19 Νοε 2011

ΛΑ.Ο.Σ. & ΣΚΑΪ - Ένας έρωτας ρουμάνικης προελεύσεως

19 Νοε 2011 , 7:17 μ.μ.
Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε επί καθημερινής βάσεως μια ασύμμετρη ασυλία, νομιμοποίηση και υπερπροβολή -ενίοτε διανθισμένη και με επαίνους- του ακροδεξιού κόμματος του 5% και του αρχηγίσκου του από το μιντιακό συγκρότημα της οικογένειας Αλαφούζου, δηλαδή τον ΣΚΑΪ, τον ΣΚΑΪ 100,3, και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις είναι τόσο κραυγαλέες, όπως για παράδειγμα η πλήρης αποσιώπηση της ευρωπαϊκής δυσφορίας των τελευταίων ημερών για τη συμμετοχή της ακροδεξιάς στην ελληνική κυβέρνηση, που εύλογα αναρωτιέται κανείς αν πίσω από αυτόν τον κεραυνοβόλο έρωτα μεταξύ του κόμματος και των Αλαφούζων κρύβεται κάποιο πολύ χοντρό συνοικέσιο.

Θα προχωρήσουμε σε μια σταχυολόγηση αξιοσημείωτων γεγονότων, σε χρονολογική σειρά, όπου στο τέλος θα μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ορισμένα από αυτά έχουν αναφερθεί τους τελευταίους μήνες και σε άλλα μπλογκς, χωρίς όμως τις λεπτομέρειες των δικών μας πληροφοριών.


_____________________


Τα προηγούμενα χρόνια, από την αρχή της κοινοβουλευτικής σταδιοδρομίας του Λά.Ο.Σ., εώς και τις αρχές του 2011, είχαμε μια γενική δυσαρέσκεια από το κόμμα, κυρίως μέσω των τσιρίδων του "Υπουργού" Άδωνη Γεωργιάδη, για την μηδαμινή προβολή του από τον ΣΚΑΪ, αλλά και από το συνεχές σφυροκόπημά του από την καυστική σάτιρα της εκπομπής "Ελληνοφρένεια".

Η δυσαρέσκεια αυτή κλιμακώθηκε με (πρόσχημα;) την προβολή της σειράς ντοκιμαντέρ του καναλιού "1821", επειδή αυτή απομυθοποιούσε με χειροπιαστά ντοκουμέντα τους διάφορους αστικούς μύθους που έχουν εξυφανθεί γύρω από αυτή την ιστορική περίοδο.

Έτσι, στη 1 Φεβρουαρίου 2011, γινόμαστε μάρτυρες μιας δριμείας επίθεση από τον Καρατζαφέρη στον ΣΚΑΪ, και προσωπικά στους Αλαφουζαίους, με υπονοούμενα για τις μεγαλοαπατεωνιές που έχει διαπράξει η οικογένεια τις προηγούμενες δεκαετίες και απειλώντας εμμέσως πλην σαφώς πως θα τα βγάλει όλα στη φόρα.

Βλέποντας το βίντεο, κρατήστε για τη συνέχεια τα περί "πολλών ιχνών που έχουν αφήσει οι Αλαφουζαίοι" και "τα ρουμάνικα καράβια που έγιναν ελληνικά":


Τους τελευταίους μήνες της χρονιάς του 2010 είχαμε εκείνη την υπόθεση με την απόπειρα του κλεισίματος του καναλιού "ΚΟΝΤΡΑ", ιδιοκτησίας του ιστορικού εδραιωτή της διαπλοκής Γίωργου Κουρή.
Το ΕΣΡ, προφανώς μετά από κυβερνητική εντολή, αποφασίζει να βάλει λουκέτο στο ΚΟΝΤΡΑ, επειδή στην άδεια λειτουργίας του δεν καταγράφεται ως ενημερωτικό κανάλι και άρα δεν μπορεί να έχει δελτίο ειδήσεων κ.λπ..
Ο Αλαφούζος, λόγω της παλιάς του κόντρας με τον Κουρή, βάζει τις δημοσιογραφικές του μαριονέτες, με άρθρα στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" και με ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων του ΣΚΑΪ, να υποστηρίζουν καθημερινά, και με πρόσχημα την νομιμότητα, την απόφαση του ΕΣΡ για το κλείσιμο του "ΚΟΝΤΡΑ".
Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν να ακολουθήσει μια περίοδος ξεκαρδιστικών ξεκατινιασμάτων από τα στρατευμένα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, ένθεν κακείθεν, που έβγαλε στην επιφάνεια πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες - σ.σ. μόνο έτσι βγαίνουν οι βρωμιές στη φόρα,  αλλιώς μεταξύ μεγαλοκαναλαρχών ισχύει πάντα η συντεχνιακή σιωπή.

Κρατήστε και από αυτό το βίντεο τα περί του "ρουμανικού στόλου που άρπαξε ο Αλαφούζος".



Δικές μας πληροφορίες, όσον αφορά τη "ρουμάνικη υπόθεση", μιλάνε σε γενικές γραμμές για ένα σκάνδαλο στις αρχές της δεκαετίας του '90, που έχει να κάνει με 30 καράβια της ρουμάνικης κρατικής εταιρίας Petromin.
Εφτά από αυτά τα καράβια (δεξαμενόπλοια) ανέλαβε να συντηρήσει ο συνεργαζόμενος Αλαφούζος μέσω της ναυτιλιακής του εταιρίας Ermis (λιβερικής σημαίας) παίρνοντας ένα υπέρογκο και, εντέλει, ανεξόφλητο δάνειο.
Στο τέλος κατάφερε παρανόμως, και με την αγαστή συνεργασία αξιωματούχων, να αρπάξει τα πλοία σε εξευτελιστικά χαμηλή τιμή, ζημιώνοντας έτσι το ρουμάνικο κράτος κατά 105 εκατομμύρια δολάρια.

Στο σκάνδαλο εμπλέκονται ο τωρινός πρόεδρος Τραϊάν Μπασέσκου, που τότε ήταν -καλή ώρα σαν τον Βορίδη- Υπουργός Μεταφορών (ο Μπασέσκου επισκέφθηκε μάλιστα τον Φεβρουάριο του 1994 τον Αλαφούζο στην Αθήνα), το δεξί του χέρι Κάλιν Μαρινέσκου (υφυπουργός), μια εταιρεία Minerva που μεταμορφώθηκε σε "Ποσειδώνας" και πλήθος άλλων ονομάτων διευθυντών, αξιωματικών, καπεταναίων κ.ο.κ..
79 κατηγορούμενοι στο σύνολο.
Ακολούθησαν συλλήψεις και δίκες επί δικών για 17 ολόκληρα χρόνια, με τον Μπασέσκου να ξεγλιστράει και τον Μαρινέσκου να καταδικάζεται σε 12 χρόνια φυλακή.
Οι κατηγορίες που εκδικάζονταν στο δικαστήριο της Κωνστάντσα ήταν η κατάχρηση εξουσίας, απάτη, παραποίηση στοιχείων/πλαστογραφία και παραβιάσεις της ρουμάνικης νομοθεσίας σχετικά με τις εξαγωγές (στην προκειμένη, η παράνομη πώληση και αλλαγή σημαίας των πλοίων).
Η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμα και διαιωνίζεται εσκεμμένα, με τον φάκελο του Αλαφούζου να παραμένει κλειστός (Μπασέσκου στην προεδρία γαρ) και τα κόμματα στη Ρουμανία να πιέζουν να ανοίξει.

[Τι κάνει αλήθεια το λαγωνικό τον σκανδάλων Τάσος Τέλογλου; Δεν θα ξεδιαλύνει κι αυτό το σκάνδαλο; (αστειευόμεθα βέβαια)]



Μετά, λοιπόν, τις εκβιαστικές απειλές του Καρατζαφέρη από την εκπομπή του στο ΤηλεΆστυ, στη 1/2/2011 και ημέρα Τρίτη, βλέπουμε τον πρόεδρο, μετά από 4 ημέρες (Σάββατο, 5/2/2011) να ταξιδεύει στη Ρουμανία.
3 μέρες αργότερα, 8/2/2011, ακολουθούν δύο δημοσιεύματα στην Αυριανή και το ΕΘΝΟΣ:





Δεν αποκλείουμε βέβαια το ενδεχόμενο, όλο αυτό να πρόκειται και περί μπλόφας του Καρατζαφέρη για να εκβιάσει τις καταστάσεις που θέλει, χωρίς να έχει τίποτα στα χέρια του. Γιατί τέτοιου είδους διαρροές, και με τόσες λεπτομέρειες, είναι λίγο δύσκολο να συμβούν χωρίς τη θέληση του πρωταγωνιστή.
Από την άλλη βέβαια, μπορεί να έχει όντως τα ντοκουμέντα και να επέλεξε να το γνωστοποιήσει μέσω αυτής της διαρροής ούτως ώστε να αποφύγει τον άμεσο εκβιασμό, δηλαδή την ιδιωτική γνωστοποίηση στον ίδιο τον Αλαφούζο ότι έχει στα χέρια του τα ντοκουμέντα για τις απατεωνιές του, πράγμα για το οποίο θα μπορούσε να κατηγορηθεί και ποινικά για εκβιασμό.
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι, ότι τα άρθρα αυτά ουδέποτε διαψεύστηκαν από τον Καρατζαφέρη ή το κόμμα του.


Στη συνέχεια, στις 10 Μάρτιου 2011, και προφανώς σαν αποτέλεσμα όλων αυτών, ακολουθεί μια στημένη δημοσκόπηση στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, που παρουσιάζει "εκρηκτική άνοδο" του Λά.Ο.Σ. με το ποσοστό του 9% , δημοφιλέστερο πολιτικό αρχηγό τον Καρατζαφέρη και καλύτερο κόμμα αντιπολίτευσης το φιλομνημονιακό Λά.Ο.Σ..
Ενώ μόλις πριν τρεις εβδομάδες, μια άλλη δημοσκόπηση, της VPRC, έδειχνε πτώση του Λά.Ο.Σ. με ποσοστό μόλις 5%.

Την επόμενη μέρα, 11 Μαρτίου 2011, δημοσιεύεται στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ένα κατά παραγγελίαν εγκωμιαστικό άρθρο για τον Καρατζαφέρη και την επίπλαστη άνοδο του κόμματός του, με τίτλο "Γιατί ανεβαίνει ο ΛΑΟΣ;".
Συντάκτης του, ο πλέον ειδικός σε θέματα επαγγελματικών πλυντηρίων, Αλέξης Παπαχελάς, που μάλιστα, στην αστεία ουτοπική ανάλυσή του, προσέδιδε την "αύξηση" των ποσοστών του τηλεκόμματος στην υπεύθυνη υπερψήφιση του Μνημονίου (!)..   (βλ. σχετικό αρθρο του JR)

Δύο μέρες αργότερα, στις 13 Μαρτίου 2011, η εφημερίδα ΠΑΡΟΝ, ισχυρίζεται με άρθρο της ότι μετά τα ευχάριστα δημοσκοπικά μαντάτα έλαβε χώρα γεύμα μεταξύ Καρατζαφέρη και Αλαφούζου:


Ο άτυπος νεροκουβαλητής του Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης, αντέδρασε σε όλα αυτά και με άρθρο του, στις 15 Μαρτίου 2011, κατήγγειλε αυτή την παραμύθα, χαρακτηρίζοντας παράλληλα φυλλάδα την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και παπαγαλάκια τον ΣΚΑΪ.

Η απάντηση ήρθε την αμέσως επόμενη μέρα (16 Μαρτίου 2011). Όχι όμως από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ή τον ΣΚΑΪ, αλλά από τον Καρατζαφέρη και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, βάζοντας έτσι φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο συμβόλαιο που είχε συνάψει με τον μέχρι προ μερικών εβδομάδων "ύποπτο και επικίνδυνο" Αλαφούζο και εξαγγέλλοντας έτσι, εμμέσως και με προκλητικό τρόπο, την έναρξη του αλισβερισίου και της διαπλοκής  του τηλεκόμματός του με ολόκληρο τον μιντιακό όμιλο.

Απολαύστε αυτό το ασυναγώνιστο ταλέντο της υποκριτικής, πόσο κατηγορηματικά και με τι ευθιξία, απέναντι στην ..απαράδεκτη καταπάτηση των κανόνων του πολιτικού πολιτισμού, καταγγέλλει τον αδιανόητο  γι αυτόν χαρακτηρισμό "φυλλάδα" για μια ιστορική εφημερίδα σαν τη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, όπως και το "παπαγαλάκια" για έναν μεγάλο σταθμό σαν τον ΣΚΑΪ...
Καλεί δε μάλιστα τον Σαμαρά να καταδικάσει από το βήμα της βουλής το αναίσχυντο άρθρο του Κρανιδιώτη.
(χάριν ευθυμίας, προσθέσαμε στο τέλος του βίντεο, και αποσπάσματα από αυτά που έλεγε μόλις πριν μερικές εβδομάδες)


Ο έρως αυτός συνεχίζεται φυσικά μέχρι σήμερα με συνεχή προβολή και θετικά σχόλια σε όλα τα πεδία του μιντιακού συγκροτήματος Αλαφούζου.
Το πρόσφατο αποκορύφωμα ήταν στην τελευταία εκπομπή του Παπαχελά με καλεσμένο τον Καρατζαφέρη, που μας χάρισε το εξής κωμικοτραγικό θέαμα:  από τη μία πλευρά  έναν πολιτικό αρχηγίσκο του 5-6% που παρίστανε τον πλανητάρχη άνευ χαρτοφυλακίου και ρυθμιστή όλης της πολιτικής ζωής του τόπου, και από την άλλη έναν "έγκριτο" δημοσιογράφο στον δύσκολο ρόλο του "αδέκαστου" συναινούντος, που έπρεπε παράλληλα να κάνει και μπουγάδα.
Περισσότερη ανάλυση και λεπτομέρειες για αυτήν την εκπομπή θα έχουμε σίγουρα σε επόμενο άρθρο.

Κλείνοντας, θα κάνουμε την παράκληση, να μη διανοηθεί κανείς να σκεφτεί ότι ο Καρατζαφέρης εκβίασε τον Αλαφούζο, με αντάλλαγμα την υπερπροβολή του, απειλώντας πως θα του βγάλει τον ρουμάνικο φάκελο στη φόρα, γιατί οι Έλληνες πολιτικοί έχουν φιλότιμο και μπέσα. Ιδίως ο Καρατζαφέρης, που σε κάθε του βήμα φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι δύο αυτές ιδιότητες του τρέχουν από τα μπατζάκια.


_______________

Διαβάστε επίσης:
Εργολάβοι συνειδήσεων-ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΙΣΜΟ
• Ο "Βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας" του Αλέξη Παπαχελά

Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή