13 Απρ 2014

Τι Άρης, τι Κασιδιάρης

13 Απρ 2014 , 9:00 π.μ.


Η Χρυσή Αυγή κοντεύει να κάνει ολομέλεια στη φυλακή, ο χρυσαυγιτισμός του πολιτικού συστήματος, όμως, καλά κρατεί. Απόδειξη αυτού είναι ότι, μισό χρόνο μετά τη φυλάκιση της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης, οι δυνάμεις του ακραίου κέντρου εξακολουθούν να πολιτεύονται έχοντας ως παντιέρα τους τις ρατσιστικές ιδέες και τα συνθήματα της Χρυσής Αυγής.

Το πιο πρόσφατο αποκρουστικό δείγμα της υιοθέτησης της ακροδεξιάς ατζέντας εκ μέρους του συστήματος είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ο οποίος, ανάμεσα σε λάιφ-στάιλ παρλαπίπες και ανόητα φληναφήματα για τηλεοπτική κατανάλωση, λίγες μέρες μετά το δημοψήφισμα που προανήγγειλε για το τζαμί, προέβη σε νέες δηλώσεις χρυσαυγίτικης αισθητικής: 

«Προτεραιότητα του συνδυασμού "Αθήνα Μπορείς" είναι να ζωντανέψει και πάλι το κέντρο της Αθήνας. Δεν μπορεί κάθε μέρα να αισθανόμαστε ξένοι στην πόλη μας, μετανάστες στην ίδια μας την γειτονιά».

Αυτά δήλωσε ο Σπηλιωτόπουλος μετά την επίσκεψή του στο διαβόητο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας. Και συνέχισε λέγοντας:

Η Ομόνοια, η Αθηνάς, η Ευριπίδου και η Σωκράτους σχηματίζουν μια περιοχή κέντρο, όπου δεν επιτρέπεται πια η ελεύθερη διέλευση των πεζών, δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, δεν επιτρέπεται στους Έλληνες να επιστρέψουν στη γειτονιά τους. Και βεβαίως, όσο καλή δουλειά κι αν κάνει η Ελληνική Αστυνομία δε φτάνει αυτό. Έχουν γίνει πολλά βήματα το τελευταίο διάστημα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Όμως, πρέπει και ο Δήμος να σταθεί δίπλα στους πολίτες. Πρέπει να δώσει κίνητρα έτσι ώστε νέοι άνθρωποι να έρθουν και πάλι στο κέντρο, να δημιουργήσουν, να προκόψουν, να φτιάξουν επιχειρήσεις για να ζωντανέψει και πάλι το κέντρο. Μόνο έτσι μπορούμε να παλέψουμε την παρανομία. Μόνο έτσι πρέπει να απελευθερώσει τις γκρίζες ζώνες της Αθήνας. Μόνο έτσι μπορούμε να δώσουμε οξυγόνο και πάλι στην πόλη.

Ο δανδής της παράταξης, η οποία ιστορικά χρεώνεται την ασχήμια και τη μιζέρια της αθηναϊκής τσιμεντούπολης, ο επί σειρά ετών βουλευτής του κόμματος που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, ο θιασώτης της αντικοινωνικής μνημονιακής πολιτικής, αποφάσισε να ασχοληθεί με τους κοινούς θνητούς κατοίκους της πρωτεύουσας και διαπίστωσε ότι για όλα τα προβλήματά τους φταίνε... οι μετανάστες!

Οι Αθηναίοι αλλοδαπής καταγωγής είναι για τους πολιτευτές του ακραίου κέντρου ο αποδιοπομπαίος τράγος, η μόνιμη επωδός που αποσκοπεί στην προσέλκυση ακροδεξιών ψηφαλακίων. Γι' αυτό και, μη μπορώντας να προτείνουν οτιδήποτε καινοτόμο για την Αθήνα, επικαλούνται την καραμέλα της ασφάλειας και στοχοποιούν κατά διαστήματα τα πιο εξαθλιωμένα κομμάτια του αστικού ιστού, μεταξύ των οποίων τους μετανάστες, τους αστέγους, τους ναρκομανείς και τις οροθετικές.

Όμως, αυτή η ρητορική που θυμίζει ολοένα τα παραληρήματα των κασιδιάρηδων, έχει αποδείξει ότι όχι μόνο δεν οδηγεί σε εκλογική αποσύνθεση των ναζιστών, αλλά απεναντίας ενισχύει κατακόρυφα τον ρατσιστικό κανιβαλλισμό.

Ίσως όμως ο χρυσαυγιτισμός να είναι και το ύστατο καταφύγιο ενός πολιτικού συστήματος που είναι κατεξοχήν βασισμένο στην κοινωνική αδικία και στην βιομηχανία της εξαπάτησης.

Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή