13 Απρ 2014

Ζητούν από μαθητές πιστοποιητικό "μεταλήψεως θείας κοινωνίας"

13 Απρ 2014 , 11:06 π.μ.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι διευθύνσεις των σχολείων ζητούσαν από τους γονείς να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες επιτρέπουν στα παιδιά τους να συμμετάσχουν στην τάδε εκδρομή ή επίσκεψη σε μουσείο.
Στη χώρα, όμως, όπου ο ίδιος ο πρωθυπουργός διατείνεται ότι συνομιλεί με τον Θεό, θεωρείται αυτονόητο το σχολείο να μεριμνά και για την εκπλήρωση των θρησκευτικών "καθηκόντων" των μαθητών. Αυτό ακριβώς συνέβη στο δημοτικό σχολείο του χωριού Κεντρί του Δήμου Ιεράπετρας, όπου οι υπεύθυνοι ζήτησαν από τα παιδιά την υπογεγραμμένη διαβεβαίωση των γονέων τους ότι έχουν προετοιμαστεί για να μεταλάβουν τη θεία κοινωνία πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Για τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής και αντιδήμαρχο Ιεράπετρας Γιώργο Κουγιουμουτζάκη, το γεγονός αυτό δεν είναι και τόσο προκλητικό, ενώ, για να μειώσει τις αντιδράσεις, ανακοίνωσε ότι τα παιδιά θα μεταλάβουν ακόμα κι αν δεν υπάρχει υπογεγραμμένη δήλωση του γονέα. 
Πάντως θα ήταν συνετό για τη διευκόλυνση αυτής της τόσο εκπαιδευτικής διαδικασίας, να επανέλθει στα σχολεία ο θεσμός της υποχρεωτικής εξομολόγησης, ώστε οι ανήλικοι μαθητές να μπορούν να μεταλαμβάνουν το αίμα και το σώμα του Κυρίου έχοντας προηγουμένως εξαγνίσει τις ακάθαρτες ψυχές τους από τη λέπρα της αμαρτίας.
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή