2 Απρ 2014

Έξαλλος ο Νίκος Δένδιας - Ετοιμάζει μηνύσεις κατά όσων μιλούν για βασανιστήρια στην Ελλάδα

2 Απρ 2014 , 12:43 μ.μ.


«Υποβολιμαία» χαρακτήρισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας τα δημοσιεύματα που μιλούν για βασανιστήρια τύπου Άμπου Γκράιμπ από τις αρχές στην Ελλάδα και προανήγγειλε πως οι ελληνικές αρχές θα κινηθούν νομικά εναντίον όλων όσων τα διακινούν και τα αναπαράγουν.

«Σας το λέω ευθέως ότι θα τους ενάγω, όχι εγώ, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Θα τους ενάγουμε. Δεν μπορεί έτσι να βλάπτεται ηθικά η Ελληνική Δημοκρατία», δήλωσε έξαλλος σε δημοσιογράφους.

Βέβαια αυτά δεν τολμάει να τα πει και τώρα, που το κράτος του εγκαινίασε και επίσημα τον πρώτο(;) νεκρό από βασανιστήρια κρατούμενο. Τα έλεγε όμως πριν από ενάμιση χρόνο όταν η βρετανική εφημερίδα Guardian μιλούσε για τα βασανιστήρια που είχαν γίνει στη ΓΑΔΑ κατά αντιεξουσιαστών.

Τότε, για καλή τύχη του Νίκου Δένδια, δεν υπήρξε νεκρός. Πράγμα που του είχε δώσει το δικαίωμα να εμφανίζεται ως θιγόμενος δημοκράτης που τον συκοφαντούν. Αυτή τη φορά όμως η δουλειά στράβωσε και ένας κρατούμενος, ο Ιλία Καρέλι, πέθανε από τα βασανιστήρια της «Ελληνικής Δημοκρατίας».

Τώρα ο Νίκος Δένδιας, παρά την όλη εμφανή προθυμία που επιδεικνύει κάθε φορά σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν μπορεί πια να τα συγκαλύψει και να τα διαψεύσει και πάλι όλα, γιατί οι νεκροί δύσκολα κρύβονται.

Αν ο Ιλία Καρέλι επιβίωνε των βασανιστηρίων, τότε πιθανόν να μην ακούγονταν πάλι τίποτα. Αλλά και να ακούγονταν, θα έβγαινε πάλι έξαλλος ο Νίκος Δένδιας ή κάποιο άλλο ακροδεξιό ανθρωποειδές της κυβέρνησης για να διαψεύσει και να απειλήσει με μηνύσεις όσους συκοφαντούν  και «βλάπτουν ηθικά» το ελληνικό δημοκρατικό κράτος.
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή