2 Αυγ 2009

H γλυκιά ηδονή της ομφαλοσκόπησης.

2 Αυγ 2009 , 4:20 μ.μ.

(Για να δείτε όλη την μεγαλοπρέπεια του πρέποντος σκάφους που πρέπει να χρησιμοποιεί ο αρχηγός του νέο-ΕΛ-ηνικού κράτους για τις διαπλανητικές μετακινήσεις του, κάντε κλικ πάνω στην εικόνα.
Όλες οι ευαισθησίες του «πατριωτικού» - πατριδεμπορικού χώρου έχουν ληφθεί υπ’ όψη στην σύνθεση).

©Αντιγραφοδεξιά – «Αναφορά Τροπικού Δάσους™» MMIX.

Το παρόν ιστολόγιο έχει ασχοληθεί πολλάκις και πλειστάκις με το εν εξάρσει κύμα της πατριδοκαπηλείας, της Ελλαδεμπορίας της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας και της θρησκοληψίας που απειλεί να καταπιεί τα πάντα σε αυτήν την δύσμοιρη χώρα που θυμίζει έντονα την Ουρουγουάη (*).

(*) Οι δυο χώρες πέρα από την ομοιότητα των σημαιών τους, έχουν περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις και μέτριο-θλιβερό παρόν.
Η μεν στο ποδόσφαιρο με 2 παγκόσμια κύπελλα το ‘30 και το ’50 και η δε στις επιστήμες και τις τέχνες με την πληθώρα των δυνατών μυαλών πριν πολλά – πολλά χρόνια…


Βέβαια, ορθότερο θα ήταν εάν έλεγε κανείς ότι σε αυτή την γωνιά αναφέρονται, καταγράφονται και κρίνονται τα συμπτώματα, από ευτράπελα μέχρι εμετικά και τρομακτικά, ενός σοβαρού νοητικού προβλήματος, που βρίσκει εσχάτως πρόσφορο έδαφος και προσβάλει αυξανόμενο τμήμα του Ελληνικού πληθυσμού.

Διότι όλο αυτό το φάσμα του Ελληναρορθοδοξισμού αποτελεί το σύμπτωμα, όχι την αιτία κάποιου φαινομένου. Η καταπολέμηση κάθε προβλήματος για να είναι αποτελεσματική πρέπει να γίνεται στα γενεσιουργά αίτια, όχι σε επίπεδο απλών συμπτωμάτων, διότι τότε συζητάμε για παροχή ασπιρινών στον καρκινοπαθή για απλή καταπολέμηση του πόνου.

Γιατί λοιπόν κάποιος Έλληνας αποκτά τα χαρακτηριστικά του Ελληναρορθοδοξάρα;

Μα για τον ίδιο λόγο που υποστηρίζει ποδοσφαιρική ομάδα που κατακτά πρωταθλήματα και όχι την ομάδα της γειτονιάς ή της πόλης του, ή είναι ΟΠΑΔΟΣ σε κάποιο κόμμα εξουσίας, το οποίο πέρα από την πιθανή παροχή κάποιου ρουσφετιού, είναι ενάντια στα συμφέροντά του.

(Παρένθεση: Ελληναρορθοδοξάρες ΔΕΝ υπάρχουν μόνο στο Λάος).

Ο μέσος Ελληναρορθοδοξάρας μας λοιπόν, είναι ένα άτομο με βαθύτατο σύμπλεγμα κατωτερότητας. Όμως αντί αυτό το σύμπλεγμα να τον οδηγήσει, όπως γίνεται σε μερικές περιπτώσεις, σε λυσσώδη αγώνα για την επίτευξη στόχων που θα του δώσουν την αναγνώριση του περίγυρου (όπως π.χ. ο κοντοπίθαρος Ναπολέων) ψάχνει για ένα υποκατάστατο αυτοπεποίθησης, μια παραμύθα.

Αυτή η παραμύθα έχει την μορφή της σύνταξης με την πλησιέστερη στον Ελληναρορθοδοξάρα, ισχυρού φορέα ή ομάδας.
Στο εγχώριο και διεθνές ποδόσφαιρο αυτό είναι εύκολο. Δηλώνει κανείς «Ολυμπιακός» ή «Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» ή «Γερμανία» (βόηθα Μπαναγιά) και καθάρισε.

Όμως το σύμπλεγμα του Ελληναρορθοδοξάρα δεν μπορεί να καλυφθεί μόνο με τα κλωτσοσκούφια. Χρειάζεται και άλλα.

1. Πρέπει να είναι μέλος μιας ανώτερης φυλής. Όλοι οι άλλοι άνθρωποι σε σύγκριση με αυτήν πρέπει είναι ισάξιοι των κατσαρίδων που κατοικοεδρεύουν στα φρεάτια των αποχετεύσεων.
2. Πρέπει να είναι μέλος του ισχυρότερου κράτους στον κόσμο.
3. Πρέπει το σύνολο ή σχεδόν το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης να έχει προέλθει από την εν λόγω ανώτερη φυλή (κράτος) στην οποία ανήκει.
4. Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ θρησκεία του έθνους / κράτους /φυλής στην οποία ανήκει πρέπει να είναι η απόλυτη και αμόλυντη αληθινή αλήθεια. Όλοι οι άλλοι καρακουφάλες άπιστοι εντός και εκτός συνόρων του ισχυρότερου και ευφυέστερου έθνους στον κόσμο, όπως οι Εβραίοι ή οι Αράπηδες, θα καταδικαστούν στο που το εξώτερο από τον Γιαχβέ τον θεό των Εβραίων, ή τον Δια, που να θυμάται κάνεις τώρα, μάλλον πρόκειται για ταυτοπροσωπία. Ή πλαστοπροσωπία αφού ο θεός της Παλαιάς Διαθήκης ήταν στην πραγματικότητα ο Ζευς ή ο Απόλλων, ο δε Ιησούς ήτο από τους Γαργαλιάνους, σαν τον τέως αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Σπάιρο Αγκνιου.

Με όλα αυτά, έστω και εκ αντανακλάσεως, πρέπει να είσαι και ο ΠΡΩΤΟΣ μάγκας εάν ανήκεις στην ανωτέρω ομάδα, έτσι;

Έτσι.

Όμως… Ρε παιδιά η Ελλάδα δεν είναι το ισχυρότερο κράτος στον κόσμο, ούτε παράγει το σύνολο της τεχνολογίας αιχμής, ούτε ο μέσος Έλληνας είναι ψήλος ξανθός γαλανομάτης χέβυ μέταλ και κάτι έρευνες των κουτόφραγκων μας βγάζουν μικροτσούτσουνους σαν τους Κινέζους…

Τι κάνουμε ω Κλεινοεκπαγλοκαλλονίδα;
(Στοιχεία από το Α.Δ.Τ. παλαιού τύπου του Κλεινοεκπαγλοκαλλονίδα Μπουγιουκμπεχλιβάνογλου:

Όνομα: Φανούρης
Επίθετο: Μπουγιουκμπεχλιβάνογλου
Τόπος Γέννησης: Αράχωβα.
Θρήσκευμα: Χ.Ο.
Χρώμα οφθαλμών: Μαυροτσούκαλον).

«Όπισθεν ολοταχώς!» που έλεγε κάποιος Κεραυνός. Δεν ενθυμούμαι αν ήτο ο Ζευς ή κάποιος Ιερεύς. Προγονολαγνεία μέχρι αναισθησίας και πέρασμα της ιστορίας στο μπλέντερ με μπόλικη Ορθοδοξία και ολίγη από Σείριο και «Ελληνικά γονίδια» για νοστιμιά, ώστε να ικανοποιήσουμε τα πέντε κριτήρια που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Εδώ μιλάμε για «αναβάθμιση» μέσω πολύ μακρινής αντανάκλασης, ας είναι καλά τα κάτοπτρα του Αρχιμήδους. Βέβαια, αν ο Αρχιμήδης π.χ. έβλεπε τους σημερινούς αμόρφωτους και απαίδευτους Ελληναρορθοδοξάρες που χοροπηδάνε σαν κατσίκια σε κάθε «περήφανο αράουτ» που κερδίζει η Εθνική ομάδα και θεωρούν τους εαυτούς τους σαν απογόνους του πνευματικούς, αλλά πρωτίστως γονιδιακούς, μάλλον θα πνίγονταν οικειοθελώς στο λουτρό του.

Η ομφαλοσκόπηση των Ελληνορθοδοξαράδων, δεν παράγει «άκτιστον φως» όπως ισχυριζόντουσαν οι μοναχοί του Βαλκανικού μας μεσαίωνα, αλλά μπόλικο σκυρόδεμα, που αντικαθιστά την φαιά ουσία της κρανιακής κοιλότητας τους, μετατρέποντας τους στο κοινώς λεγόμενο «μπετόβλακες».

Διότι μπετόβλαξ είναι όποιος:

1. Δεν γνωρίζει ότι «Εθνικόν είναι το Αληθές».
2. Δεν γνωρίζει ότι ένας άνθρωπος δεν παίρνει αξία από το τι έκαναν ή δεν έκαναν οι πρόγονοί του, κοντινοί ή μακρινοί, αλλά από τις πράξεις και το έργο που ο ίδιος προσφέρει.
3. Δεν γνωρίζει ότι η Πατριδοκαπηλεία και η Ελλαδεμπορία δεν είναι πατριωτισμός. Πατριωτισμός είναι κάθε ενέργεια που βοηθά στην προκοπή υλική και πνευματική του τόπου καταγωγής / κατοικίας του καθενός ειδικότερα, αλλά και της ανθρωπότητας γενικότερα. Δεν ζούμε σε διαφορετικού πλανήτες (ακόμα). Το ίδιο σπίτι έχουμε.
4. Δεν γνωρίζει ότι οι διάφορες χώρες δεν είναι απομονωμένες μεταξύ τους και η προκοπή ή η καταστροφή μιας κοινωνίας επηρεάζει και τις άλλες. Πώς νομίζετε δηλαδή ότι προέκυψαν οι στρατιές των απελπισμένων που έρχονται προς τον Δυτικό κόσμο και φυσικά και εμάς, που είμαστε σε μια από τις θύρες του; Επειδή λιμπίστηκαν την κόμη μας την κατσαρή, ή τις Ελληνικές μας μύτες και τον πατροπαράδοτον μουσακάν μετά ρετσίνας; Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης θα λυθεί ΜΟΝΟ όταν αρθούν οι ΑΙΤΙΕΣ που το δημιουργούν.
5. Δεν γνωρίζει ότι τα αθλητικά επιτεύγματα και «επιτεύγματα» (διαστημικό γκολ ο Μεγαλοπισινιάδης) είναι χωρίς κάποια σοβαρή αξία και μάλλον υποδεέστερα ενός καλού μουσακά, μέσα στην πορεία της ανθρωπότητας. Τα επιτεύγματα που μετράνε είναι αυτά στις επιστήμες και τις τέχνες. Αυτά έφεραν την ανθρωπότητα από τα σπήλαια στο διάστημα και από τα μουγκανητά και τις χειρονομίες στην τέχνη και τον πολιτισμό.
6. Δεν γνωρίζει ότι ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη πρέπει να είναι η προτιμητέα οδός έναντι όλων των συνανθρώπων μας και όχι η εκμετάλλευση ή η εξόντωση. Άλλωστε όπως είπε και ένας σκούρος «υπάνθρωπος» ο Γκάντι, «Το οφθαλμόν αντί οφθαλμού, αφήνει τον κόσμο τυφλό». Εάν διαφωνεί με αυτό, τότε ας έχει τότε τουλάχιστον το σθένος (λαϊκιστί «τσιμπιρδόνια») να δηλώσει ότι δεν ασπάζεται πραγματικά την διδασκαλία το Ιησού, το «αγαπάτε αλλήλους» και ότι απλά του αρέσει το κοκορέτσι, ο ταραμάς, οι μπομπονιέρες και οι τελετές από παχύσαρκους γενειοφόρους, σε οικήματα που αποκαλούνται «χριστιανικοί ναοί». Ε, βέβαια. «Ορθοδοξία» διότι έτσι συνηθίζεται εις τας Ελλάδας…

Πώς όμως να αποφύγει κανείς την δημιουργία συμπλεγματικών ανθρώπων, σε τελική ανάλυση αντιπαραγωγικών;
Διότι ένας Ελληναρορθοδοξάρας (για άλλες χώρες βάλτε εθνικότητα και θρησκεία / ιδεολογία της αρεσκείας σας) τελικά δεν συμβάλει στην προκοπή του τόπου του. Απλά περιμένει αναγνώριση απλά και μόνο για το γεγονός ότι είναι ένας Ελληναρορθοδοξάρας.

Η απάντηση βρίσκεται στην εκπαίδευση. Και από πού να αρχίσει και να τελειώσει κανείς. Οι προτάσεις για το πώς το εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και το κοινωνικό περιβάλλον γενικότερα, θα μπορούσαν να διαμορφώνουν υπεύθυνους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ πάνω απ’ όλα, είναι κάτι που δεν μπορεί να καλυφθεί σε ένα ποστ, ούτε καν σε ένα ιστολόγιο.

Υπάρχει όμως ένα ερώτημα προς περαιτέρω σκέψη για τον κάθε ένα.

Συμφέρει τα κοντόφθαλμα μίκρο- ή μέγαλο- συμφέροντα κάθε εξουσίας, ένας λαός εκπαιδευμένος, συνειδητοποιημένος, ανθρωπιστής και με ανεπτυγμένη κριτική ικανότητα;

Σκεφτείτε το.




_____________________________

Παλιά σχόλια (87)
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή