15 Απρ 2014

Τα σουπεράκια της «Ανατροπής»

15 Απρ 2014 , 10:29 μ.μ.

Η χθεσινή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA είχε ως καλεσμένους ηθοποιούς και καλλιτέχνες που έχτισαν την καριέρα τους στο κανάλι, όπως και φερόμενους ως διανοούμενους σαν τη Σώτη Τριανταφύλλου. Ο τίτλος της μάλιστα ήταν «Οι εκλογές, η προπαγάνδα, τηλεόραση και οι πρωταγωνιστές». Τίτλος που εντέλει αποδείχθηκε σοφή επιλογή.

Ωστόσο, το βάθος της μεταξύ τους συζήτησης που ακολούθησε, ο συλλογικός στοχασμός και η ποιότητα των επιχειρημάτων που έπεσαν στο τραπέζι, σίγουρα έκαναν πολύ κόσμο να αναρωτηθεί για ποιό λόγο αυτή η εκπομπή, μαζί με όλο το πάνελ των καλεσμένων, δεν προβλήθηκε στη μεσημεριανή ζώνη, με οικοδεσπότες το Γιώργο Λιάγκα και την παρέα του.

Πέραν αυτού, το επίσης κωμικό στη εκπομπή ήταν και τα λεγόμενα σουπεράκια, οι τίτλοι δηλαδή στο κάτω μέρος της οθόνης, που έπαιζαν καθ' όλη τη διάρκεια. Ήταν τόσο προκλητικά προπαγανδιστική η επιλογή αυτών των τίτλων, που κάποιος απονήρευτος θα πίστευε ότι έγινε κάποιο λάθος από τους τεχνικούς στο στούντιο και τα μηχανήματά τους ανεβάζουν σωρηδόν τα tweets του Γιώργου Μουρούτη:












Και μετά από όλα αυτά, τέθηκε στο τέλος και το μείζον ερώτημα:



Μιλώντας όμως για τα σουπεράκια της «Ανατροπής», δεν γίνεται να παραλείψουμε ένα πραγματικό έργο τέχνης από την εκπομπή της προηγούμενης εβδομάδας, το οποίο αξίζει όσο κανένα άλλο να τιμηθεί με το διεθνές βραβείο «Goebbels»:



Κλείνοντας, να αναφέρουμε και κάτι άσχετο -μπορεί ίσως και απόλυτα σχετικό- με το παρόν θέμα. Στο σημερινό κεντρικό δελτίο του MEGA έγινε εκτεταμένη διαφήμιση/αναφορά στην θεατρική παράσταση «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» που παίζει αυτό τον καιρό σε γνωστό θέατρο. Πρωταγωνιστές είναι κάποιοι από τους προσκεκλημένους ηθοποιούς της χθεσινής «Ανατροπής».

Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή