερο στοιχείο της υπόθεσης, τη ζαρντινιέρα. Πράγματι, σε αντίθεση με το γνωστό βίντεο που σας βάζουμε πιο πάνω, δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά για το πως ο Αυγουστίνος Δημητρίου χτύπησε στην ζαρντινιέρα, απεναντίας ο κατηγορούμενος επιμένει ότι ο "ύποπτος"χτύπησε στο έδαφος κατά τη σύλληψη. Να θεωρήσουμε, δηλαδή, ότι η ζαρντινιέρα προστέθηκε εκ των υστέρων σαν χολιγουντιανό οπτικό εφφέ; Συνεπώς, η ζαρντινιέρα είναι αθώα!

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός όμως δεν κρύβει και κάποιες αντιλήψεις που οδηγούν σε υποφώσκοντα ρατσισμό, προσέξτε πολύ καλά το σημείο όπου αναφέρεται απαξιωτικά στην καταγωγή του δράστη αλλά και των υπολοίπων κύπριων φίλων του.

Το τρίτο σημαντικό σημείο στο απολογητικό υπόμνημα αφορά την πρακτική της Αστυνομίας στις συλλήψεις "υπόπτων". Ο κατηγορούμενος παραθέτει αποσπάσματα από τα αστυνομικά εγχειρίδια τα οποία δίνουν την εντύπωση ότι διδάσκονται σε σχολές πολέμου παρά σε υποψήφιους αστυνομικούς, που πρώτα θα έπρεπε να μάθουν να υπερασπίζουν τον πολίτη κι όχι να τον βλέπουν σαν εν δυνάμει εχθρό.

Και τελευταίο, είναι εντυπωσιακό στοιχείο ότι ο Απόστολος Αποστολίδης είναι ένας πολυπαρασημοφορημένος αστυνομικός που υπηρέτησε σε ιδιαίτερα κρίσιμες υποθέσεις και αποστολές, μεταξύ αυτών σε μεγάλες υποθέσεις ναρκωτικών και τη γνωστή υπόθεση της λεωφορειοπειρατείας στην Αλβανία. Άξιο απορίας είναι πως ένα τόσο έμπειρος και σκληρός αστυνομικός διατάχτηκε εκείνο το βράδυ να αναλάβει καθήκοντα που δεν αρμόζουν στην πολύχρονη και πολυβραβευμένη εμπειρία του...

Το απολογητικό υπόμνημα, όπως είπαμε, είναι μοναδικό ντοκουμέντο γιατί εμμέσως εκθέτει και τις ευθύνες της Ελληνικής Αστυνομίας, αυτές που οδηγούν μέχρι σήμερα και στη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Και διαβάζοντάς το, ρίχνετε και μια ματιά στο βίντεο ταυτόχρονα.

01. Filedent 02. Fileden 03. Filedent

04. Filedent 05. Filedent 06. Filedent

07. Filedent 08. Filedent 09. Filedent

10. Filedent 11. Filedent 12. Filedent

13. Filedent 14. Filedent 15. Filedent


16. Filedent 17. Filedent 18. Filedent

19. Filedent 20. Filedent 21. Filedent

22. Filedent 23. Filedent 24. Filedent

25. Filedent 26. Filedent 27. Filedent



Κατεβάστε το και σε ενιαίο αρχείο PDF
(ευχαριστούμε θερμά τον )

ΥΓ. Το άρθρο είναι του αξιότιμου συναγωνιστού SLY.
Δεν μπόρεσε να το δημοσιεύσει ο ίδιος λόγω σαμποτάζ που δέχθηκε στο PC του από τα ανθελληνικά κέντρα του εξωτερικού που αναφέρουν η Παπαρήγα, ο Κουρής, ο dapitis-gr και τα ακροδεξιά στοιχεία της ελληνικής φύσης.





_____________________________

Παλιά σχόλια (37)
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή