8 Ιουλ 2009

Οι αστρολογικοί χαμαιΛεοντισμοί του Καρατζαφέρη

8 Ιουλ 2009 , 11:53 μ.μ.


Στην χτεσινή ραδιοφωνική εκπομπή της Ελληνοφρένειας, ακούσαμε έκπληκτοι αυτό το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του προέδρου του Λά.Ο.Σ. στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος:



Δεν χάσαμε την ευκαιρία και ζητήσαμε από τον έκτακτο συνεργάτη του Jungle Report αστρολόγο και οιωνοσκόπο Scry την επιβεβαίωση για την μάλλον σκόπιμη παραχάραξη του αρχηγίσκου της Ακροδεξιάς, αλλά και τη σύνταξη ενός σύντομου αστρολογικού προφίλ. Απολαύστε:

«Έχουμε υιοθετήσει τις ιδέες και τις σκέψεις ενός άλλου μεγάλου, που συμπτωματικά, έχουμε γεννηθεί την ίδια ημέρα και ώρα, με τη διαφορά βέβαια κάποιων δεκαετιών. Ήταν κι αυτός «Λιοντάρι». 11 Αυγούστου, στις 4 η ώρα το μεσημέρι είχε γεννηθεί κι ο Ελευθέριος Βενιζέλος.»

Ο Καρατζαφύρερ, στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματός του, είπε για άλλη μια φορά μισή αλήθεια, και ολόκληρο ψέμα. Είναι γεγονός πως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, γεννήθηκε 11 Αυγούστου. Με το Ιουλιανό ημερολόγιο! Η ημερομηνία αυτή αντιστοιχεί, στο τρέχον Γρηγοριανό ημερολόγιο, με την 23η Αυγούστου. Ο Ελ. Βενιζέλος, δεν ήταν Λέων, αλλά Παρθένος.

Ο Καρατζαφύρερ λοιπόν, πουλάει και το ζώδιό του. Γιατί όμως μόνο το ζώδιο, κι όχι ολόκληρο το γενέθλιο αστρολογικό του χάρτη; Ως ειδικός αστρολογικός συνεργάτης του Jungle Report ανέλαβα την ευκαιρία και σας παρουσιάζω το αστρολογικό προφίλ του μεγάλου ηγέτη.

Ας ξεμπερδεύουμε πρώτα πρώτα με την υποτιθέμενη αστρολογική συγγένεια του Καρατζαφύρερ με τον Ελ Βενιζέλο: ο Καρατζαφύρερ είναι Λέων με ωροσκόπο Τοξότη και Σελήνη στους Διδύμους. Ο Ελ Βενιζέλος ήταν Παρθένος με ωροσκόπο Αιγόκερω και Σελήνη στον Ταύρο. Αλλά δεν πειράζει. Ο πρόεδρος μπορεί να παρηγορηθεί στη σκέψη πως πραγματικός αστρολογικός του αδελφός (με Ήλιο στο Λέοντα, Ωροσκόπο Τοξότη και Σελήνη στους Διδύμους) είναι ο αμερικανοεβραίος τραπεζίτης Bernard Baruch, ο επινοητής του όρου "Ψυχρός Πόλεμος".

Ας δούμε το χάρτη του προέδρου:



Το πρώτο πράγμα που μας κάνει εντύπωση στο ωροσκόπιο που έχουμε μπροστά μας, είναι το νεφέλωμα, ο συνωστισμός πλανητών δηλαδή που έχουμε στο Λέοντα, στον όγδοο οίκο. Τι σημαίνει αυτό; Για τους φίλους του blog οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την αστρολογία, ας χρησιμοποιήσουμε την παρομοίωση των Μαρτς & Μακ Έβερς, από το βιβλίο «Ο μόνος τρόπος για να μάθετε αστρολογία»: οι πλανήτες είναι οι ηθοποιοί, τα ζώδια οι ρόλοι που παίζουν και οι οίκοι είναι το σκηνικό. Και στην περίπτωση του 8ου οίκου, το σκηνικό είναι ένα μεσαιωνικό μοναστήρι: μυστικισμός, δολοπλοκίες, αρκετό σεξ πίσω από κλειστά κελιά και μια ατμόσφαιρα θανάτου. Μια και μιλάμε για ορθόδοξο ηγέτη, ας φανταστούμε καλύτερα ένα ορθόδοξο μοναστήρι του Βυζαντίου. Το ζώδιο του Λέοντα, ο ρόλος που καλούνται να παίξουν όλοι οι πλανήτες εκεί δηλαδή, είναι ο ρόλος του βασιλιά: άλλωστε το λιοντάρι, είναι ο βασιλιάς των ζώων. Δείτε τον Ήλιο: ένας ήλιος που προσπαθεί να λάμψει στους διαδρόμους ενός βυζαντινού μοναστηριού. Ω, ναι! Μπορούμε να πούμε άνετα πως το ωροσκόπιο του Καρατζαφέρη χαρακτηρίζεται από μια... βυζαντινή μεγαλοπρέπεια!

Και αμέσως μετά, σε αυτό το νεφέλωμα, έχουμε μια ακριβή, ακριβέστατη σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα. Ας πιάσουμε πάλι τις παρομοιώσεις: ο Κρόνος κι ο Πλούτωνας, είναι οι δυο γέροι της παρέας. Ο Κρόνος, προσηλωμένος σε ιδέες όπως δικαιοσύνη, παράδοση και συντηρητικότητα. Ο Πλούτωνας, ακόμα πιο σκοτεινός, έχει εμμονές με το έγκλημα, το σεξ και το μυστικισμό. Από μόνη της αυτή η σύνοδος δεν είναι κακή. Σύνοδο Κρόνου - Πλούτωνα έχει στο ωροσκόπιό του, ας πούμε, ο Στήβεν Σπήλμπεργκ. Όταν όμως αυτή συμβαίνει σε ένα τόσο σκοτεινό περιβάλλον, σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο. Ας δούμε όμως τι λέει κι η Θεοδώρα Ντάκου γι' αυτές τις θέσεις: «Αν ο Κρόνος γίνει λεόντειος... θα γίνει δικτατορικός, εγωϊστής, σκληρός, φιλόδοξος και ξεροκέφαλος.... Αν ο Κρόνος υποτάξει το Λέοντα... η έπαρση του ζωδίου εξαφανίζεται κι εμφανίζεται μια μετριοπάθεια και μετριοφροσύνη που καταντά σύμπλεγμα κατωτερότητας». «Ο άνθρωπος με τον Πλούτωνα στο Λέοντα... προσπαθεί να εξασφαλίσει τους άλλους, ακριβώς γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του». Ας σημειώσουμε εδώ πως, οι περισσότεροι πολιτικοί που μεσουρανούν αυτό το διάστημα, έχουν Πλούτωνα στο Λέοντα.

Σημαντικός πλανήτης για τους πολιτικούς, είναι ο Δίας, τον οποίο βρίσκουμε στο σπίτι των κοινωνικών σχέσεων, το 11ο. Χωρίς καμμιά αμφιβολία, ο Δίας στο ενδέκατο σπίτι είναι η θέση που του δίνει στον Καρατζαφέρη τις πολιτικές του ικανότητες. Αλλά και στο Σκορπιό, του δίνει την εργατικότητα. Το αξιοσημείωτο της θέσης είναι πως ο Σκορπιός σχετίζεται με το 8ο σπίτι: ο Δίας, είναι σαν να είναι κι αυτός εκεί. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ο θείος από το Φανάρι, στην περίπτωσή μας όχι όμως αρκετά φιλικός προς τους τύπους στο μοναστήρι: ο Δίας σχηματίζει δυσμενείς γωνίες τετραγώνου με τον Ήλιο, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα δημιουργώντας τεράστια ένταση, ανάμεσα στην προσωπικότητα και το κοινωνικό περιβάλλον του υποκειμένου. Να το πούμε αλλιώς: όσο περισσότερο ο εαυτός του είναι ο Καρατζαφύρερ, τόσο περισσότερο θα έρχεται σε σύγκρουση με τον περίγυρο. Το γαμώτο της υπόθεσης είναι πως φαίνεται να γουστάρει αυτή τη σύγκρουση!

Τον βοηθάει βεβαίως κι ο Άρης στους Διδύμους. Έχουμε εδώ έναν πολύ επιθετικό τύπο, ο οποίος όμως έχει (ας μου συγχωρήσει την έκφραση ο Ηγέτης) διανοούμενο ρόλο. Ο Άρης είναι πολεμιστής και, στους Διδύμους, του έχουν δώσει μια πένα. Ε, είναι επόμενο πως θα την αντιληφθεί ως δημοσιογραφικό όπλο!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σύνοδος του Ποσειδώνα με το μεσουράνημα. Το μεσουράνημα αντιπροσωπεύει αυτό που βγάζουμε προς τα έξω. Τι δείχνει λοιπόν ο Καρατζαφύρερ; Για τον Ποσειδώνα, οι λέξεις-κλειδιά είναι εξουτοπίκευση αλλά και πλάνη! Λοιπόν, ο ηγέτης, είναι ένας τύπος ο οποίος, προκειμένου να γοητεύσει τον περίγυρό του, από τη μια θα πλασάρει ένα όραμα, από την άλλη θα παραμυθιάσει. Ας μην το πάρει όμως ο ίδιος τόσο κατάκαρδα. Σύνοδο Ποσειδώνα - μεσουρανήματος είχε και ο Σιμόν Βίζενταλ.

Αλλά ο Ποσειδώνας μάς δίνει πάσα να ασχοληθούμε με ένα ενδιαφέρον σχήμα που δημιουργεί: τρίγωνο με τη Σελήνη, Ποσειδώνας και Σελήνη σε εξάγωνο με Κρόνο και Πλούτωνα. Οι τρεις αυτοί πλανήτες συνεργάζονται με ευεργετικά για το υποκείμενο αποτελέσματα. Για Ποσειδώνα, Κρόνο και Πλούτωνα τα έχουμε πει ήδη. Η Σελήνη τώρα, ανεξαρτήτως θέσης, είναι αστρολογικός δείκτης της μητέρας. Κατά συνέπεια, αυτός ο σχηματισμός μας δίνει να καταλάβουμε πως ο Καρατζαφύρερ έχει εξιδανικεύσει στο μυαλό του τη μητέρα του και από τη μητρική μορφή προέρχεται ο βαθύς του συντηρητισμός. Ένας συντηρητισμός που θεωρεί πως οφείλει να τον υπερασπιστεί, ακόμα και με παραμύθιασμα. Τώρα βέβαια είναι αναπόφευκτο να κάνουμε τον παραλληλισμό μητέρας και πατρίδας, αλλά θα έπρεπε να ακολουθήσουμε τους συλλογισμούς του Σίγκμουντ Φρόυντ, ο οποίος δεν ήταν αστρολόγος, οπότε ας το αφήσουμε.

Συμπερασματικά, έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο το οποίο, καθώς φαίνεται, πιστεύει στην πατρίδα, αλλά πιστεύει επίσης πως δεν είναι κακό το να ξεπουλάς αυτό στο οποίο πιστεύεις. Άλλωστε, ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος από καλές προθέσεις είχε πει ο Καρλ Μαρξ, αλλά επειδή ούτε αυτός ήταν αστρολόγος, ας τον αφήσουμε...


Βιβλιογραφία
  1. «Ο Μόνος τρόπος για να μάθετε Αστρολογία» τομ. 1 & 2 - Μάριον Μάρτς & Τζόουν Μακ Έβερς
  2. «Βασικά στοιχεία για την τέχνη της Αστρολογίας» - Θεοδώρα Φασιανού-Ντάκου
  3. Μαθήματα Αστρολογίας - Περικλής Καραμηνάς

Δύο τινά συμβαίνουν, λοιπόν. Είτε ο αρχηγίσκος είναι παλαιοημερολογίτης είτε η βιβλιοθήκη του είναι προπολεμική και χρειάζεται κατεπειγόντως ανανέωση. Έστω από το βιβλιοπωλείο του ΆδωνΗ. Το ενδεχόμενο να χαϊδεύει τα αυτιά των παλιοημερολογιτών φαίνεται κάπως μακρινό εξαιτίας της ευκολίας με την οποία αποκαλύπτεται το ψέμα. Το μόνο που μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή, είναι να αφιερώσουμε στον αρχηγίσκο της Ακροδεξιάς, αλλά και στον ΆδωνΗ Γεωργιάδη (ξέρει αυτός), μια φράση του Giacomo Leopardi:

«Ο ασφαλέστερος τρόπος να κρύβεις από τους άλλους τα όρια των γνώσεών σου είναι να μην τα υπερβαίνεις».

Σωποδήποτε.




_____________________________

Παλιά σχόλια (105)
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή